MHP’NİN YALOVA ADAYI ADNAN KIRTAY OLDU

MHP İl Başkanı Hasan Topçular, Adnan Kırtay’ın Yalova MHP Belediye Başkan Adaylığını kamuoyuna duyurdu. Primo Cafe’de 3 Mayıs Cumartesi günü kahvaltılı basın toplantısı düzenleyen MHP il Teşkilatı, Yalova’da 1 Haziran’da yapılacak mahalli yerel seçimlerde belediye başkan adayını açıkladı. Topçular, ‘’Çözüm ve değer üretmekten uzak olan gayri milli politikaların hamisi konumundaki Ak Parti zihniyetinden kurtulmak artık bir zorunluluk haline gelmiştir’’.

MHP YALOVA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TANITIMI

Kırtay, ‘Tuttuğunu koparan bir yapım var’

Adaylığını açıklayan Yalova MHP Belediye Başkan Adayı Adnan Kırtay, ‘’Yalova’da yenilen seçimde iddialıyız. Önümü görmeden hiçbir işe girmem. Tuttuğunu koparan bir yapım var. İlk önce parti içindeki iletişimi sağlayacağım. Ülke elden gidiyor. Eğer biz bugün MHP’de ver almayıp başka partide yer alırsak bunda bir çıkar var demektir. Kimseye biz tehditle bize oy verin demeyeceğiz. Yalova’da kimi görsem ülkücüyüm ama sandığa gidince oy yok. Bu nasıl milliyetçilik’’ dedi.

‘’Ak Parti zihniyetinden kurtulmak artık bir zorunluluk haline gelmiştir’’

Mücadele biçimi ve ortaya çıkardığı anlam açısından Türk düşünce tarihinde özel bir yeri bulunan 3 Mayıs Milliyetçiler Günü’nü kutlayan MHP İl Başkanı Hasan Topçular sözlerine şöyle devam etti;

“3 Mayıs 1944 olayları Türk Milliyetçiliğinin mücadele tarihinde şerefli yerini almış, aynı zamanda dünden bugüne Türk Milliyetçiliğine yönelen saldırılarda bir değişiklik olmadığını göstermiştir. 3 Mayıs olayları merhum Hüseyin Nihal Atsızın hakkında açılan davaya katılmak için Ankara’ya geldiği sırada başlamış olup “Bu tarihte Türk gençliği her türlü baskıcı siyasal ortama rağmen demokratik muhalefetin belki de ilk örneğini vererek bölücü ve yıkıcı tehdidi teşhis etmiş, bunlara karşı tepkisini ortaya koymuştur. Türk gençliğinin milli muhalefeti neticesinde 165 kişi tutuklanmış, birçoğu işkence ve eziyetlere maruz kalmıştır. Bu durum Türk Milleti’ne mensup olmaktan gurur duyan Türk Milliyetçilerinin, inandıkları değerler uğruna karşılaştıkları zulmün birincisi olacak, ancak sonuncusu olmayacaktır. Büyük siyaset ve devlet adamı merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş ve 23 arkadaşının, Türk milletinin muhatap olduğu yabancı ve aykırı ideolojik saldırılara karşı, milli muhalefeti bayrak yapışının üzeriden tam 70 yıl geçmiş bulunmaktadır. Bu geçen zaman süresinde Türk Milliyetçileri, milletimizin birliği ve beraberliği için fedakârlık göstermiş, 3 Mayıs 1944’ün anılarını hafızasından hiçbir zaman çıkarmamıştır. Tarihimize tabutluklar olarak geçen, tavanlarında beş yüzer mumluk ampullerin yandığı işkence odalarında, büyük Türk Milleti’ne olan sonsuz bağlılık ve karşılıksız sevgiyle direnç gösterilmiş, Türk milletine bağlılıktan çınlayan gür sesin kararlılığı Türk milletinin vicdanında karşılık bulmuştur. Bu itibarla Türk milliyetçileri, yakın tarihimizin değişik evrelerinde mağrur bir ruh halinde mağdur olmuş, ama asla mağlup olmamıştır ve olmayacaktır. Nitekim Türk milliyetçilerinin 3 Mayıs’ta ortaya koyduğu azim ve kararlılık, Türk milletine olan sarsılmaz inancı dün olduğu gibi bugünde ziyadesiyle devam ettirmektedir. İçinde bulunduğumuz karanlık dönemde, küresel güç koalisyonu ve bunların içerideki acentesi olan Ak Parti iktidarının, Türk Milliyetçiliğini tahrip etme konusunda tartışmasız uzlaştıkları anlaşılmaktadır. Söz konusu iktidarın sürekli olarak Türk kimliği ve doğal sonucu olan Türk milliyetçiliğine sistemli bir şekilde saldırması tesadüfî değildir. Türk milletiyle sorunlu, geleceğiyle uyumsuz sadece ikbal peşinde milli her türlü kaynağı talanla meşgul Ak Parti iktidarının Türk Milletinin özgüveni olan Türk Milliyetçiliğini bu denli aşağılamasının da kimlere hizmet ettiğini açıkça ortaya koymaktadır. “İnşallah Milli bir hesaplaşma önce Cumhur Başkanlığı, sonra da 2015 yılında yapılacak olan Milletvekili genel seçimlerinde sandıkta tecelli edecek, Türk milleti kendisine yönelik bu şer oyunu mutlaka bozacaktır. Dün olduğu gibi, bugünde Türk milletinin en doğru kararı vereceğine inancımız tamdır. Fakat Türk milliyetçileri, hali hazırda yaşanılan gerilim ve kaos ortamının gelecek açısından ne büyük bir tehlike ve tehdit içerdiğinin bilincindedir. Çözüm ve değer üretmekten uzak olan gayri milli politikaların hamisi konumundaki Ak Parti zihniyetinden kurtulmak artık bir zorunluluk haline gelmiştir’’ dedi.

“2 yanlıştan bir tane doğru çıkmaz”

Topçular, ‘’MHP, aday çıkarmayacak, CHP’ye ve AK Parti’ye destek olacak diyorlar. Bugün Türk milliyetçiliğini ayaklar altına alan, Türklüğü karşı her türlü adımı atanlar siyasetçilerin içinde neden MHP’liler olsun. CHP’ye gelince bizle uzaktan yakından ilişki olmayan, tamamen fikir olarak ters düştüğümüz bir partidir. 2 yanlıştan bir tane doğru çıkmaz. Bizim kavurmacılarla, şemsiyecilerle işimiz olmaz. Bizim satılık oyumuz yoktur. ’’ dedi.

Topçular, Adnan Kırtay’ın belediye başkan adaylığının hayırlı olmasını diledi.