AK Parti Antalya Belediye Başkan Adaylarını Tanıttı

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti Antalya Belediye Başkan Adaylarını Tanıtım Toplantısı’na katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 33 bin seyirci kapasiteli stadyumuyla spor salonları, gençlik merkezleri, futbol sahaları gibi sosyal tesisleri de Antalyalıların hizmetine sunduklarına değinerek, “İşte gördüğünüz şu kapalı spor salonu eserimiz, bunu bizden öncekiler yapmadı ama biz yaptık. Niye? Gençliğe verdiğimiz önemin gereği.” şeklinde konuştu.

Antalya’da üç millet bahçesi projelerinin bulunduğunu, Manavgat’ta inşa ettikleri Türkbeleni Millet Bahçesi’nin açılışını bugün gerçekleştireceklerini aktaran Erdoğan, eski stadın yerine yaptıkları millet bahçesinin tamamlanmak üzere olduğunu, Antalya Kent Müzesi Millet Bahçesinin ise ekim ayında tamamlanacağını söyledi.

Sağlık alanında 20’si hastaneden oluşan 56 yeni sağlık tesisi yaptıklarını, 300 yataklı Aksu Devlet Hastanesi ile 11 adet sağlık tesisinin inşasının sürdüğüne işaret eden Erdoğan, Antalya’ya yapacakları bin yataklı şehir hastanesinin ihale sürecinin devam ettiğini bildirdi.

Antalya’ya TOKİ vasıtasıyla 4 bin 432 konut projesini hayata geçirdiklerini anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Antalya’da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza, Bay Kemal diyor ya, ‘Fakir fukaraya, garip gurebaya en ufak bir destek yok.’ Resmi rakam söylüyorum, 2,5 katrilyon ihtiyaç sahiplerine bu devlet resmen destek vermiştir.” bilgisini paylaştı.

Antalya’daki bölünmüş yol uzunluğunu 195 kilometreden 640 kilometreye çıkardıklarını ve şu anda toplam maliyeti 13 katrilyon lira olan 19 yol projesinin yapımının sürdüğünü aktaran Erdoğan, Antalya-Kemer-Tekirova-Finike yolu projesi içindeki 4 çift tüp tünelin tamamlandığını, 7 çift tüp tünelin de projelendirildiğini dile getirdi.

“Eserlerimizle ortadayız”
Recep Tayyip Erdoğan, “Biz icraat yapıyoruz laf değil ve eserlerimizle ortadayız. Ziya Paşa ne diyor? ‘Eşek ölür kalır semeri insan olur kalır eseri’ olay bu.” diye konuştu.

Manavgat-Akseki yolundaki güzergahta bulunan 4 çift tüp tünel ve köprülerde çalışmaların sürdüğünü, projenin 2021 yılında tamamlayacaklarına dikkati çeken Erdoğan, Antalya-Taşağıl yolunu da yine aynı yıl tamamlayacaklarını bildirdi.

Alanya ayrımı-Hadim yolundaki 10 tek tüp tünelin yapımının tamamlandığını ve Konya’yı Antalya’ya bağlayacak yolda inşa ettikleri Demirkapı Tüneli’nde çalışmaların sürdüğünü anlatan Erdoğan, tünel trafiğe açıldığında 4 dakikada karasal iklimden Akdeniz iklimine geçiş sağlanacağını ve bu projeyi gelecek yıl tamamlayacaklarını belirtti.

Antalya-Alanya-Gazipaşa yolundaki inşaatların hızla devam ettiğinin, proje içindeki 5 tek tüp tünelin tamamlandığının altını çizen Erdoğan, Gökçebelen Tüneli’ndeki ve Alanya Doğu Çevreyolu Dim Tüneli’ndeki çalışmaların da gelecek yıl tamamlanacağını söyledi.

Burdur-Antalya-Alanya otoyolu projesiyle ilgili adımların yıl içerisinde atılacağını belirten Erdoğan, tramvay hattını tamamlayarak hizmete aldıklarını hatırlattı.

Antalya’yı İzmir ve İstanbul’a bağlayacak YHT projesi
Antalya’yı İstanbul’a ve İzmir’e Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı ile bağlayacaklarına dikkati çeken Erdoğan, Eskişehir-Kütahya-Afyonkarahisar-Isparta-Antalya hızlı tren projesinde 3 kesim halinde etüt çalışmalarının sürdüğünü, Antalya’yı Konya’ya, Ankara üzerinden Edirne’den Kars’a uzanan doğu-batı hızlı tren koridoruna Karaman-Adana üzerinden Gaziantep başta olmak üzere güney illerine de hızlı tren ağıyla bağlayacakları bilgisini verdi.

Kayseri-Nevşehir-Aksaray-Konya-Antalya hızlı tren projesinin etüt çalışmalarının da 4 kesim halinde ayrı ayrı devam ettiğine değinen Erdoğan, Antalya Havalimanı’nın iç ve dış hatlar terminal binasını büyüterek yıllık 35 milyon yolcu kapasitesine ulaştırdıklarını anımsattı.

Antalya’ya ikinci bir havalimanı olarak Gazipaşa Havalimanı’nı kazandırdıklarını hatırlatan Erdoğan, “Antalya’ya üçüncü bir havalimanı, Batı Antalya Havalimanını yapmak için çalışmalara başladık. Yetmiyor, mevcutlar yetmediği için üçüncüsü gerekli. Havalimanını inşallah 2022 yılına kadar tamamlayıp hizmete sunmayı hedefliyoruz.” dedi.

Antalya’nın 2003 yılında 10 milyon 371 bin olan Antalya Havalimanı yolcu trafiğinin 31 milyon 566 bine ulaştığını anımsatan Erdoğan, aynı şekilde yılda 1,5 milyon yolcu kapasitesine sahip Gazipaşa-Alanya Havalimanı’nın da 1 milyon 215 bin yolcu trafiğini yakaladığını söyledi.

İçme suyu projesi
Son 16 yılda inşa ettikleri sulama tesisleriyle Antalya’da 472 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtıklarını, yapımı süren sulama tesisleriyle birlikte 199 bin dekar zirai arazinin daha sulamaya açılacağını vurgulayan Erdoğan, Antalya’nın 2045 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılamak için dev borularla isale hattı inşa ettiklerini, Karacaören 2 Barajından aldıkları suyu arıtma tesisinden geçirerek şehire vereceklerini ifade etti.

Böylece Antalya’nın içme suyu gibi bir probleminin asla olmayacağını belirten Erdoğan, Alanya’nın da içme suyu sıkıntısını da tamamladıkları arıtma tesisi ve isale hattıyla çözdüklerini söyledi.

“Her ilden ve ilçeden oy alabilen tek parti”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2002 Kasım’ında milletin verdiği emaneti maziden atiye kurdukları köprüyle sadece korumakla kalmadıklarını, ileriye götürdüklerini belirtti.

Türkiye’yi 16 yılda 3,5 kat büyütürken, en kuzeyinden en güneyine, en doğusundan en batısına vatan topraklarının her karışının faydalanabilmesini sağladıklarına değinen Erdoğan, 81 vilayet ve 81 milyon vatandaşa hep aynı mesafede bulunduklarını hep aynı hizmetleri götürdüklerini ve aynı aşkla sevdiklerini ifade etti.

Erdoğan, “Doğu demedik, batılı demedik, kuzeyli demedik, güneyli demedik, hepsini bir ve beraber kucakladık. Hamdolsun milletimiz de bize aynı anlayışla baktı. Öyle baktı ki işte 16 yıldır bizi hep iktidarda tuttu. Türkiye’de her ilden, her ilçeden, her toplumsal kesimden oy alabilen tek parti AK Parti’dir.” diye konuştu.

Recep Tayyip Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Milletimize olan sevgimizle gerektiğinde ölümün üzerine dahi yürümekten geri durmadık. Vesayet güçlerinden terör örgütlerine ve darbecilere kadar bu ülkenin, bu milletin hakkına, hukukuna, istiklaline, istikbaline saldıran kim varsa hepsinin de karşısına dikildik. Eksikliklerimiz, kusurlarımız, hatalarımız belki yanlışlarımız elbette olmuştur. Ama sizler de çok iyi biliyorsunuz ki, milletimize olan muhabbetimiz de, ülkemize olan sevgimizde biz samimiyiz. Niyet hayrolunca, akıbet de hayra tebdil oluyor. Biz milletimizle gönül gönüle verince, Rabbim eksiklikleri tamama erdiriyor. Yanlışları düze çıkartıyor.

Ülke olarak şöyle 16 yılda yaşadıklarımızı gözümüzün önüne getirdiğimizde bu gerçeğin sayısız örneğiyle karşılaşıyoruz. Son 5-6 yılda ülkemizin önünü kesmek, milletimizin ayağına pranga vurmak için oynanan oyunlara karşı verdiğimiz mücadele gerçekten tarihi öneme sahiptir. Bugün de sınırlarımız içinde ve dışında aynı mücadeleyi sürdürüyoruz. Büyük bir üzüntüyle ifade ediyorum ki ülkemizin bu mücadelesinin önündeki en büyük engel çarpık ve kifayetsiz muhalefet anlayışıdır.”

CHP siyaseti
CHP’nin yıllarca Cumhuriyetin ve devletin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in istismarını yaptığını ve hala bunu sürdürdüğünü ifade eden Erdoğan, yıllarca laiklik adı altında ayırımcılık, çağdaşlık adı altında medeniyet ve tarih düşmanlığı peşinde koştuğunu kaydetti.

Erdoğan, “Tek parti devrinden beri demokrasi ve kalkınma yolunda atılan her adıma karşı çıkan CHP, işi artık bölücülerle birlikte hareket etmeye kadar vardırdı. Şimdi bölücü terör örgütüyle kol kola yürüyor. Varsın, yürüsün ama en güzel cevabı bunlara Antalya verecek.” şeklinde konuştu.

Erdoğan, salondakilere Abdurrahim Karakoç’un, “Beden ölür, çürür. Cana bakın siz. Kim kiminle yürür. Ona bakın siz. Bırakın dönsün, dönme dolaplar. Hak’tan hakikatten yana bakın siz.” şiirinin dizeleriyle seslendi.

“Evet, söyle bana arkadaşını, sana kim olduğunu söyleyeyim. Biz kimin kiminle yürüdüğüne bakıyoruz, ondan sonra da Hak ve hakikat bize hangi istikameti gösteriyorsa oraya doğru yöneliyoruz.” diyen Erdoğan, Antalyalılardan 31 Mart’ta destek istedi.

Antalya merkez ve ilçe belediye başkan adayları kamuoyuna tanıtıldı
erdogan-antalya-27-1-2019Menderes Türel’i daha önce Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya Spor Salonu’nda, partisinin ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı.

AK Parti Antalya’da Aksu, Kepez, Elmalı, Demre, Gündoğmuş, Gazipaşa ilçelerinin yanı sıra büyükşehir belediyesi için mevcut belediye başkanlarını yeniden aday gösterdi.

AK Parti, Cumhur İttifakı kapsamında Alanya, Kemer, Korkuteli ve Finike’de MHP’nin adayını destekleyecek. Alanya’da Adem Murat Yücel, Kemer’de Yusuf Üras, Korkuteli’nde Ömer Niyazi İşlek, Finike’de ise Nail Dülgeroğlu Cumhur İttifakı’nın adayı oldu.

AK Parti’nin Antalya’daki ilçe belediye başkan adayları şöyle:

“Akseki’de İbrahim Özkan, Aksu’da Halil Şahin, Demre’de Süleyman Topçu, Döşemealtı’nda Emre Efecan, Elmalı’da Ümit Öztekin, Gazipaşa’da Adil Çelik, Gündoğmuş’ta Mehmet Özeren, İbradı’da Hatice Sekmen, Kaş’ta Mutlu Ulutaş, Kepez’de Hakan Tütüncü, Konyaaltı’nda Gaye Doğanoğlu, Kumluca’da Hüsamettin Çetinkaya, Manavgat’ta Hasan Öz, Muratpaşa’da Gökcen Özdoğan Enç, Serik’te Enver Aputkan.”

Antalya’yı sadece turizm alanında değil her konuda en ileri hizmetlere kavuşturmak için 16 yıldır gece gündüz çalıştıklarını ve bu süre içerisinde Antalya’ya 40 katrilyon lira yatırım yaptıklarını vurgulayan Erdoğan, “Laf değil bu, icraat.” dedi.

Eğitim alanında 9 bin 431 adet yeni derslik kazandırdıklarını, 3’ü vakıf 1’i devlet olmak üzere 4 üniversite kurarak üniversite sayısını 5’e çıkardıklarını anımsatan Erdoğan, yüksek öğrenim öğrencileri için 9 bin 415 yatak kapasiteli yurt binalarını hizmete sunduklarını, birkaç yıl içinde çeşitli ilçelere toplamda 4 bin 750 kişilik 6 yükseköğrenim yurdu daha kazandıracaklarını ifade etti.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.