Kırşehir Eski Belediye Başkanı Cahit Gürses vefat etti

Kırşehir’de 1990-94 yılları arasında belediye başkanlığı görevinde bulunan Dr. Cahit Gürses 70 yaşında vefat etti.

Kırşehir’de 1990-94 yılları arasında belediye başkanlığı görevinde bulunan ve bir süre önce de yakalandığı kanser rahatsızlığı için tedavi gören Gürses, 70 yaşında hayatını kaybetti. Ankara’da özel hastanede tedavi görürken hayatını kaybeden eski belediye başkanı Gürses için Kırşehir Belediyesi’nde yarın öğle namazını müteakip tören düzenlenecek.

Törenin ardından Ahi Evran Caminde kılınacak cenaze namazının ardından merhum Gürses’in naaşı Bağbaşı Mezarlığına defnedilecek.

CAHİT GÜRSES KİMDİR?

1952 yılında Kırşehir’de doğdu. Cahit Gürses, İlk, orta ve lise öğrenimini Kırşehir’de

bitirdikten sonra da Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde Endüstri Mühendisliği bölümüne girdi, bir yılı hazırlık olmak üzere iki yıl burada öğrenim gördü. Ardından yeniden sınavlara girerek Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı.

Cahit Gürses, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirip doktor olduktan sonra, ihtisasını da Adana Çukurova Üniversitesi’nde yaptı.

Cahit Gürses, ihtisasını tamamladıktan sonra, Isparta Askeri Hastanesi’nde kulak-burun-boğaz uzmanı olarak askerliğini yaptı. Dönüşünde de Kırşehir’de Ankara Caddesi’ndeki Mermerler Apartmanı’nın 1. katında muayenehanesini açarak hemşerilerine hizmet vermeye başladı.

Cahit Gürses de siyasi çizgisine uygun olarak Kırşehir’de örgütlenmeye çalışan Erdal İnönü liderliğindeki Sosyal Demokrat Parti (SODEP)’in kurucuları arasında yer aldı. Çünkü kendisi 1402’lik olduğu için devlet memurluğu yapamıyordu. Ancak partisi SODEP, Milli Güvenlik Konseyi tarafından seçime sokulmadı. Genel Başkan İnönü dahil bir çok kurucu veto edildi. 1989 yılında Kırşehir Belediye Başkanı Mehmet Ali Yapıcı’nın vefatı üzerine 1990 yılında yapılan Kırşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine SHP’den aday oldu. Cahit Gürses, 9 bin 794 oyla, Mehmet Ali Yapıcı’nın oylarını da 113 oy artırarak belediye başkanı seçilmeyi başarmıştı.

4 yıl Kırşehir Belediye Başkanlığı yapan Cahit Gürses, uzun yıllar Kırşehir Devlet Hastanesi’ne kulak-burun-boğaz hastalıkları uzmanı olarak görev yaptı ve buradan emekli olduktan sonra Özel Musa Gül Hastanesi’nde çalışmaya başlamıştı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.