Osmaniye’de “Masal Yarışması” sonuçlandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü’nce 81 İl’de yapılması planlanan “Masallar yarışıyor” etkinliğinin Osmaniye ilindeki yarışması sonuçlandı.

Her ilin adına düzenlenen “Masallar yarışıyor” adlı yarışma, Osmaniye’de İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce Osmaniye Belediyesi işbirliğince gerçekleşti.

Okul öncesi çocuklara yönelik olarak, yeni ve özgün metinlerin yazılarak masal yazma sanatına kazanılmasını özendirmek amacı ile düzenlenen bu yarışmaya katılmak isteyenler için 17 Ekim 2018 tarihinde başvuruları başlatırken, son katılım tarihinin 16 Kasım 2018 olduğu duyurularla belirtildi.

Yarışmaya elden, posta veya kargo yolu ile toplam 133 eser katıldı. Yarışmaya katılan eserlerdeki masal metinleri; Türkçeyi doğru, etkili ve kurallarına uygun kullanma, Akıcılık, sözlü kültür unsurlarına uygunluk, masal motiflerini güncelleyerek kullanabilme, okul öncesi yaş grubuna uygunluk koşulları üzerine değerlendirme yapıldı.

Yarışmaya katılan eserler bireysel olarak seçici kurul üyeleri tarafından değerlendirilip puan verildi.

Yarışma eserleri; Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi’nden Dr. Öğretim Görevlisi Ali Doğaner, İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına Türkçe Öğretmeni Nalan Öztürk, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Folklor Araştırmacıları Gül İnce ile Ali Güneş, Masal yazarı Bekir Dağsever ile Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Mustafa Bardak tarafından 133 eser değerlendirilerek dereceye girenler belirlendi.

Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun Başkanlığında yapılan toplantı ile değerlendirme sonuçlarına göre; Birincilik ödülünü, “Şehzadenin gerçek dostu” masalı ile Düziçi ilçesinden katılan Fatih Kaya, İkincilik ödülünü, “Padişah ile otacı” masalı ile Hatay/Dörtyol ilçesinden Sabri Özkan, Üçüncülük ödülünü “Su perisi” masalı ile Osmaniye’den Ece Nur Karslı kazandı. Yarışmanın Mansiyon ödülünün sahibi ise; “Tılsımlı hurma” eseri ile Osmaniye’den Berika Emine Gedik olarak belirlendi.

Yarışmaya katılan eserlerin sahiplerine, 7-16 Aralık 2018 tarihlerinde düzenlenecek olan “Osmaniye 3. kitap fuarı” etkinlikleri kapsamında ödülleri verilecek. Yarışmada dereceye giren eser sahiplerinin ödülleri, Kitap Fuarının açıldığı ilk günde; Osmaniye Belediye Başkanlığı tarafından; Ödüller; Birinciye; 2 bin, İkinciye; Bin 500, Üçüncüye; 1.000, Mansiyon ödülü olarak ise 500 Tl olarak verileceği açıklandı.

Medya

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.