Başkan Yılmaz: Halkımıza hizmete gönülden bağlıyız

Göreve geldiği günden bugüne kadar Toroslar’ı yarınlara emin adımlarla taşıyan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, “Hedefim, hayallerimin ötesinde bir Toroslar” dedi. Ulaşımdan imara, spordan turizme, sosyal belediyecilikten kültürel mirasa kadar her alanda yaptığı çalışmalarla ilçede aidiyet duygusunun daha da ön plana çıkmasını sağlayan Başkan Yılmaz, “Biz, Toroslar’da 310 bin kişilik büyük bir aileyiz. Halkımıza hizmete gönülden bağlıyız” ifadelerini kullandı.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, “Mersin’in 4 merkez ilçesinden biri olan Toroslarımız, kent merkezinin kuzeyinde Toros Dağlarına sırtını vermiş, yaylaları, doğal dokusu ve tarih kokan yapısıyla keşfedilmesi gereken bir ilçedir. İki yıl önce söz verdiğimiz gibi bir taraftan içinde eşsiz güzellikleri barındıran bu güzel ilçemizin var olan değerlerini korurken, bir yandan da yeni hizmet ve yatırımlarımızla daha da zenginleştirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın göreve geldikten sonra ilçeye kazandırdıkları: İlçemizi refah düzeyi yüksek ‘kendisine yeten’ bir kent hâline getirerek vatandaşlarımızın Çevik Belediyecilik hizmetlerinden en yüksek seviyede faydalanması için çalışıyoruz.

Seçim öncesinde söz verdiğimiz projelerden olan Açık Hava Sinema Günleri ve Mahalle Şenlikleri ile 43 mahallede 86 etkinlik gerçekleştirerek yaklaşık 96 bin vatandaşa ulaştık. Ramazan Sofraları ile 46 bin vatandaşla buluştuk.

  • Tesis noktasında Mersin’de güçlü belediyeyiz. Spor faaliyetlerine çok önem veriyoruz. Bu kapsamda 15 farklı spor branşında kurs açtık. 2-9 Kasım 2019 tarihleri arasında Dünya Büyükler Bocce Şampiyonası ile Dünya Kadınlar Bocce Kupası’na da ev sahipliği yaptık. Toroslar Belediye Spor Kulübü bünyemizde farklı branşlarda belediyemizi temsil eden gençlerimiz, ulusal ve uluslararası organizasyonlardan başarı ile dönüyor. Bu Toroslar’ımız ve kentimiz için mutluluk verici.
  • Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) tarafından hazırlanan Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı’nı imzalayarak “Kadın cinayetlerine “dur” demek adına önemli bir adım atmış olduk.
  • Kentimizin güzide takımı İçel İdman Yurdu’na tesis desteği verdik. Prof. Dr. Aziz Sancar Gençlik Merkezi’mizdeki, yaklaşık 27 bin metrekarelik idari bina ve tesisinin 10 yıl süreyle kulübe verilmesi hususunu meclisimizde oy birliğiyle kabul ettik.

MERSİN’DE KIŞ TURİZMİNİN ADRESİ: KAR FESTİVALİ

Kış turizmi konusunda önemli bir potansiyele sahip ilçemizde turizmi canlandıracak projeleri de bir bir hayata geçiriyoruz. Toroslar’ın zirvesinde Kar Festivali düzenleyerek, Mersin’in yanı sıra Çukurova bölgesinde bir ilki gerçekleştirdik. Arslanköy Yaylamızda iki gün boyunca hemşehrilerimizle buluşturduğumuz ve il dışından da birçok misafiri ağırladığımız festival ile Mersin’de kış turizmi ve sporları konusunda bir çığır açtık.

  • Çukurova Belediyeler Birliği ile bölgemizin gelişmesi ve kalkınması adına çalışmalar yapmaktayız. Başkanı olduğum Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği’nde (METAB) üye belediye başkanlarımız ile kentimiz için ortak çalışmalar yürütmekteyiz.
  • Toroslar Belediyesi Şehit Jandarma Uzman Çavuş Durmuş Tek Kreş ve Gündüz Bakım Evi projemizi hayata geçirdik.
  • Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kurslarının (TORTEK) kapasitesini attırarak 41 branşa çıkardık.
  •  Avrupa Hareketlilik Haftası’na 2019-2020 dönemlerinde katıldık. Avrupa Hareketlilik Haftası Ulusal Ödülü’ne de layık görüldük.
  • Gençlerimizin eğitim ve kariyer planlamasına yardımcı olacak Kariyer Merkezi projemiz hayata geçti. Mersin İŞKUR İl Müdürü Sayın Mustafa Kutlu ile Kariyer Merkezi İşbirliği Protokolü imzaladık.

‘MESLEK KURSLARIMIZLA İSTİHDAMA KATKI SAĞLIYORUZ’

Belediyemiz bünyesinde faaliyet gösteren Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları (TORTEK) Merkezi’nde 41 branşta açtığımız kurslara katılan özellikle kadınlar hem meslek öğreniyor hem de el emeği ile ürettikleri ürünleri satarak aile ekonomilerine katkıda bulunuyorlar. TORTEK ile vatandaşlarımıza başarılı bir meslek yolu hazırladığımız gibi ekonomiye de vasıflı eleman yetiştirmek için önemli bir misyonu üstleniyoruz. Öğrenmenin yaşı yok. Meslek edinmek isteyen bütün vatandaşlarımıza kapımız açık.

‘SAĞLIK KAHRAMANLARIMIZI UNUTMAYACAĞIZ’

  • Salgınla en ön cephede savaşan ve bu uğurda hayatını kaybeden sağlık kahramanlarımızın anısını yaşatmak için Korukent Mahallemizde “SAĞLIK KAHRAMANLARI PARKI” adını verdiğimiz anıt parkı yaptık. Anıt parkımızda, kentimizde koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden 19 sağlık çalışanının kaideleri de yer alıyor.

‘TERTEMİZ BİR TOROSLAR İÇİN ÇALIŞIYORUZ’

  • Toroslar’ın daha yaşanabilir, temiz ve düzenli bir ilçe olması amacıyla “Sokakta Temizlik Var” Projemiz ile günlük temizlik yapılmasının yanı sıra her gün üç mahallemiz; 25’er kişilik üç ekiple baştan aşağı temizlendi. Belediyemize, geri dönüşüm çalışmalarımızla 3 Sıfır Atık Belgesi de kazandırdık.

‘TOROSLAR’IMIZIN ÇEHRESİNE DAHA DA GÜZELLİK KATIYORUZ’

İlçemizin dört bir yanında ulaşımı kolaylaştırmak adına durmadan çalışıyoruz. Kilit parke üretim atölyemizde imal ettiğimiz parke, sıcak asfalt, bordür ve kaldırım çalışmalarımızın yanında yeni yollar açarak kentimizi daha konforlu hâle getiriyoruz. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz ile ilçemizdeki yeşil alanları koruyor, bakım ve güzelleştirme çalışmaları yapıyoruz. Aynı zamanda peyzaj çalışmalarımız kapsamında yüksek kesimli mahallelerimizde taş duvar örme çalışmaları yürütüyoruz.

Güneykent Mahallemizde bulunan toplu konut binalarında sürdürdüğümüz ‘Bulvar, Cadde ve Sokaklarda Cephe Düzenlemesi’ projemizle sanatı sokağa taşıdık. Akbelen Bulvarı’nın ardından devam ettirdiğimiz bu çalışmamızla Mersin’imizin güzelliğine daha da güzellik kattık. Yaklaşık 30 yıllık konutların duvarlarını dünyaca ünlü ressamların eserlerinin reprodüksiyonlarıyla süslüyoruz. Önceliğimiz Toroslar’ın planlı ve sağlıklı bir şekilde büyümesi. Toroslar’ımızı geleceğe taşıyacak yeni imar planlarımızı tamamlıyoruz. Bu kapsamda 6. ve 7. Etap 1/1000 ölçekli imar planlarını meclisimizden geçirdik. Kollektif akılla güzel bir plan ortaya çıkardık.

Toroslar’ımız için kurduğumuz hayallerimizi, hedeflerimizi tek tek yerine getiriyoruz. İlçemizi el birliğiyle güçlü yarınlara taşıyacağız. Sağlıktan ulaşıma, istihdamdan eğitime, kültür ve sanattan sportif faaliyetlere kadar hayata geçirdiğimiz çalışmalarımız ve vizyon projelerimizle ilçemize artı değer katmaya devam edeceğiz.

Yeni projelerimizi gerçekleştirme noktasında ciddi hamleler yapıyoruz.

Hayata geçirdiğimiz ve planladığımız yatırımlarımızla Toroslar’ımız 10 yıl sonra istihdam alanlarının, üretimin ve turizmin merkezi olacak. Bu anlamda Ar-Ge, tarım, turizm ve istihdam odaklı projelerimizi sürdürüyoruz. Yayla ve kış turizminin yanı sıra, tarım alanında fonksiyonel çalışmalar yürütmek üzere, Ar-Ge ve Projelerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı ve altında Ar-Ge Müdürlüğü, Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ve Kent Tarihi ve Tanıtımı Müdürlüğünü kurduk. Toroslar’ımızın hak ettiği gibi güçlü geleceği sağlamak adına elimizden gelen her türlü çabayı göstermeye devam edeceğiz.

GÖNÜL BAĞI PROJESİ GÖNÜLLERİ FETHETTİ

Koronavirüs tedbirleri kapsamında ramazan ayında uygulanan ve bayramı da içine kapsayan 17 günlük tam kapanma döneminde 310 bin nüfuslu Toroslar’ımızda “Bizim bağımız, gönül bağı” diyerek Gönül Bağı projesini başlattık ve 444 41 33 numaralı Gönül Bağı Destek Hattı’nı kurduk. Çevik Belediyeciliğin en güzel örneğine imza attığımız bu çalışmamızla Toroslar’ımızın tüm ihtiyaçlarını ortak bir çözüm merkezinde topladık.

Tüm personelimizle birlikte hizmetlerimizi ve dayanışma ruhunu en üst düzeye çıkardığımız proje kapsamında Yunus Emre Kültür Merkezi’mizde destek birimleri oluşturduk. Gönül Bağı ile gıda kolisinden evde sağlık ve bakım hizmetine, çocuk ve hasta bezinden taziye ve psikolojik desteğe kadar her an hemşehrilerimizin yanında olarak yardımına koştuk. Yaşlı Destek Birimi, Engelli Destek Birimi, Evde Bakım Hizmetleri Destek Birimi, Taziye Hizmetleri Destek Birimi, Kadın Danışma Merkezi Destek Birimi, Erzak Dağıtım Birimi, Sokak Hayvanları Destek Birimi, Tedarik Destek Birimi, Kurumlararası İlişkiler Birimi ve Bilgi İşlem Destek Biriminde görev alan ekiplerimiz, vatandaşların tüm taleplerini dinleyerek sonuca ulaştırdı.

Çalınmadık kapı, karşılıksız talep bırakmayan ekipler, mesai gözetmeksizin 7/24 çalışarak dayanışmanın en güzel örneğini sergiledi.

‘SOKAK HAYVANLARINI DA UNUTMUYORUZ’

Tam kapanmada sokak hayvanları da unutulmadı. Proje kapsamında oluşturulan destek merkezlerinden biri olan Tarım ve Sokak Hayvanları Destek Biriminin görevlileri, özellikle yeşil alan ve parklarda bulunan besleme odaklarını her gün taze mama ve su ile doldurarak takviyelerini yaptı.

SOSYAL DESTEKTE REKOR HİZMET

Toroslar’da sosyal yardımlar ve dayanışmayı daha da güçlendiren Gönül Bağı ile ilçenin 67 mahallesinde ihtiyaç sahiplerine ulaşıldı.

Gönül Bağı Destek Hattı’na gelen 40 bin çağrı cevaplandırıldı, 38 bin 538 ihtiyaç sahibi vatandaşa erzak kolisi dağıtıldı. Destek birimlerine iletilen 7 bin 186 talep ve ihtiyaç yerine getirilirken, 3 bin 317 engelli bireyin ve 13 bin 419 yaşlı vatandaşın yardımına koşuldu.

350 personelin görev aldığı Çözüm Masası’nda çalışan belediyenin 62 Gönül Bağı aracı da 64 bin 480 kilometre yol katetti. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, pandemiye karşı Toroslar’da dayanışma ruhunun en üst düzeyde olduğunu belirterek, “Biz biliyoruz ki zorluklar birlik ve beraberlikle atlatılır. Tüm imkânlarımızla vatandaşlarımızın yanında olduk. Hemşehrilerimizi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yalnız bırakmayacağız. İnanıyorum ki alınan tedbirler ve gösterilen sabır neticesinde daha sağlıklı ve güzel günlere el birliğiyle kavuşacağız “ dedi.

‘DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ’

Geçen ramazan ayında Toroslar’da ramazan programı yaparak TV ve sosyal medya üzerinden binlerce vatandaşımıza ulaştık. Program kapsamında geleneksel Türk tiyatrosunun vazgeçilmezleri olan orta oyunu-Karagöz-meddah oyunlarına yer vererek özellikle çocuklarımızın bu kültürü bilerek büyümelerini istedik. Aynı zamanda şu an pandemi sebebiyle ara vermek durumunda kaldığımız Toroslar Belediyesi Şehit Tiyatrosu ile birçok yeteneğin oyunculuk hayallerine kavuşmasını sağlıyoruz. Tiyatro kursumuzda yetişmiş birçok oyuncumuz ulusal kanallarda yayınlanan projelerde rol aldı. Kendileriyle gurur duyuyoruz.

3 Ocak Mersin’in kurtuluşunun yıl dönümünde kentimizin sembolü hâline gelen 3 Ocak Zafer Yürüyüşü’nü birlik ve beraberlik ruhuyla sürdürüyoruz.

Bunun yanında 3 Ocak Mersin’in kurtuluşu, İstiklal Marşı’mızın Kabulünün yıl dönümü gibi milletimiz için önemli olan günlerde şiir yarışmaları düzenleyerek çocuklarımızın tarih bilinci ile büyümelerini amaçlıyoruz. Çocuklarımız için özel olarak hazırladığımız 3 Ocak Mersin’in kurtuluşu kitabı, Nutuk, Eğitici Boyama Kitapları gibi çalışmaları da kendilerine ulaştırıyoruz.

‘KORONAVİRÜS TEDBİRLERİNİ EN ÜST SEVİYEDE TUTTUK’

Halk sağlığını tehlikeye koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı ilçemizde âdeta seferberlik ilan ettik. Pandemi süreci boyunca tedbir çalışmalarımızı hep üst düzeyde tuttuk.

Sosyal yaşamın tüm alanlarında salgın sürecini en iyi şekilde yöneten ve aldığı önlemleri sıkı bir şekilde uygulamaya devam bir belediye olmanın gururunu yaşıyoruz. Çalışmalarımızda her zaman önceliğimiz toplum sağlığını korumak. Salgının dünya genelinde etkili olmaya başlamasıyla birlikte gerekli planlamalarımızı yapıp Türkiye’de ilk vakanın görüldüğü andan itibaren toplu kullanım alanlarında ilaçlama ve dezenfekte çalışmalarına başladık. İşletmelerde hijyen, sosyal mesafe ve maske denetimleri de yaparak halk sağlığını tehdit edebilecek unsurların oluşmasına da fırsat vermiyoruz.

Toplum sağlığını korumak amacıyla vatandaşların elle direkt temas ettiği banka ATM’leri ile ilçedeki bin 500 asansöre el dezenfektan üniteleri yerleştirdik.

Sosyal mesafeyi korumak ve salgının bulaşma riskini ortadan kaldırmak amacıyla toplantılarımızı videokonferans yoluyla gerçekleştirdik.

Toroslar Kadın ve Çocuk Danışma Merkezi’nde çalışan, alanında uzman psikologlarımız, özellikle ikâmetinden ayrılma kısıtlaması olan 60 yaş üstü ile 20 yaş altı vatandaşlarımızla iletişime geçerek, telefonla ve internet üzerinden online psikolojik destek verdiler.

Pandemi sürecinden en fazla etkilenen kesimlerden biri esnafımız oldu. Mülkiyeti Toroslar Belediyemize ait olan iş yerlerini kiralayan ve pandemi nedeniyle faaliyetlerine ara veren esnafımızın kiralarına destek oluyoruz. Faaliyetlerine ara veren esnaflarımızdan 6 ay kira almayıp, kira sözleşmelerini de 6 ay daha uzattık. Ayrıca faaliyetlerine devam eden esnafımızın 6 aylık kira bedelinde de yüzde 50 indirim yaptık. Bu zorlu süreci birlik ve beraberlik içerisinde, dayanışma ile atlatacağız.

Türkiye’de bir ilk olan ‘Büyüklere Vefa, Haydi Onları Ara’ sosyal sorumluluk projesi başlattık. Proje kapsamında ‘Büyüklere vefa’ hattı kurarak kendilerine ulaşan vatandaşları, evden çıkamayan 65 yaş ve üstü vatandaşlarla görüştürerek, bir iletişim köprüsü olduk.

Bu süreçte ilçemizdeki ihtiyaç sahiplerini de gözeterek gıda paketi desteği verdik.

İlçemizde evi yanan, mağdur durumda olan vatandaşlarımıza yardım eli uzatıyoruz.

Çocuklarımızın eğitimine destek olmak amacıyla ilçemizde 26 noktada EBA Destek Merkezi oluşturduk. EBA Mobil Destek Aracı’mız ile de destek verdik. (Demirtaş -Turunçlu Mahallesi)

Pandemi döneminde TORTEK atölyelerimizin kapasitesini daha da artırdık. Belediye personelimizin tüm üniforma ve kıyafetleri, TORTEK’in usta ellerinde üretiliyor ve belediye bütçesine yüzde 70 kâr sağlanıyor. Ayrıca esnafımıza, 65 yaş üstü vatandaşlarımıza ve belediye personelimize dağıtılmak üzere bez maske, kuaför ve berberler için ise tek kullanımlık önlük ürettik.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.