Harran’da kaçak yapıya geçit yok!

Harran Belediye başkanı Mahmut Özyavuz, Harran ilçesinde kaçak olarak imar edilen yapılara izin vermiyor.

Sahip olduğu kümbet evleri, tarihi kalesi, Harran Ulu Camisiyle birlikte verimli topraklarıyla da bilinen Harran ilçesi; tarihi alanlara izinsiz bir şekilde kurulan betonarme yapılar, Harran Belediyesi’nin iş makineleriyle yaptığı yoğun çalışmalardan sonra yıkıldı.

Belediye Başkan Mahmut Özyavuz ve belediye meclis üyelerinin hazır bulunduğu yıkım çalışmasında belediye ekipleri, tarihi dokuya zarar vermeden gerekli çalışmalarını gerçekleştirerek, bir kez daha kaçak ve tarihi dokuya zarar veren yapılaşmalara izin verilmediğini ve bundan sonra da verilmeyeceğini gösterdi.

Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz; “Kaçak yapıyla mücadele kapsamında Harran sur içinde yapılan betonarme yapılara müdahale ederek gerekli uyarıları yaptığını belirterek;Tarihi İlçemizin dokusuna zarar veren yapılara izin vermeyeceğiz. Allah’ın izniyle Harran tarihin, kültürün ve turizmin cazibe merkezi olarak kalacaktır.” dedi.