AKP’li Başkan yüzlerce kişinin ekmeği ile oynadı

akpli-baskan-yuzlerce-kisinin-ekmegi-ile-oynadi30 Mart yerel seçimlerinin ardından el değiştiren belediyelerde işçi kıyımları başladı. Samsun İlkadım Belediyesi’ni seçimler sonucu MHP’li Necattin Demirtaş’tan devralan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, mazbatasını almasından iki hafta sonra 51 personelini akdini feshetti.

AKP’li başkan seçim öncesi “kimsenin ekmeği ile oynanmayacak” demesine rağmen sözünde durmayarak 51 personelin iş akdini fesh etti. Ayrıca, eski başkanın makam şoförü de dâhil olmak üzere 150 personel çöp toplama işine sürüldü.

PARTİLİLER İŞE BAŞLAYACAK

Başkan Tok, eski belediye başkanının makam şoförü de dâhil olmak üzere 150 personeli de çöp toplama işine verdi. Çöp işinde çalışmak istemeyen personelin ise iş akdi fesh edilecek. Böylece yaklaşık 200 kişi işsiz kalacak. Başkan Tok’un bu yöntemle, seçim öncesi iş sözü verdiği partilileri işe alacağı öne sürüldü.

SEÇİM VAADİ BOŞ ÇIKTI

Başkan Tok, seçim öncesi 9 Şubat’ta gazetelere yaptığı açıklamada, göreve geldiklerinde hiçbir çalışanın ekmeğiyle oynamayacaklarını söyleyerek, “Şu an İlkadım Belediyesi’nde çalışan işçi kardeşlerimiz rahat olsun. Hiçbir çalışanımızın ekmeğiyle, işiyle, aşıyla uğraşmayacağız. Tedirgin olmasınlar. Tüm çalışanlarımız ve aileleri rahat olsun. Biz her zaman çalışanımızın yanında olduk. Alın terinin, emeğin ve çalışanın her zaman yanındayız. Bu tavrımızın ispatı, 2004-2009 yılları arasındaki yönetim anlayışımızdır. Hiç kimse tedirgin olmasın. Bizim, her çalışanımıza ihtiyacımız var. Gönülleri rahat olsun” demişti.

Bülent Karslıoğlu

Odatv.com

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.