Hakkari, Yüksekova ve Nusaybin belediyelerine kayyum atandı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde hakkında yürütülen terör soruşturması kapsamında tutuklanan Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) Belediye Başkanı Remziye Yaşar’ın yerine İlçe Kaymakamı Osman Doğramacı valilikçe “Belediye Başkan Vekili” olarak görevlendirildi.

İçişleri Bakanlığı, Hakkari kentinde terör soruşturması kapsamında tutuklanan HDP’li Belediye Başkanı Cihan Karaman’ın yerine “Belediye Başkan Vekili” olarak Hakkari Valisi İdris Akbıyık’ı atadı.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde ise yine terör soruşturması kapsamında tutuklanan HDP’li Nusaybin Belediye Başkanı Semire Nergiz’in yerine Nusaybin Kaymakamı Mehmet Balıkçılar Valilik tarafından kayyum olarak atandı.

Nusaybin İlçe Belediyesi Eş Başkanları Semire Nergiz ve Ferhat Kut ile Yüksekova Belediye Eş Başkanları Remziye Yaşar ve İrfan Sarı, 15 Ekim’de evlerine yapılan polis baskınıyla gözaltına alınmışlardı.

HDP’li Hakkari Belediye Başkanı Cihan Karaman ise 15 Ekim’de gözaltına alınıp 16 Ekim’de tutuklanmıştı.