Sözlü’nün Projesi Çalındı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Hüseyin Sözlü’nün Seyhan Gölü Havzası Rekreasyon Projesi’nin görselleri bire bir kopyalanarak, sosyal medyada CHP’li Zeydan Karalar’a yakın hesaptan paylaşıldı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Hüseyin Sözlü’nün Vizyon 2023 Projeleri arasındaki Seyhan Gölü Havzası Projesi çalındı. Sözlü’nün yeni hizmet döneminde Tarım Orman Bakanlığı ve DSİ ile uyum içinde gerçekleştireceği rekreasyon projesi, belediye meclisi listelerini HDP’li isimleri dolduran CHP’li Zeydan Karalar’ın vaatlerinin yayınlandığı sosyal medya hesabından günler sonra paylaşıldı. Afiş ve pankartlarında mertlikten, dürüstlükten dem vuran Zeydan Karalar’ın Hüseyin Sözlü’ye ait projenin görsellerini bire bir kopyalayıp, kendi projesiymiş gibi sunmasına Adanalılar sert tepki gösterdi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 18 Mart’ta Sheraton Otel’de gerçekleştirdiği Vizyon 2023 Proje Lansman Toplantısı’nda Yeşil Kent Adana Projesi ana başlığı altında Seyhan Gölü Havzası Projesi’ni kamuoyuna duyurdu. Seyhan Baraj Gölü kıyısındaki Adnan Menderes Sahil Yolu’nda gerçekleştirdiği yenileme projesiyle çağdaş dünya kentlerini kıskandıracak görkemli bir tablo ortaya çıkaran Başkan Sözlü, yeni hizmet döneminde kentin turizminde doping etkisi yaratacak önemli rekreasyon projesini Tarım Orman Bakanlığı ve DSİ ile uyum içinde hayata geçireceklerini ilan etti.

Sözlü’nün Vizyon 2023 projelerini açıklamasından 7 gün sonra Seyhan Gölü Havzası Projesi çalınıp, aceleyle montajlanmış haliyle sosyal medyaya yansıtıldı. Millet İttifakı’nın CHP’li Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın vaatlerinin duyurulduğu “Projeler Zeydan’da” adlı Facebook sayfasında Göl Kenarı Projesi diye Hüseyin Sözlü’nün vizyon projesi, intihal edilmiş haliyle 24 Mart’ta yayımlandı. Seyhan Gölü Havzası Projesi’ne ait görselleri, acemice yapılan montajlarla manipüle edilip, Adana halkı kandırılmaya çalışıldı.

Belediye meclisi listelerini HDP’li isimlerle doldurmasına rağmen terör örgütü PKK’yla bağlantısı bulunanlarla yaptığı kirli ittifakını inkar yoluna giden CHP’li Zeydan Karalar’ın proje hırsızlığına varan panik içindeki çırpınışları “pes” dedirtti.

Sözlü’nün Adana tanıtımında ve turizm gelirlerinin artmasında sıçrama yaşatacak Seyhan Gölü Havzası Projesi’nin kopyalanıp, “Projeler Zeydan’da” adlı Facebook sayfasından Zeydan Karalar aitmiş gibi çakma halini izleyen Adanalılar, yorumlarıyla sert tepki gösterdi. Zeydan Karalar’ın “Projeler Zeydan’da” sayfasındaki çalıntı Göl Kenarı Projesi paylaşımına karşın, kandırılmaya çalıştığı Adana kamuoyuna nasıl bir açıklama yapacağı merak konusu oldu.