Ak Parti, Yalova seçimlere itiraz etmeyecek

AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ve Yalova Belediye Başkan adayı Yakup Koçal, düzenledikleri basın toplantısında 1 Haziran’da yenilenen seçimlere itiraz edilmeyeceğini açıkladı.

YALOVA – AK Parti Yalova Merkez İlçe Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda ilk olarak İl Başkanı Öztabak konuştu. 1 Haziran seçimlerini değerlendiren Öztabak, “Ortaya çıkan tablo; CHP 228 oyla belediye başkanlığını kazandı. AK Parti camiası olarak bu seçimin galibinin CHP belediye başkan adayı olduğunu düşünerek kendilerine Yalova’da yapacakları hizmet için başarılar dilediğimizi, yapılacak olan iyi hizmetlerde AK Parti camiası olarak her türlü desteklerimizin olacağını, yanlış olduğunu düşündüğümüz işlerde de yine AK Parti camiası olarak set çekeceğimizi ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Öztabak, “Yapılan seçim neticesinde halkımızın Yalova’da yaşayan hemşehrilerimizin iradesi bu şekilde gerçekleşti. Milletin iradesine saygı duyuyoruz. AK Parti camiası olarak, iktidar partisi olarak Yalova’mıza hükümetimizin yapacağı icraatlar çerçevesinde hizmetleri kazandırmaya devam edeceğiz. Yalova halkının mutluluğu, huzuru için, refahı için bir hükümetin temsili noktasında Yalova teşkilatları olarak her türlü desteği vereceğimizi, yapılacak olan yatırımlarda takipçisi olacağımızı ifade ediyorum. CHP adayına da başarılar diliyoruz. Allah inşallah hayırlı hizmetler nasip eder” dedi.

‘SAYIN VEFA SALMAN’A BAŞARILAR DİLİYORUZ’
AK Parti’nin adayı Yakup Koçal da seçimlerde hizmet etme noktasında farklı ekiplerin yarıştığını söyledi. “Demokrasinin güzelliğini 1 Haziran’da tekrar yaşadık” diyen Koçal, şöyle devam etti:

“Tabi ki her şey öncelikli olarak, Yalova’mız için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Görev eden arkadaşlara başarılar diliyorum. Umarım ki seçim öncesindeki gerginlikler, seçim sonrasında hizmet noktasında bir engel teşkil etmezler. AK Parti ve adayı olarak gerek 30 Mart öncesinde gerek 1 Haziran öncesinde sorumluluklarımızın bilinciyle üzerimize düşen vazifeyi ciddi oranda yapmaya çalıştık, yaptığımızı düşünüyoruz. 30 Mart’ta bize gönül veren, destek olan seçmenlerimizin hakkını, hukukunu koruma bilinciyle süreci takip ettik. Neticesinde 1 Haziran’da toplumun yarısı bize, yarısı CHP’ye destek oldu ve 228 oyla da seçimin galibi CHP oldu. Demokrasi böyle bir şey. Önemli olan bu bilinç içinde Yalova’nın kazanmasını sağlamaktır. Umarım bundan sonra kazanan Yalova olsun. Çünkü hepimiz aynı şehirde yaşıyoruz. Elimizden gelen bilgi, birikim, tecrübe, destek anlamında bu şehrin menfaatine ne varsa sorumlu arkadaşlara her konuda destek olacağımızı sizler aracılığıyla paylaşmak istiyoruz. Sayın Vefa Salman’a başarılar diliyoruz. Umarım ki hizmetlerde Yalova halkının beğeni ve takdirini toplar.”

‘BEKLEDİĞİMİZ BİR NETİCE DEĞİLDİ’
AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun da seçim sürecini zorlu yaşadıklarını kaydetti. Seçim sürecinde emeği geçen tüm teşkilat mensuplarına teşekkür eden Vekil Coşkun, şöyle konuştu:

“Yalova’nın verdiği karara saygı duyuyorum. Bizim bir sloganımız var. Biz milli iradeye saygılıyız diyoruz. Biz başarılı olursa milli idare öyle tecelli etmiştir. Başkaları başarılı olursa öyle tecelli etmiştir. Halkımızın verdiği her türlü karar demokrasinin önemli bir sonucudur ve bizim başımızın üstünde yeri vardır. Daha fazla Yalova’yı yormak istemiyoruz. Yalova halkı bizi hoşgörüyle, sevgiyle, samimiyetle karşıladı. Seçimlerde hiçbir taşkınlık olumsuzluk olmadı. Bu yönüyle de halka teşekkür ediyorum. Biz gece gündüz hep onların yanında, arasında, evinde, sokakta olduk. Çarşıda pazarda hiç bırakmadık. En ufak olayın bile olması da geldiğimiz noktayı medeniyet açısından, siyasi açıdan, demokratik açından da önemli bulduğumu ifade etmek istiyorum. Bu sonuç elbette ki bizi üzmüştür. Elbette ki AK Parti Teşkilatı’nı, Yalova’da gönül verenleri üzmüştür. Beklediğimiz bir netice değildi. Almayı çok arzu etmiş, istemiştik. Onun yanında çalışmalarımız oldu ama siyasette iki şey de var. Beraberlik yok. Maçın ya galibi ya mağlubu var. CHP’nin Yalova’da seçimi kazandığı ortada. İtiraz süreci vesaire, basında bazen geçiyor. Bunların hepsi Genel Merkezi’mizle görüşüldü. Bugünden itibaren kapanmıştır. Yeni seçilen belediye başkanı arkadaşımıza, Vefa Salman’a hayırlı olsun diyor, başarılar diliyoruz. Yapacağı her doğru işte, atacağı her doğru adımda bizler teşkilat, meclis üyelerimiz olarak yanında oluruz ama yanlış bir işi, Yalova kamuoyunun içine sinmeyecek adımlar atarsa da en büyük tepkiyi, muhalefeti kuşku yok ki bizden görecektir. Biz teşkilat olarak daha çok çalışacağız. Çünkü hiç vaktimiz, ara verecek zamanımız yok. Haziranın sonuna doğru, yeni seçim çalışmalarına, yani cumhurbaşkanı seçimi çalışmalarına başlayacağız.”

‘ TÜRKİYE ‘NİN ÇATISI BELLİDİR’
Yalova’da bir çatı mı tesis edildiği yönünde kendisine sorular sorulduğunu söyleyen Coşkun, “Asla Yalova’da böyle bir şey olmadı. Yalnız bazı şeyler de düşündürücü. Türkiye’nin çatısı bellidir, kurulmak üzeredir, kuruldu, adımlar atılıyor. Büyük çatının büyük mimarı inşallah Başbakanımız, Genel Başkanımız 10 Ağustos’ta cumhurbaşkanı olarak bu millete hizmete devam edecek. Kimse Yalova’da, Ağrı’da alınan sonuçla teselli olmaya, ya da acaba böyle bir şey mi gerçekleşir endişesine kapılmasın. Yalova’da iki konuya temas etmek istiyorum. Oy kullanmayan, azımsanamayacak kadar bir seçmen kitlemiz var. Neticede bunlar etkili olmuştur. İkincisi; bir parti vardı. Milliyetçi, muhafazakâr, efendim bayrak, vatan sevdalısı bir parti vardı. Mevta oldu, yok oldu gitti. Bunlar düşündürücü tabi. Dolayısıyla bu sadece yerelde, ufak yerlerdeki paslaşmalardır. Bu yeni de değildir. Bunu yeni de yapmıyorlar. Daha önce de gördüğümüz denenen şeylerdir. Dolayısıyla bunu da o partilerde samimiyetine inandığımız arkadaşlarımızın da iyi değerlendirmesi gerekir diye düşünüyorum” diye konuştu.

Vekil Coşkun, seçim günü kalp krizi geçiren ve hayatını sandık görevlileri Ahmet Küçük’ün ölümünden büyük üzüntü yaşadığını söyledi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.