Gaziantep hidrojenli otobüslere geçiyor

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin kent içi toplu taşımada hidrojenli yakıtla çalışan otobüslerin kullanıldığı Almanya’nın Köln şehrinde temaslarda bulundu.

Şahin, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Yeşil Şehir programına dahil edilen Gaziantep’te, şehirdeki toplu taşımayı çevreci hidrojen yakıtlı toplu taşıma imkânlarını incelemek üzere bulunduğu Köln’de, Belediye Başkanı Henriette Reker ile de görüştü ve iki şehir arasında ekolojik yatırımlar konusunda işbirliği mesajı verdi. “Köln’ün başarmış olduğu hidrojenli otobüslerdeki ‘Sistem nasıl çalışıyor?’, ‘Teknik olarak yapılması gerekenler nelerdir?’ Bunları incelemek için teknik ekibimiz de burada” diyen Şahin, “Yeşil otobüsler hidrojenli yakıt kullanıyor.Bugün bu araçların sıvı hidrojen depolarından gazlaştırmayı nasıl yaptığını, üretim, dağıtım ve depolama proseslerinin nasıl işlediğini, otobüse gelene kadar ki bütün teknik alt yapının çalışma şeklini inceledik. Bunun yanı sıra yakıtların nasıl doldurulduğunu gördük. En sonunda da otobüslerin hidrojenli bir hale nasıl getirildiğine dair bilgiler edindik” bilgisini verdi.

SERA GAZI YOK

Hidrojen yakıtlı otobüslerin kente getireceği faydalardan da bahseden Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, sözlerine şu şekilde devam etti: “Hidrojenli otobüslerin egzozlarından çıkan şey, su buharı. Sera gazı yok. Havayı kirletmiyor. Dolayısıyla ben toprağı, suyu, havayı temiz tutacak akıllı ulaşım, yeşil ulaşım için buradayım. Köln Belediye Başkanı ve üniversitedeki teknik arkadaşlarla bunu yapan firmayla bir araya geldik. En kısa sürede Türkiye’de buluşarak kendi paydaşlarımızla bu modeli nasıl hayata geçireceğimizi konuşacağız. Hem Gaziantep’i hem de bu konuda yeni filosunu yeşil ulaşıma dönüştürmek isteyen belediye başkanlarıyla da görüşeceğiz. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak yeşil şehir, adına Türkiye’ye öncülük etmeye devam edeceğiz. Konforlu, sağlıklı ve güvenli ulaşıma hemşerilerimizin ulaşmasını sağlayacağız.”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.