Başkan Özyavuz’dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Basının demokrasinin vazgeçilmez unsurları arasında yer aldığını belirten Başkan Özyavuz, yerelde ve ulusalda gazetecilerin halkın haber alma ihtiyacını karşılamaları açısından çok önemli bir görevi yerine getirdiklerini belirterek tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz, toplumun haber alma ihtiyacını yerel ve ulusal platformda zor şartlar altında gece gündüz demeden fedakârca karşılayan tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Basının demokrasinin olmazsa olmaz sac ayaklarından birini oluşturduğunu vurgulayan Başkan Özyavuz, “Gazetecilik, fedakârlık ve sorumluluk isteyen, zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Kamu yararına hizmet yapmakta olan gazeteci arkadaşlarımız, ülkemizin olduğu gibi ilimizin ve ilçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlamaktadır. Basın çalışanları her türlü zor şartlarda çalışmayı ilke edinerek yılmadan görevlerini yerine getirmek için çalışmaktadırlar. Halkımızın doğru ve tarafsız haber almasını sağlamak için özveri ile görev bilinci içinde çalışan gazeteciler, Demokrasinin güçlenmesi ve yerleşmesinde basın kuruluşları ile birlikte önemli katkılar sağlamaktadırlar. Gazetecilerin, halkımızı gelişen olaylar hakkında bilgilendirmek için ortaya koydukları emek ise kutsaldır. Harran Belediyesi olarak her zaman olduğu gibi doğru, ilkeli ve tarafsız habercilik yapan basın yayın kuruluşlarımıza ve çalışanlarına her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Zor şartlar altında, meslek etiğinden taviz vermeden, çalışmalarını sürdüren tüm basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.” İfadelerini kullandı.