Başbakan 15 adayı daha açıkladı

Başbakan Erdoğan, AK Parti Meclis grup toplantısında partisinin bazı illerdeki belediye başkan adaylarını açıkladı. AK Parti’nin Hatay adayı Adalet Bakanı Sadullah Ergin oldu. Başbakan Ergin’in adını açıklamadan önce muhalefete eleştiride bulundu ve ”Biz adaylarımızın ne zaman istifa etmeleri gerektiğini senden çok iyi biliriz” ifadelerini kullandı. AK Parti’nin Şanlıurfa’daki adayı da mevcut başkan Eşref Fakıbaba yerine Celalettin Güvenç oldu. Başbakan her iki ismi de kürsüye çağırdı ve ”sarılın bakayım birbirinize” dedi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN PARTİSİNİN ADAYLARINI AÇIKLADI:

HATAY: SADULLAH ERGİN
Şimdi yine dinamik bir ilimizdeyiz. Burada da istiyoruz ki en ücra köşeye kadar ulaşalım. Yeni büyükşehir oluyor, Hatay’dayız. Bugün bir siyasi partiden, yavru muhalefetten, bakanlar diyor adaylıkları ilan edildiği anda istifa etmesi gerekir. Ben sadece buradan bir cümleyle cevap vereceğim. Biz adaylarımızın ne zaman istifa etmeleri gerektiğini senden çok iyi biliriz. Bunların YSK takvimini açıklar ve bizler bu adımları atarız. Ve adayımız Sadullah Ergin.

DİYARBAKIR: GALİP ENSARİOĞLU
Belediye başkan adayımız milletvekilimiz Mehmet Galip Ensarioğlu.

ŞANLIURFA: CELALETTİN GÜVENÇ
Şimdi de peygamberler şehri Şanlıurfa’dayız. Ben sayın Fakıbaba’yı huzurlarınıza davet ediyorum.

“10 yıl rüzgar gibi geçti. Yapılan bu güzel işlerin mimarları, başbakanımıza, hükümetimize bakanımıza milletvekillerimize ve çalışma arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. beni 10 yıldan beri hiç yalnız bırakmayan Urfalı hemşerilerime minnettarım. Başkan adayımızı tebrik ediyorum. Hepinize saygılar sunuyorum”

Başbakan: İlk defa büyükşehir belediyesi olacak. Sorumluluk mesuliyet artık tüm mülki sınırlarda. Son dört yıl içerisinde Şanlıurfamıza valilik görevini yürüten Celalettin Güvenç beyi belediye başkan adayımız olarak ilan ediyoruz.

Şimdi başkan ve adayımıza diyorum ki ‘sarılın bakayım birbirinize’

ARDAHAN: FARUK KÖKSOY
İlk ilimiz Ardahan. Mevcut belediye başkanı Faruk Köksoy ile devam ediyoruz. Ardahan değişiyor, yeterli değil daha da güzel olacak.

IĞDIR: MUSTAFA BULUŞ
Şimdi Iğdır. Iğdır’da belediye başkan adayımız Mustafa Buluş.

ERZİNCAN: CEMALETTİN BAŞSOY
Şimdi sırada Erzincan. Şu anda 10 yıl öncesinin Erzincan’ı yok. Erzincan’da belediye başkan adayımız, burada bir değişikliğe gidiyoruz Cemalettin Başsoy.

BİNGÖL: YÜCEL BARAKAZİ
Şimdi farklı bir yere geliyoruz, Bingöl. Hiç unutamıyorum, Allah bir daha göstermesin tabi. Bingöl depreminin olduğu zaman, Elazığ’dan gitmiştik. Şimdi Bingöl havalimanının açılışını yaptık. Depremle ilgili binlerce konutu, 8 bin civarındaki konutu süratle bitirdik. Şimdi kentsel dönüşümde yatırımlarımız devam ediyoruz. Bu dönem bir değişim gerekiyor, adayımız Yücel Barakazi.

HAKKARİ: OSMAN KIZILBAN
Hakkari’de görüyorsunuz bizim milletvekilimiz yok demedik. Az oy çıktı demedik. Şu anda Hakkari Havalimanı’ni yapıyoruz. Engellemeler de devam ediyoruz. İsteseler de istemeseler de yapacağız. İnşallah Hakkari AK Parti belediyeciliği ile el ele verdiğinde çok daha farklı bir değişimi yakalayacaktır. Adayımız Osman Kızılban.

RİZE: REŞAT KASAP
Şimdi geldik Rize’ye. Yeşil Rize, yeşilin tüm tonlarının olduğu bir şehir. Benim de memleketim olduğu için söylemiyorum. Bu süreçte iki dönemdir belediye başkanlığımızı yürüten Halil Bakırcı beyi davet ediyorum. Bu dönemde Halil Bakırcı kardeşimiz, benim de babalar dost, babası benim çok sevdiğim büyüğümdü. Aynı şekilde babamla ilişkileri dostlukları çok farklıydı. Şimdi bir devir teslime gidiyoruz. Rize Belediye başkan adayımız Reşat Kasap…

BİTLİS: FEHMİ ALAYDIN
Şimdi hizmetimizin çok farklı yoğunlaştığı bir yere geldik. Bitlis aslında çok çok büyük alanlara sahip bir yer değil. Bir tarih kenti bilim diyarı. Çok çok güzel bir yer. Ve adayımız mevcut belediye başkanımız Fehmi Alaydın.

BATMAN: MEHMET EMİN EKMEN
Geldik Batman’a… Batman’sa sağlıkta, eğitimde yaptığımız yatırımlar. Ulaşımda Batman çok büyük hizmet aldı. Havalimanını Batman’a da kurduk. Eskiye hatırlıyorum da Sundurma diyebileceğim bir şey vardı. O sundurmanın altında uçak beklerdik. Çok büyük gayret içerisinde olduk. Yerel zihniyet genelle örtüşemediği için Batman o farkını tam ortaya koyamıyor. AK Belediyeciliği Batman’a getirmek suretiyle bunu da başaracağız. Batman Belediye Başkan adayımız Mehmet Emin Ekmen… Ekmen, Güneydoğu Akil Adamlar Komisyonu’nda da yer almıştı.

AĞRI: HASAN ARSLAN
Şimdi geldik Ağrı’ya. Ağrı’ya havaalanını biz kazandırdık. En uzak yerlere dahi Ağrılı kardeşim gidebiliyor. Şehirde ciddi bir kentsel dönüşüm başlattık. Burada da inşallah kentsel dönüşüm ile birlikte çok daha farklı bir Ağrı’yı ortaya koyacağız. Belediye başkanımız Hasan Arslan bu dönem de bizim başkan adayımız.

ERZURUM: MEHMET SEKMEN
Şimdi geldik dadaşlar diyarı Erzurum’a. Benim bilmediğim kış sporlarında gençlerimizin Erzurum’da yetişmesi beni mutlu ediyor. Bundan sonra farklı bir Erzurum olacak. Ben Erzurum belediye başkanımızı Ahmet beyi huzurlarınıza davet ediyorum.

Ahmet Küçükler: “Saygıdeğer başbakanımızın katkılarıyla Erzurumumuza 10 yıldır hizmet yapmanın mutluluğunu taşıyorum. AK Partimiz bir hizmet partisidir. Hizmet yolunda görev değişiklikleri elbette olacaktır. Ben her zaman AK partimizin sayın başbakanımızın emrinde bir nefer olarak AK Parti’nin gelişmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Önemli olan görevlere gelmek kadar, şerefle onurla bu milletin emanetini en güzel şekilde teslim etmeyi bilmek de en önemlisi diye düşünüyorum. Ben yeni başkanımıza başarılar diliyorum.”
Başbakan:
“Evet adayımız yine siyasette onu yıllardır beraber olduğumuz yerel yönetimde ciddi bir tecrübeye sahip ve milletvekilliklerimizde bizimle beraber yol yürümüş. Mehmet Sekmen.”

VAN: OSMAN NURİ GÜLAÇAR
İstiyoruz ki Van’da yerel yönetimde AK belediyecilikle tanışsın istiyoruz. Bölge araştırma hastanesi bizim çok işimizi gördü. Şimdi üniversitemizin hastanesi de gayet güzel. Van’ın sağlıkta büyük bir imkanı var. Van’da size baba mirası bir aday açıklıyoruz Osman Nuri Gülaçar.

SAMSUN: YUSUF ZİYA YILMAZ
Şimdi tekrar Karadeniz’deyiz. Samsun. Belediye başkan adayımız, belediye başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.