868 bin liralık maaş vurgunu: Belediye başkanı soruşturma talimatı verdi

Samsun’un İlkadım ilçe belediyesinde bir işçinin, personel maaşlarından her ay küçük miktarlarda parayı kendi banka hesabına geçirerek, 16 ayda 868 bin liralık vurgun yaptığı ortaya çıktı.

İlkadım Belediyesi’nin insan kaynakları biriminde personel maaşlarıyla ilgili evrakları düzenleyen C.G isimli bir çalışanın, personel maaşlarından her ay düzenli olarak kendi hesabına para aktarımı yaparak 16 ay içinde toplam 868 bin lirayı zimmetine geçirdiği ortaya çıktı. Her belediye çalışanından çok küçük miktarlarda yapılan aktarım bu yüzden dikkat çekmedi.

Vurgun, maaşları yatıran bankanın C.G’nin banka hesaplarında yaşanan yüksek para hareketliliğinden şüphelenmesi üzerine ortaya çıktı. Banka, C.G’nin hesabında yaşanan anormal para hareketliliği üzerine İYİ Parti yönetimindeki İlkadım Belediyesi’ne bilgi verdi. Belediye yönetimi ise yaptığı görüşme sonrası personelin zimmeti itiraf ettiğini duyurdu.

BELEDİYEDEN SUÇ DUYURUSU

Gündeme gelen 868 bin liralık zimmete para geçirme olayının ortaya çıkması üzerine İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın idari soruşturma talimatı verdiği ve söz konusu personeli açığa aldırdığı belirtildi.

Hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulan personelin, aldığı paranın 150 bin lirasını iade ettiği öğrenildi. Ayrıca zimmet dolayısıyla söz konusu kişinin mal varlığına tedbir kararı konuldu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.