Yerine Kayyım Atanan Altınova Belediye Başkanı Tutuklandı

İçişleri Bakanlığı’nın kararıyla 15 Mayıs’ta yerine kayyım atanan Muş’un Korkut ilçesine bağlı Altınova Belde Belediye Eşbaşkanı HDP’li Casim Budak tutuklandı.

Yerine kayyım atanmasının ardından gözaltına alınan Budak, emniyetteki işlemlerinin ardından dün adliyeye çıkarıldı. Savcılık ifadesi ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen Budak, “terör örgütü propagandası yapma” iddiasıyla tutuklandı.

Tutuklanan Budak, Muş E Tipi Kapalı Cezaevine götürüldü.

Ne olmuştu?
İçişleri Bakanlığı, 15 Mayıs’ta HDP’li Iğdır, Siirt, Kurtalan, Altınova ve Baykan belediyelerine kayyım atamıştı.

Siirt Belediye Eşbaşkanı Berivan Helen Işık, Baykan Belediye Eşbaşkanı Ramazan Sarsılmaz ve Kurtalan Belediye Eşbaşkanı Baran Akgül ile Iğdır Belediye Başkanı Yaşar Akkuş ve Altınova Belde Belediye Eşbaşkanı Casim Budak görevlerinden alınmış, Siirt’e Vali Ali Fuat Atik, Baykan’a Kaymakam Mehmet Tunç, Kurtalan’a ise İhsan Emre Aydın, belediye başkanvekili olarak görevlendirilmişti.

Görevden alınan Siirt Belediyesi Eşbaşkanları Berivan Helen Işık ve Peymandara Turhan, Iğdır Belediye Eşbaşkanları Yaşar Akkuş ve Eylem Çelik, Baykan Belediyesi Eşbaşkanları Ramazan Sarsılmaz ve Özden Gülmez, Kurtalan Belediyesi Eşbaşkanları Baran Akgül ve Esmer Baran ile Siirt Belediyesi çalışanı Eşref Tekin kayyım işleminin ardından polislerce gözaltına alınmıştı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.