AKP Kütahya Belediye Başkan Adayı Saraçoğlu’nu vatandaşlar yuhaladı!

11 yıldır AKP iktidarında Kütahya’ya getirilen hizmetleri tek tek saymama gerek yok” diyen Saraçoğlu her iki genel kurulda da Kütahyalı vatandaşların büyük tepkisiyle karşılaştı. Şoförler Odası’nın Genel Kurulu’na (Alim Işık’tan sonra konuşma yapmak için) bilerek geç geldiği ifade edilen Saraçoğlu, salonda vatandaşlar tarafından yuhalandı…

Son 11 yıldır Kütahya’nın hak ettiği hizmeti hükümetten aldığını iddia eden AKP Kütahya Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu’na halkın tepkisi artıyor. Hem KütahyaTerziler Odası’nın hem de Kütahya Şoförler Odası’nın genel kurul toplantısında yaptığı konuşmalar sırasında halkın tepkisiyle karşılaşan ve yuhalanan Saraçoğlu, zor anlar yaşadı.

Kütahya Terziler Odası’nın Genel Kuruluna katılan AKP Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu’nun, “11 yıldır Kütahya’ya neler yapıldığını tek tek burada söylememin çok büyük anlam ifade etmediğini söylemek istiyorum” şeklindeki sözleri üyelerden tepki aldı. “Hiçbir şey yapılmadı ki” şeklinde salondaki vatandaşların tepki gösterdiği AKP’li Aday Saraçoğlu, konuşmasında zor anlar yaşadı.

AKP’ye verdikleri oyun hizmet olarak karşılığını alamadıklarını her ortamda dile getiren Kütahya halkı, Kütahya Şoförler Odası’nın Genel Kurulu’nda da Saraçoğlu’na tepki gösterdi. Protokol gereği, şuan milletvekili olan Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık’tan sonra konuşma yapmaması gerekirken, özellikle salona (en son konuşma yapmak için) geç geldiği ifade edilen AKP’li Saraçoğlu’nun ayrıca beraberinde çok sayıda AKP’liyi de getirmesi vatandaşlardan büyük tepki aldı.

Vatandaşlar tarafından yuhalanarak konuşması kesilen Saraçoğlu, yine de Kütahya’ya hizmet geldiği konusunda halkı ikna etmeye çalıştı. Saraçoğlu’nun, zor anlar yaşadığı görüntülerin sosyal medyada yayılması üzerine, AKP Genel Merkezi’nden uyarı aldığı bir daha rakibi Prof. Dr. Işık ile bir araya gelmemeye çalışacağı iddia ediliyor.

Her iki genel kurulda da konuşma yapan Kütahya Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. AlimIşık ise, Kütahya’nın AKP’ye verdiği %62’lik oyun karşılığını hiçbir zaman alamadığını ve bu dönemde Kütahya’ya kazandırıldığı iddia edilen hizmetlerin Kütahya halkını nasıl zarara uğrattığını, çarpıcı rakamlarla net bir şekilde vurguladı.

Saraçoğlu’nun konuşmasında kendisine birkaç pas attığı için cevaben gündem harici konuşacağını belirten Işık, 2002 yılında Kütahya esnafının Esnaf Kefalet Kooperatifi birliği aracılığıyla Halkbank’a olan borcunun 360 bin TL olduğunu, bugün ise bu borcun 70 milyon TL ye ulaştığını belirtti. 11 yılda borcun 200 kat arttığını söyleyen Işık “takdiri bu işin içinde olan kardeşlerim yapacak” dedi.

“10 YILDA HÜKÜMETE ALTI BUÇUK MİLYAR TL KATKININ BİR BUÇUK MİLYAR TL’SİNİ GERİ ALABİLDİK”

2003-2013 yılları arasındaki 10 yıllık dönemde Kütahya’da ki devlet fabrikalarının özelleştirmesiyle hükümet kasasına altı buçuk milyar TL girdiğini söyleyen Işık, bu 10 yıllık sürede on beş iktidar partisi millet vekilinin görev yaptığı süreçte ilimizin kamu yatırımı olarak. Kalkınma Bankası’nın resmi verilerine göre yaklaşık bir buçuk milyar TL kamu yatırımı aldığını belirtti.

“81 İL İÇERİSİNDE DEVLET HASTANESİ OLMAYAN TEK İL KÜTAHYA”

Saraçoğlu’nun sağlık alanında yapılan yatırımlara üstü kapalı olarak değinmesiyle ilgili de bir şey aktarmak istediğini söyleyen Işık 81 il içerisinde devlet hastanesi olmayan tek ilin Kütahya olduğunu belirtti ve şunları söyledi; “2010-2013 yılları arasında yatırım programına girmiş olan ve ilimize yapılacak olan bir hastaneyi, bu ilin siyasetçisiyim diyen ve genelde siyaset üreten arkadaşların müdahelesi sayesinde Kütahya elinden kaçırmıştı. 2013 yılında bitmesi gereken hastaneyi ne zaman yapılacağı belli olmayan bir konuma getirenlere bu vebal yeter diye düşünüyorum.”

“BU AYIP BİZE YETER”

Kütahya’da ki hekim sayısının Türkiye genelindeki hekim sayısının yaklaşık %0,4’ü dolayında olduğunu söyleyen Işık, sayının bulunması gerekenden az olduğunu belirtti.

Kütahya’da doktor olmadığı için bir çok hastanın başka illere sevk edildiğini söyleyen Işık “Kütahya’da doktor yok diye Ankara’ya, Eskişehir’e, İstanbul’a hasta sevk ediliyorsa bu ayıp bize yeter” dedi.

“23’ÜN LAFINI EDİP GERİYE KALAN 560’DAN BAHSETMEZSEK DOĞRU YAPMAMIŞ OLURUZ”

İMF’ ye olan borcun ödendiğini söyleyen Saraçoğlu’na cevap olarak konuşan Işık, IMF’e olan 23 milyar doların 13 milyarlık kısmının AKP hükümeti döneminde alındığını ve kullandığını belirtti ve bu borcun milletin verdiği vergilerle verildiğini söyledi. Son dönemde dış ve iç olmak üzere Türkiye’nin toplam borcunun 580 milyar doları aştığını belirten Işık, “580’in içinde 23’ün lafını edipte geriye kalan 560’dan bahsetmezsek doğru yapmamış oluruz” dedi. (SBK)

You may also like...

1 Response

  1. kamil atikan dedi ki:

    valla az bile yaptılar saracoğluna. son 11 yıldır bütüm dev kamu kuruluşları elden gitti. sli lojmanlarının yıkımına hepsi destek oldu. burda aileleri ile birlikte 1500 kişi yaşıyordu. merkez esnafı zarar gördü. seyitömer termik ve kömür satıldı ne oldu. 1000 tl ücretle insan çalıştırdılar şimdi. kütahya nın car olan bütün değerleini yıkılmasına seyirci kaldı saraçoğlu. kişilere hizmet vermek yerine kişilerle uğraşmayı tercih etti. 1 tane kütahya halkı için yapılan güzel bir şey söylesin devletin yapması gereken asli işleri hariç.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.