Bahçeli: Senin yolun ülke yönetmekten değil Yüce Divan’dan geçiyor.

karasu-kMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sakarya’nın Karasu İlçesi’nde seçim irtibat bürosunun açılışında halka hitap etti. AK Parti’ye oy verenlere seslenen Bahçeli, “Recep Tayyip Erdoğan ile yürüyen arkadaşlar bu şarkıdan (Beraber Yürüdük) vazgeçin. Bunun birlikte yürüyecek hali kalmamış. Ayağı tökezlediği anda yanında kimse kalmaz” dedi.

Bahçeli şunları söyledi:

DERTLEŞMEK İSTİYORUM
Sizlerle samimi dürüst ve ilkeli bir şekilde dertleşmek ve konuşmak istiyorum. Amacımız hiçbir siyasi partiye destek vermiş kardeşlerimizi özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi’ni destek vermiş kardeşlerimizi kırmak akacında değiliz.
Yakın siyasi tarihimizde hiçbir siyasi parti TBMM’de iktidar olmak için yeterli olan 276 milletvekilinin çok üstünde siyasi güçle temsil edilmemiştir.
Böyle bir siyasi güç ve milletvekili desteği tabiatı ile iktidarın o parti tarafından kurulmasını öngörmektedir.
Bu durum yasama ve yürütme gücünü elinde bulunduran bir siyasi iktidar ortaya çıkmıştır. Bu yakın tarihinde hiçbir siyasi partiye nasip olmamıştır.
Bu iktidar programlarında ne varsa yerine getirmeye muktedir bir iktidar demektir.
Meclis’teki sayısal çoğunluğu her türlü sorunun çözümü için gerekli yasaları çıkarmaya muktedir bir iktidar demektir.
Adalet ve Kalkınma Partisi önemli hizmetler sunmamış değildir. Ancak bir an olmuştur ki Adalet ve Kalkınma partisi kendisini tanımlarken daha farklı tanımları tercih etmiştir.

BAHÇELİ’NİN MİTİNGİNDE DOMBRA ÇALINDI
MHP lideri Bahçeli, son günlerin tartışılan şarkısı ‘Dombra’ ile sahneye çıktı. Sakarya’da miting alanındaki kalabalığı coşturan şarkının MHP’ye de uyarlandığı dikkat çekti.

HER ŞEY RECEP Tayyip Erdoğan
Belli bir dönem sonra Milli Görüş gömleğini çıkardığını ifade etmiştir. Bu kendisinin geldiği yeri ret anlamına taşır.
Ancak bir noktaya gelinmiştir ki AKP’ye verilen her destek değil, partiye değil bir Recep Tayyip Erdoğan karizması yaratılmaya çalışılmıştır. Her şey Recep Tayyip Erdoğan.

GÜÇ ÇILGINI
Medya gücünü de yanına alınca yasama, yürütme kuvvetler ayrımını iki erki bir de yanına medyaya eklediğiniz zaman güç çılgını olmamak mümkün değil.
Tek yanlı bir propaganda tek yanlı vatandaşı şartlama, tek yanlı Recep Tayyip Erdoğan’ı düşünme.
Ancak gösterileni görme imkanı buluyoruz. Gösterilen pembe tablo. Biz de bunlara inanıyoruz.
O sırada bir seçim dönemi geliyor ya bunlar bir şey yapıyor sonunu görelim diyoruz oy veriyoruz. Daha da güçlü iktidar geliyor…

36 ETNİK GRUP VAR DİYOR ANCAK 3-5 TANESİ AKLINA GELİYOR
Ülkemizde 40 yıldan bu yana bölücü terör vardır. Bunun üzerini örtmek için bin yıllık kardeşliğimizi feda ederek Kürt sorunu var denilmektedir.
Durup dururken bu ülkede 36 etnik grup vardır deniyor. Kimlerdir denildiğinde ise aklına 3-5 tanesi geliyor gerisi yok. Nerede peki bu 36 etnik grup.
Şurada bilmem ne var şurada bilmem ne var diye söylerseniz, iki tane dükkândan biri şudur diğeri budur derseniz alış veriş yapmaya gelenler birbirlerinden ayrılmaya, yuva kurmaya kalksalar birbirilerinden ayrılma noktasına gelirler.

2014’DE ÖZERKLİK İLAN ETMEYE NİYETLENDİLER
Türkiye’yi karmakarışık bir hale getirdiler bunun adına demokrasi dediler, demokratik açılım ile Türkiye’yi bölünmenin eşiğine getirdiler.
Şimdi de 2014’te özerlik ilan etmeye niyetlendiler, Diyarbakır’da açılan pankartlar bunu göstermekte.

SURİYE’DE İNSANLAR BİRBİRİNİ KESİYOR
Değişik partilerden olabiliriz, Türkiye’nin farklı yerlerinden buraya gelmiş olanlar olabilir. Türkiye’yi bu noktada tazyik altına alırsanız Suriye’deki havayı görüyorsunuz…
Hala iç savaş devam ediyor, insanlar birbirini kesiyor, ciğerini kesiyor. Buna benzer bir katliamı Türkiye’de kimse düşünmemeli. Bu kavga, çatışmadan bir özerlik çıkmaz. Bu kavgadan bölünmüş bir Türkiye çıkmaz.
Türkiye Suriye değildir, Türkiye Mısır değildir. Bir karış toprağı kimseye vermeyiz bir tane insanımızı kimseye teslim etmeyiz.

BAŞBAKAN KÜRDİSTAN’DAN BAHSEDİYOR
Dört parçalı Kürdistan’ın üçüncü ayağını kurmak için uğraşıyorlar.
Sayın Başbakan yanına bir türkücüyü almış ne söylediği meçhul, yanına Barzani’yi almış Kürdistan’dan bahsediyor.
Bu gidişatta hayır yok. Bu gidişat kötüdür, tehlikelidir. Bu gidişat hepimizin varlığını ortadan kaldırmaya yöneliktir.

68 GÜNDE KADINA ŞİDDET YÖNÜNDE BİR CÜMLE YOK
Türkiye’nin en önemli meselelerinden biri de asayiştir. Her gün cinnet getiren insanlarımız birbirini katlediyor. Kadına şiddet artıyor. Evlerde huzur kalmıyor. Hep yürekler acısı manzara.
Bu ve buna benzer manzaralar varken 17 Aralık günü yolsuzluk ve rüşvet olayının patlamasına şahit oluyoruz.
Tam 68 gün geçti. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, kadına şiddet yönünde bir cümle sarf etkiyor. Üniversiteler susmuş…

MİLLETİ AZARLAMADAN BİR GÜN GEÇİRMİYOR
Recep Tayip Erdoğan’dan ses yok. 68 gündür yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun üstünü örtmek için bana komplo kuruluyor diyerek milleti azarlamadan bir gün geçirmiyor.
Herkese hakaret ediyor. Böyle bir davranışla bir gerçeğin üstünü örttüğünü zannediyor.

ERDOĞAN’DA PANİK BAŞLADI
17 Aralık’ta ne oldu. Bir savcı kolluk kuvvetleri ile bazı evlere baskın yaptı. 41 kişiyi tutukladı. Aralarında 4 bakan çocukları var, İran’dan gelmiş 29 yaşında bir uşak var. Bazı işadamları var. Peki bunlar ne kabahat işledi ki sabah evlerine girdiler.
Kamu ihalelerinde. Belediyelerin imar projelerin hile var. Yolsuzluk ve rüşvet var. Altın kaçakçılığı var.
Bu kamuoyuna duyurulur duyulmaz Recep Tayyip Erdoğan’ın üzerinde panik başladı.

SAVCIYI PERİŞAN ETTİ
Gerçek devlete ihtiyacı var. Bunları paraleldi, çiftti, beşti diye parçalamaya kimsenin hakkı yok. Bunu önlemenin yolu bellidir. Bakın Başbakan diyecek ki; Milletimin arasında bir yolsuzluk bir rüşvet dolaşıyor. Bunu temizlememiz lazım. Biz AK Partiyiz Türkiye’yi aklaştırmamız lazım diyeceğine en kısa sürede öğreniliyor ki biz savcı var adliyenin önünde bildiri dağıtıyormuş. Savcıyı perişan etti İstanbul’un dışına attı.

BAŞBAKAN İSTİYOR DİYE YASA TASARISI SUNUYORLAR
Sen 11 yıldır iktidardasın. Bu yasa değişikliklerini yapmış olman lazım. Sen hükümetsin Bakanlar Kurulu’nun yasa tasarısı olarak Meclis’e göndermiyorsun da milletvekillerini bu amaçla nasıl kullanıyorsun. Onlar da Başbakan istediği için Meclis’e yasa tasarısı sunuyorlar.
Şimdi de kalkmışlar MİT teşkilatını şekillendirmeye kalkıyorlar. Bu tehlikedir. Bu ateş ile oynamaktır. Bundan böyle karanlık olaylar olursa bu yetkiyi almış MİT, milli bir kurum olmaktan çıkmış olur.
Suikastlar başlarsa, iç ve dış operasyonlar olursa El Kaide ve PKK ile MİT kucak kucağa çalışırsa bu devletin ne hali ne olur. Bu neden düşünmüyorsun.

BU ŞARKIDAN VAZGEÇİN
Recep Tayyip Erdoğan senin siyasi ömrün tükeniyor. Senin yolun ülke yönetmekten değil Yüce Divan’dan geçiyor.
Recep Tayyip Erdoğan ile yürüyen arkadaşlar bu şarkıdan (Beraber Yürüdük) vazgeçin. Bunun birlikte yürüyecek hali kalmamış. Ayağı tökezlediği anda yanında kimse kalmaz.

10 MİLYON GENÇ İLK DEFA OY VERİYORSUNUZ
Son söz olarak genç kardeşlerime sesleniyorum. 18 yaşında oy kullanıyorsunuz. 25 yaşında seçilme hakkını elde ediyorsunuz. 18- 25 yaş grubu Türkiye’de 10 milyon 36 bin 236’dır. Yani toplamda yüzde 13.9’dur.

Gençlik genç kardeşlerim 10 milyon 18-25 yaş grubundasınız. İlk defa oy veriyorsunuz. 10 milyon ile sandığa gitseniz yüzde 51 ile geldin milli iradeyi istismar ettin, gençlik iradesi ile sana bir ders veriyoruz ‘haydi Abbas yolcu’ diyorsunuz.

Bu yüzden genç kardeşim zeki bir nesil olarak yetişiyorsunuz. Bu genç kardeşimiz her türlü demokratik hakkını kullanmaları. Bu sizin demokratik hakkınızdır.
Gençliğin milleti uyarma faaliyetidir.

SOKAKTA YUMRUK VURMA HEVESİNE KAPILMAYIN
Sandıkta yumduğunuzu vuracağınız yerde sokaklarda yumruk vurma hevesine kapılmayın. Sokakta olmayınız. Olacağınız yer ailenizle beraber yuvanızla olun, ilk defa oy kullanmak istiyorsan görevinle kullan. Yeter ki sokaktan uzak kal.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.