Kütahya’da 1453 konutlarının devir teslimi gerçekleşti

Kütahya Belediye 1453 konutları devir teslimi düzenlenen törenle gerçekleşti.

Başkanlık makamında gerçekleşen devir teslim töreninde imzalar, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK ile Yıldızlar İnşaat ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Müfit EREN tarafından atıldı.

Devir teslim töreninde yüklenici firma yetkililerine teşekkür eden Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK; Ana yükleyicisi olarak bugüne kadar yapmış olduğunuz çalışmalardan dolayı şehrim adına size teşekkür ediyorum. Bu geçici kabulü 3 yıl sonra gerçekleştirmiş olacağız. Kabul işi bize yapma işi size nasip oldu. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Hayırlı olsun, ifadelerini kullandı.

Kütahya Belediye ile yüklenici Yıldızlar İnşaat ve Ticaret A.Ş. ve İçka İnşaat Ticaret Ltd. Şti. iş ortaklığı arasında imzalanan 20 Temmuz 2016 tarihli sözleşme kapsamında gerçekleştirilen 1453 konutları 15 Ağustos 2019 tarihi itibariyle tamamlanmış olup, 27 Eylül 2019 tarihi itibariyle de Kütahya Belediyesine teslimi yapıldı.

Bu çerçevede gerçekleşen geçici kabulle birlikte 1416 adet daire ve 38 adet işyeri Kütahya Belediyesi’nin mülkü haline geldi. Parmakören Mahallesinde mevcut 300 dönüm arazi üzerine inşa edilen 1453 konutları 72 bloktan oluşmaktadır. 1453 Konutlarında; 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 şeklinde 1416 adet daire ve 38 adet işyeri, 1 adet pasaj, 1 adet ticari merkez, tenis kortları, futbol, basketbol, voleybol sahaları ile açık otopark bulunmaktadır.