MHP’nin Balıkesir Belediye başkan adayları tanıtıldı

balikesir-mhp-adaylari-kMHP Balıkesir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda il genelindeki belediye başkan adayları tanıtıldı. Balıkesir Belediye Başkanı ve MHP Büyükşehir Belediye başkan adayı İsmail Ok, AK Parti Büyükşehir adayı Ahmet Edip Uğur’u sert sözlerle eleştirdi. Uğur’u istediği bir yerde tartışmaya davet eden Başkan Ok, 12 yıllık AK Parti iktidarında Balıkesir’in gerilediğini, buna karşı Uğur’un ise zenginleştiğini iddia etti.

Otel Basri’deki düzenlenen tanıtım toplantısına; MHP İl Başkanı Bayram Çılgın, belediye başkan yardımcıları Yusuf Özen, Tuna Aktürk ve partililer katıldı. Toplantıda konuşan Başkan İsmail Ok, AK Parti Büyükşehir adayı Uğur’u sert bir dille eleştirdi.

AK Parti yöneticileri ve Edip Uğur’un, kendilerine saldırdığını iddia eden Başkan Ok, “Balıkesir’in bütün ilçelerinin MHP’li adaylar tarafından kazanılacağını gördüğü için ‘çamur at izi kalır’ mantığı ile bizlere saldırmaktadır. Ama altın çamura düşse de onu suya tuttuğunuzda pırıl pırıl parlar, değerinden hiçbir şey kaybetmez. Bizi hemşehrilerimiz çok iyi tanıyor. 12 yıllık AKP iktidarında Balıkesir geriledi, Uğur ise zenginleşti. Bizlere çamur atan Edip Uğur, tabiri caizse finansörlüğünü yaptığı tek yönlü monolog şeklinde sallamaktadır. Buradan söylüyorum kendisinin istediği her yerde, isterse Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda, isterse Ankara’da nereye istiyorsa tartışmaya hazırız. Devleti ele geçirdiler. Sürgünler ile yatıyoruz, kalktığımızda yeni sürgünlerle uyanıyoruz. 27 emniyet müdürü daha görevden alındı. Bunlardan biri de Balıkesir Emniyet Müdürümüz. Bizim anlımız açık, başımız dik. Verilemeyecek hesabımız yok. Dün neyimiz varsa bugün de o var. Haram lokma bizim boğazımızdan geçmesin, nasipte etmesin.” dedi.

Balıkesir Belediyesi’ne yönelik yapılan operasyonun üzerinden 14,5 ay geçtiğine dikkat çeken Başkan İsmail Ok, iddianamenin hala hazırlanmadığını vurguladı.

Toplantıda konuşan MHP İl Başkanı Çılgın ise 12 yıllık AK Parti iktidarında halkın iliği ve kemiğinin sömürüldüğünü savundu. Köylünün ekonomik sıkıntı nedeniyle kahveye çıkamaz hale geldiğini belirten Çılgın, “Bu ülkenin çocuklarının suçluluk duygusunu kaldırmak için savcılarımızı, emniyet mensuplarını ülkenin her yerine saçmış durumdalar. Neden bu memur arkadaşlarımıza zulüm ediyor? 30 Mart günü vatandaşımız gece yatağına girecek ve sabah büyükşehir olmuş Balıkesir’de uyanacak. Edip Uğur yıllardır AKP iktidarını kullanarak Balıkesir’de söz sahibi oldu. Balıkesir’de kendi şirketleri haricinde ne değiştirdi soruyoruz? Pırlanta gibi 20 ilçe için başkan adayımız var hepsine güveniyoruz. 30 Mart’ta zafere ulaşacağız.” diye konuştu.

MHP’nin Balıkesir adayları şöyle:

“Büyükşehir Belediye başkan adayı İsmail Ok, Altı Eylül Belediye başkan adayı Faruk Demiraslan, Karesi Belediye başkan adayı Şani Erdal, Ayvalık Belediye başkan adayı Mehmet Siray, Balya Belediye başkan adayı Osman Kılıç, Bigadiç Belediye başkan adayı İsmail Pekel, Bandırma Belediye başkan adayı Hadi Selimoğlu, Burhaniye Belediye başkan adayı Bülent Başaran, Dursunbey Belediye başkan adayı İsmail Mehrioğlu, Edremit Belediye başkan adayı Tuncay Kılıç, Erdek Belediye başkan adayı Haluk Nazlıoğlu, Gömeç Belediye başkan adayı Arif Efetekin, Gönen Belediye başkan adayı Mustafa Gürcanlar, Havran Belediye başkan adayı Levent Gökalp, İvrindi Belediye başkan adayı Raşit Günhan, Kepsut Belediye başkan adayı Rıdvan Gider, Manyas Belediye başkan adayı Necmi Çetin, Savaştepe Belediye başkan adayı Selim Avcıoğlu, Sındırgı Belediye başkan adayı Sefer Akdağ, Marmara Belediye başkan adayı Recep Ahmet Mercan, Susurluk Belediye başkan adayı Nurettin Güney.”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.