Akçatekir Yaylasına dev Türk Bayrağı

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, yaz sezonunda 100 bin kişiyi ağırlayan Akçatekir Yaylası’na dev Türk Bayrağı dikti.

Güneydoğu ve Doğu Akdeniz’i İç Anadolu’ya bağlayan Adana-Ankara otoyolu güzergâhından da net görülebilen 25 metre yüksekliğindeki Türk Bayrağı, Toroslar’ın deli deli esen rüzgârında göğüsleri kabartacak şekilde dalgalanıyor.

“ŞEHİTLERİMİZİN EMANETİ”

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın çabalarıyla Akçatekir Yaylası’ndaki 32 dönüm arazi üzerine inşa edilen ve yaylada yaşayanların adeta sosyal yaşam alanı olacak olan Yaşam Parkı içerisine dikilen dev Türk Bayrağı için ‘Senin yerin hep göklerdir’ diyen Başkan Mustafa Çay, “Millet olarak vatan ve bayrak sevgimiz tartışılmaz. Atalarımızın kanlarıyla çizdiği şanlı Ay Yıldızlı Bayrağımızı Akçatekir’in tepesine dikmenin onurunu, gurunu ve şerefini yaşıyorum. Şehitlerimizin emanetini dalgalandırmanın onuruyla dev Türk Bayrağımızın Akçatekir Yaylamıza ayrı bir renk ve ayrı bir keyif kattığını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.