Başkan Özyavuz: İlaçlanmayan Mahallemiz Kalmayacak

Harran Belediyesi, sinek ve haşerelerle mücadelede yürüttüğü ilaçlama çalışmalarını yoğunlaştırarak merkez ve kırsal mahallelerin tamamını ilaçladı.

Harran Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü İlaçlama Birimi, ilçe genelinde haşere ve sinekle mücadele çalışmalarını sürdürüyor.
Mücadele çalışmaları kapsamında sinek ve haşerelerin oluşturacağı rahatsızlıkların önüne geçmeyi hedefleyen ekipler, akşam saatlerinde mahalle mahalle sokak sokak gezerek ilaçlama çalışmalarını yürütüyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığı tarafından sinek ve haşerelere karşı kullanılmak üzere ruhsatlandırılmış, onaylanmış ve etkinliği ispat edilmiş ilaçlarla çalışmaların yapıldığı bildirildi.

Belediye Ekipleri ilaçlama çalışmaları kapsamında Yaygılı, Çağbaşı, Arıklı, Bozyazı, Yayvandoruk, Yünlüce, Küçük Yaygılı, Kuruyer, Bükdere, Ağcıl, Kırmıtlı, Yolgider, Sıralı, Yardımlı, Alaçalı, Kabataş, İmambakır, Tantana, Şükürali, Bellitaş, Arın, Darıca, Tekneli, Büyük Minare, Giyimli, Savacık, Aşık, Küçük Minare, Soylu, Aslankuyusu, Meydankapı, Kütüklü, Algılı, Aydüştü, Akıncı, 15 Temmuz, Küplüce, Selalmaz, Evciler, Aydınlar, Gögeç, Çaltılı, Yenidoğan, Zeytindalı, Ünlü, Öztaş, Gazlıkuyu, Şuaypşehri, Yedikardeş, Ekval, Göktaş, Karataş, Koyunluca, Verimli, Başak, Yardımcı, Buldum, Sehrince, Küçük Yardımcı, Eski Harran, Bağlanmış Mezrası, Kubluca Mezrası, Akçalı,Yukarıyakınyol, Gürgelen, Yukarı Aydüştü, Erdemli, Aşağı Yakınyol, Umutlu, Bozceylan, Küplüce, Uzunyol, Bulgurlu, Su Geldi, Varlıalan, Öncüler, Tahılalan, Sütlüce, Çatalhurma, Gözele, Yolgider, Örtülü, Miyanlı, Huzurlu, Aşağıyarımca, Yukarı Yarımca, Kılıçlı, Yakacık, Ahmetkara, Akkuş, Tozluca, Diriliş, Balkat, Kökenli, Buğdaytepe, Dayanıklı, Doruç, Küçük yıldız, Uluağaç, Parapara, Batı Konacık ve Avlak mahallelerinde ilaçlama çalışmalarını bitirdi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Özyavuz; Harran ilçemizde gerek merkez gerek kırsal mahallelerinde başlattığımız haşereyle mücadele çalışmaları ekiplerimiz tarafından tüm hızıyla devam ediyor. Bizim amacımız İlaçlanmayan tek bir mahallemiz kalmayana dek çalışmalarımızı devam ettirmek ve vatandaşlarımızın rahat bir nefes almasını sağlamaktır.” dedi.