Başkan Özyavuz Erdoğan’a teşekkür etti ve Göbeklitepe çağrısında bulundu

Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz, THY’nin filosuna katacağı ikinci Boeing 787-9 Dreamliner uçağına, bir süre önce yapılan haksızlığın giderilmesi için Göbeklitepe isminin verilmesi gerektiğini söyledi.

Türk Hava Yolları (THY)’nin filosuna kattığı ilk Boeing 787-9 Dreamliner’a verilecek isim için sosyal medyada başlattığı anket sonucu dışında bir isim belirlemesine tepkiler devam ediyor.

THY, bir süre önce filosuna dahil ettiği ilk Boeing 787-9 Dreamliner uçağına vereceği ismi 2 gün önce sosyal medyadan anketle vatandaşlara sormuş, ‘Perge, Assos, Göbeklitepe, Zeugma’nın yer aldığı anketten Göbeklitepe yüzde 52 ile birinci çıkmıştı. Türk Hava Yolları, anketin ardından yaptığı açıklama da Trabzon’da şehit düşen Eren Bülbül’ün memleketi “Maçka” adının verildiğini duyurması ‘’Neden şehidimizin adı değil de memleketinin adı veriliyor’’ şeklinde tepkilere neden olmuştu.

Temmuz’da 3 rüya uçak daha gelecek.

THY bu yıl toplam 6 adet Dreamliner’ı filosuna katacak. Bu uçakların üçü temmuz ayında, ikisi de Ağustos’ta alınacak.

Özyavuz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrı yaptı.

Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz, yeni uçakların teslim tarihinin yaklaşmasıyla birlikte konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrı da bulundu. THY’nin Şanlıurfa’lıların gönlünü alması gerektiğini belirten Özyavuz ‘’Airbus A320-232 model sayılı uçak dünyanın ilk İslam üniversitesinin bulunduğu, medeniyetlerin beşiği, kadim Harran’ımızın ismini taşıyor. Bundan dolayı gururluyuz. Teşekkürü de bir borç biliyoruz. Öte yandan Boeing 787-9 Dreamliner uçağa Göbeklitepe isminin verilmemesinden dolayı da kırgınız. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a buradan çağrı da bulunuyorum. THY’nin Temmuz ayında filosuna katacağı belirtilen yeni 787-9 Dreamliner uçağına mutlaka Göbeklitepe’nin adı verilmelidir. Şanlıurfa’lıların gönlü alınmalıdır’’ dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.