Kula Belediyesi’nde İlk Meclis Toplandı

30 Mahalli İdareler Seçimlerinde MHP’den Belediye Başkanlığını kazanan Hüseyin Tosun ve yeni meclis üyeleri ilk meclis toplantısını yaptı.

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun başkanlığında toplanan ilk meclis toplantısına 10 MHP , 5 AK Parti’den meclis üyelerinin tamamı ilk toplantıya katıldı. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, “30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri demokrasi şöleni şeklinde yapılmıştır. 5 yıllık çalışma dönemi içerisinde tüm meclis üyelerimiz ile uyum içerisinde çalışacağız” dedi.
Daha sonra söz alan siyasi parti Grup başkanları MHP’li Mehmet Karaayak 5 yıllık süreç içerisinde yapılacak olan belediye meclis çalışmalarında AK Partili meclis üyesi arkadaşlarımız ile uyum içerisinde çalışacaklarını söyledi.

AK Partili belediye meclis üyesi İsmail Hakkı Kavas ise, “Kula’nın yararına yapılacak hizmetlerde AK Parti olarak tam destek vereceğiz” dedi.
Kula Belediye Meclisinin ilk meclis toplantısında gündemde bulunan belediye başkan vekilliği seçimi ile başladı. Meclis Başkan Vekilliğine Nafiz Aydın ve Süleyman Karadağ, Meclis Divan Katipliğine İlyas Macun, Selim Urlu, Encümen Üyeliğine Faik Şentürk, Vedat Yılmaz, kapalı oylamayla yapılarak oylandı. Daha sonra açık oylama ile meclis üyeleri tarafından İmar Komisyon Üyeliğine Mehmet Karaayak, Murat Yanbolu, Nafiz Aydın. Süleyman Karadağ ve Alaattin Sönmez Bütçe Komisyon Üyeliğine Tuncay Ergün, Mehmet Karaayak, Mehmet Kavas, Süleyman Karadağ, Halil Köeselecioğlu, Tarihi Kentler Birliği ve Ulaşım Komisyon üyeliklerine Alim Yıldız, İbrahim Satılmış, Faruk Gürel, Muhammet Asil Selim Urlu yedek Nafiz Aydın, Ege Belediyeler birliği Üyeliğine Asil Nafiz Aydın Yedek Selim Urlu, Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği’ne ise Asil Faik Şentürk yedek İlyas Macun seçilerek oy birliği ile kabul edildi.

Daha sonra Kula Belediyesi’nin 2013 yılı faaliyet raporu okunarak oy sunuldu. Yapılan oylama ile 2013 yılı faaliyet raporu onaylandı. Kula Belediye Meclisi’nde ilk toplantıda gündem maddeleri bittikten sonra oturumu kapatan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, “2014 yılının Kula ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.