Manisa Yunus’un Diyarında Buluşuyor

MANİSA Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliğiyle Emre Mahallesi’nde düzenlenecek Kadir Gecesi etkinliğinde Manisa’nın 17 ilçesinden vatandaşlar bir araya gelecek. Büyükşehir Belediyesi tarafından 17 ilçeden kaldırılacak ücretsiz servisler sayesinde Yunus’un gönül sofrası dolup taşacak. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, ‘Gelin bir olalım, tanış olalım’ sözleriyle tüm Manisalıları etkinliğe davet etti.

Manisa’da her yıl düzenlenen Yunus Emre’yi Anma etkinlikleri bu yıl da birçok vatandaşın katılımıyla yapılacak. 13 Temmuz’da Emre Mahallesi’nde Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliğiyle düzenlenecek etkinlikler, Ramazan ruhunu doruğa çıkaracak. Düzenlenecek program hakkında bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Yunus’un gönül sofrasına tüm Manisalıları davet etti. Kula Emre Köyü’nün manevi ruhunu herkesin yaşaması gerektiğini söyleyen Başkan Ergün, “ Yunus’un diyarında buluşup orucumuzu açacağız, Kadir Gecemizi idrak edeceğiz. Burada vatandaşlarımız için ney çalınacak, Şehzadeler Mehteri konser verecek. Programda hocalarımız Kur-an’ı Kerim Tilavetlerini ve ilahileri okuyacaklar. İftarımızı da yine burada dualar eşliğinde hep birlikte açacağız. Kadir Gecesine özel mevlit okunacak. Ayrıca ünlü hafızlarımız okudukları dualarla, ilahilerle gönüllerin pasını silecek” dedi.

Kula Tabduk Emre Türbesine Yakışır Düzenleme
Manisalıları Yunus’un gönül sofrasına davet eden Başkan Ergün, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak Kula Tabduk Emre Türbesi çevre düzenlemeleri hakkında da bilgi verdi. Başkan Ergün, “ Hepimiz için manevi değeri olan yapıların etrafında çevre düzenlemeleri yapıyoruz. Kula Emre Köyü’ndeki Tabduk Emre ve Yunusemre Türbesini de unutmamız mümkün değildir. Tabduk Emre ve Yunusemre türbesine ziyarete gelenlerin kullanabileceği, Emre Köyü’nde yaşayan halkın ürünlerini sergileyebileceği ve Kadir Gecesi gelen ziyaretçilerin ihtiyaçlarına yönelik çeşitli etkinliklerin yapılabileceği çok güzel bir projemiz var. Meydanlar, piknik alanları, satış stantları, ibadetlerini yapabilecekleri alanlar, abdesthane ve şadırvan ile buraya yakışır bir düzenleme yapacağız” diye konuştu.

17 İlçeden Ücretsiz Servis
Manisa’nın 17 ilçesinde yaşayan vatandaşların Kadir Gecesi’nde Yunus’un diyarına daha rahat ulaşabilmeleri için Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz servisler kaldırılacak. 17 ilçeden belirli noktalardan kaldırılacak ücretsiz servisler şu şekilde olacak: Akhisar Belediye önü saat 15:30, Ahmetli Koordinasyon Merkezi önü saat 16:00, Alaşehir Cumhuriyet Meydanı saat 16:00 Demirci Koordinasyon Merkezi önü saat 14:00, Gölmarmara Koordinasyon Merkezi önü saat 14:30, Gördes Koordinasyon Merkezi önü saat 14:00, Kırkağaç Terminal önü saat 14:30, Köprübaşı Koordinasyon Merkezi önü saat 15:00, Kula Belediye önü saat 18:00, Salihli Belediye önü saat 16:30, Saruhanlı Uğur Mumcu Parkı önü saat 15:00, Soma Cengiz Topel Meydanı saat 14:00, Selendi Belediye önü saat 17:00, Sarıgöl Belediye önü saat 15:30, Turgutlu Belediye önü saat 15:30, Şehzadeler ve Yunusemre Kültür Sitesi önü saat 15:00

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.