İşte AK Parti’nin yeni adayları

12-aday-daha-aciklandi-1AK Parti, İzmir’de 2014 yerel seçimlerine bir bakan, iki vekil ile giriyor.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR’E ULAŞTIRMA BAKANI…

Ak Parti, İzmir’de 2014 yerel seçimlerine, iktidarının tüm kabinelerinde yer alan Bakanı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile girecek. İzmir’de, halen CHP’de olan Büyükşehir Belediye Başkanlığı için, Başbakan Erdoğan, en güvendiği isimlerden olan Binali Yıldırım’ı öne sürüyor.
AK Parti’nin tüm hükümetlerinde, 58., 59., 60. ve 61. Hükümetlerde Ulaştırma Bakan olan Binali Yıldırım, milletvekilliğinin ilk döneminde İstanbul, ikinci döneminde Erzincan, üçüncü döneminde ise İzmir’den seçildi.
1955 Erzincan doğumlu Yıldırım, İTÜ Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi’nden mezun oldu ve aynı bölümde yüksek lisans yaptı.
Gemi Sanayi Genel Müdürlüğü ve Camialtı Tersanesinde çeşitli kademelerde yöneticilik yapan 1990-1991 yılları arasında İsveç’teki Uluslararası Denizcilik Örgütü’ne (IMO) ait Dünya Denizcilik Üniversitesinde (WMU) Denizde Can ve Mal Güvenliği Yönetimi konusunda ihtisas eğitimi aldı.

Başbakan Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde, İstanbul Deniz Otobüsleri Genel Müdürlüğü yapan Yıldırım, ardından milletvekili seçildi ve Bakanlık görevine getirildi.

KONAK VE BAYRAKLI’YA VEKİL ADAYLAR

AK Parti, İzmir’de iki ilçede de yarışa, iki İzmir Milletvekili ile giriyor.
İzmir-Bayraklı’da halen CHP’li Hasan Karadağ’ın görevde olduğu belediye başkanlığı için AK Parti, İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ı aday gösterdi.

1980 Manisa-Demirci doğumlu Dağ, avukat. Babasının adı Resul, annesinin adı Hacer’dir. Avukat; Dokuz Değişim Avukatlar Grubunun kurucusudur. MAZLUMDER İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi olan Dağ, halen TBMM’de insan hakları komisyonu üyesi.
Halen CHP’li Hakan Tartan’ın görevde olduğu İzmir-Konak’ta Belediye Başkanlığı için ise AK Parti, İzmir Milletvekili İlknur Denizel ile yarışa girme kararı aldı.

1964 İzmir doğumlu olan İlknur Denizel, gıda mühendisi. 1999 yılından itibaren sanayici olarak iş dünyasına katılan Denizel, 2005’te İzmir Sanayici İşadamları Derneği’ne Türkiye’nin ilk kadın başkanı seçildi. 2009’da bu göreve yeniden seçilen Denizel, Batı Anadolu Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı, TÜRKONFED’de Kadından Sorumlu Komisyon Başkanlığı, İzmir Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Üyeliği, İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu Üyeliği, İzmir Başkanlar Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Denizel, 2011 seçimlerinde Ak Parti’den İzmir milletvekili olarak meclise girdi.

AYDIN’DA BANKACI ADAY

AK Parti, Aydın’da halen CHP’li Özlem Çerçioğlu’nun görevde olduğu Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ekonominin önemli isimlerinden biriyle yarışa giriyor;
AK Parti’nin adayı, Türkiye Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Savaş.
1965 Aydın doğumlu olan Mustafa Savaş, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. 1991 yılında müfettiş yardımcısı olarak girdiği Halk Bankası’nda, şube müdürlükleri görevinde bulunan Savaş, İç Kontrol Daire Başkanlığı’nın ardından 2002 yılından itibaren genel müdür yardımcılığına getirildi.
Savaş, 2011 yılından beri de Finansal Yönetim ve Planlama`dan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütüyor.

DENİZLİ’DE MEVCUT BAŞKANLA DEVAM

AK Parti, Denizli’de mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’la devam etme kararı aldı.
1964 Denizli- Tavas doğumlu Zolan, avukat. 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde Belediye Meclis Üyesi seçilen Zolan, 2011 yerel seçimlerine kadar Denizli Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Zolan, 2011’de Denizli Belediye Başkanlığı yarışına AK Parti’den girerek, kazandı.

UŞAK’A HUKUKÇU ADAY

Uşak’ta halen MHP’li Ali Erdoğan’ın yönettiği Belediye için AK Parti Mart 2014 seçimlerinde Nurullah Cahan’la yarışa girme kararı aldı. 2004 ve 2009 yerel seçimlerinde Uşak Belediyesi Meclis Üyeliği’ne seçilen Cahan, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezunu

MANİSA’YA GENEL BAŞKAN YARDIMCISI

AK Parti, 2009 seçimlerinde MHP’ye kaptırdığı Belediye Başkanlığı için, Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ile yarışa giriyor.
Son 3 dönemdir AK Parti Manisa Milletvekili olan Tanrıverdi, halen AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevini de yürütüyor. 1956 Manisa-Kula doğumlu Tanrıverdi, yüksek öğrenimini Gaziantep’te tamamladı. 1979’da işçi olarak çalışırken Hizmet-İş Sendikası’nı kurarak Genel Başkan sıfatıyla aktif sendikal mücadeleye başladı. 1979’dan itibaren Hizmet-İş’in genel başkanlığıyla birlikte HAK-İŞ Konfederasyonu’nun Genel Başkan Yardımcılığı dahil, çeşitli yönetim kademelerinde görev yaptı.

KARS’TA MEVCUT BAŞKAN İLE DEVAM

Ak Parti, Kars’ta mevcut belediye başkanı Nevzat Bozkuş ile devam etme kararı aldı. 2009 yerel seçimlerinde belediye başkanı olan Bozkuş, 1961 Kars doğumlu, elektrik mühendisi.
1986 yılında Erzurum TEDAŞ Müdürü olan Bozkuş, 1989’da Sivaş, 1990’da Hakkari ardından da Kars TEDAŞ Müdürlüğü görevine atandı. 2000 yılında getirildiği Ardahan TEDAŞ Müdürlüğü’nü 2008 yılına kadar sürdüren Bozkuş, 2009 seçimlerinde Ak Parti’den belediye başkanı seçildi.

BURDUR’DA BAŞKAN, DÖRDÜNCÜ KEZ ADAY

AK Parti, Burdur’da 1994’te DYP’den aday olan, ancak seçilemeyen, ardından 1999 ve 2004’te AK Parti’den seçilen ve son iki dönemdir Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Sebahattin Akkaya ile devam karar aldı.
1951 yılında Senirkent doğumlu Akkaya, emekli öğretmen.

Burdur İlim Yayma Cemiyeti Başkanlığı, Burdur’u Tanıtma ve Kalkındırma Derneği yönetim kurulu üyeliği, Burdur İlim ve Kültür Vakfı Başkanlığı yapan Akkaya, 1999 yerel seçimlerinde DYP’den aday oldu seçilemedi. AK Parti’ye geçen Akkaya, son iki dönemdir Burdur Belediye Başkanı.

ISPARTA’YA İL BAŞKANI
Ak Parti Isparta’da MHP’li Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın karşısına İl Başkanı Nuri Uzaktaş ile çıkma kararı aldı.

1966 yılında Isparta’da doğan Uzaktaş, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu. 1995-1998 yılları arasında Zonguldak Karaelmas Üniversitesinde Öğretim Görevlisi olarak çalışan Uzaktaş, 1998 yılında istifa ederek ticaret hayatına başladı.

Metal sektöründe üretim yapan Uzaktaş, 2006 yılında Ak Parti Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. 2007 yılından beri Ak Parti İl Başkanlığı görevini sürdürüyor.

KARAMAN’DA GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ
AK Parti, Karaman’da mevcut mimar AK Partili Belediye Başkanı Kamil Uğurlu’nun yerine, yeni bir adayla yola devam etme kararı aldı.
Uğurlu’nun yerine, Ertuğrul Çalışkan aday gösterildi.
1965 Karaman doğumlu Çalışkan, Ziraat Mühendisi.
Siyasete 2001 yılında Saadet Partisi merkez ilçe yönetim kurulu üyesi olarak başlayan Çalışkan, ardından AK Parti’ye geçti. Çalışkan, son üç dönemdir de Karaman’da İl Genel meclisi üyeliği görevinde bulunuyor.

OSMANİYE ADAYI, İLK BAŞKAN!
Ak Parti, Osmaniye’de MHP’li Belediye Başkanı Kadir Kara’nın karşısına, ilin ilk belediye başkanı olan Mehmet Gürbüz ile çıkıyor.

1996 yılında yapılan ara seçimlerde Osmaniye’nin ilk belediye başkanı olarak 3 yıl görev yapan Gürbüz, 1960 doğumlu, avukat.

1977-1981 yılları İskenderun Demir Çelik Fabrikası’nda işçi, yüksek öğrenim yıllarında da İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda sözleşmeli memur olarak çalışan Gürbüz, 1987 yılında avukatlık bürosunu açtı.

1989 yılı yerel seçimlerinde Refah Partisi’nden belediye meclis üyesi adayı oldu. Bu tarihten sonra RP Osmaniye ilçe teşkilatında yönetim kurulu üyeliği ve ilçe başkanlığı yaptı. HAS Parti kurucularından olan Gürbüz, partisiyle birlikte Ak Parti’ye katıldı.

KİLİS’TE AVUKAT BAŞKANIN YERİNE, AVUKAT ADAY
Ak Parti, Kilis’te tavrını değişimden yana kullandı. Mevcut belediye başkanı Avukat Abdi Bulut’un yerine bu kez, eski Milletvekili Hasan Kara’yı aday gösterdi.

1969 Kilis doğumlu olan Hasan Kara’nın mesleği de avukatlık. Bir süre hakimlik görevinde bulunan Kara, Ümraniye Belediyesi’nde Özel Kalem Müdürlüğü ve Hukuk İşleri Müdürlüğü yaptı. Serbest Avukat olarak çalıştı. Sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik görevi üstlendi. 22. Dönem Kilis Milletvekili olarak Meclise girdi.

TUNCELİ’DE BDP’NİN KARŞISINA MADENCİ ADAY

AK Parti, halen BDP’li Edibe Şahin’in Belediye Başkanı olduğu Tunceli’de yarışa Erkan Eroğlu ile girme kararı aldı.
1966 Tunceli doğumlu Eroğlu, İktisat Fakültesi Mezunu. Madencilik ve inşaat işleriyle uğraşıyor.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.