Başkan Özyavuz’dan Kadınlara İstihdam Desteği

Harran Belediyesi Aile, Destek ve Kadın merkezinde kadınlara yönelik dikiş, nakış, kesim ve overlok kurslarını başlattı.

Harran’da Harran Belediyesi tarafından ilk etapta 75 kadının istihdam edileceği, dikiş, nakış, kesim ve overlok kursları başladı.

Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz; Göreve geldiği günden bu yana şehrin altyapı, üst yapı çalışmalarının yanında sosyal Belediyeciliğin gerektirdiği projelere de imza atmaya devam ediyor.

Başkan Mahmut Özyavuz, verdiği talimatlar doğrultusunda, Harran Belediyesi Aile, Destek ve kadın merkezinde tamamı kadınlara yönelik olan dikiş, nakış, kesim ve overlok kursunun açılması için gerekli işlemlerin sona erdiğini belirtti.

Yürütülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Özyavuz; “Kadınlarımız hayata katılıp, gülümsediği müddetçe şehrimiz de bir o kadar mutlu olacaktır. Biz biliyoruz ki; bir şehirde kadınlar ne kadar mutlu olurlarsa yetiştirecekleri nesiller de o kadar mutlu olur ve geleceğe umutla bakar. Bu kapsamda şehrimizdeki kadınların mutlu ve güçlü olmaları için göreve geldiğimiz ilk günden itibaren her alanda kadınlarımıza yer vermeye gayret gösteriyoruz. Bu vesileyle de açmış olduğumuz tekstil kursumuzda ilk etapta 75 kadın vatandaşımız dikiş, kesim, ilik açma, overlok ve elbise dikimi konularında eğitim görecek. Eğitimlerimiz sonunda da Allah’ın izniyle bütün kursiyerlerimize girişimcilik belgesi vereceğiz. Bizler Harran’ın her yerinde hem İlçe merkezinde hem de kırsalda hummalı çalışmalarımız devam ettirirken, bu tür projelerimizi de aksatmadan bir bir hayata geçirmeye devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.