Yerel Yönetimlerde Diplomasi Eğitimi Tamamlandı

Türkiye Belediyeler Birliği tarafından 08-10 Aralık 2013 tarihleri arasında Ankara’da düzenlenen “Yerel Yönetimlerde Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi Eğitimi” tamamlandı.

Açılış konuşmasını Birlik Genel Sekreteri Hayrettin Güngör’ün gerçekleştirdiği “Yerel Yönetimlerde Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi Eğitimi”ne nüfusu 100 bin ve üzeri belediyelerin dış ilişkiler birimlerindeki ilgili personelden yaklaşık 100 kişilik katılım sağlandı.

Güngör:“5393 sayılı Kanun’un 74. maddesiyle belediyelerin de uluslararası camiada yerel yönetim birlikleriyle ortak iş yapması, kardeş şehir ilişkisi kurması sağlandı. Son on yılda bu ilişkilerin artarak devam ettiğini görüyoruz. TBB olarak bizler belediyelerimizin bu alandaki faaliyetlerini desteklemek, onlara rehberlik etmek ve uluslararası diplomaside yerel yönetimlerin etkinliğinin artması yönünde neler yapmamız gerektiği konusunda da çalışıyoruz. Türkiye bölgesinde gün geçtikçe etkinliği artan bir ülke. Bu manada birlik olarak gerek Ortadoğu gerek Balkanlar gerekse Afrika’daki ülkelerin yerel yönetimleriyle daha etkin bir iş birliği geliştirmek istiyoruz. Buradaki eğitimde mutlaka çok şey paylaşacağımıza inanıyorum. Eğitim süreklilik isteyen bir husustur, biz devamlı bu alandaki eğitim ihtiyacını tespit ederek sizlerle paylaşacağız” dedi.

Programın açılış gününde Emekli Büyükelçi Murat Bilhan dünya siyasi tarihine ilişkin açıklamalarda bulundu. Daha sonra Türk dış politikası ve son dönem diplomatik gelişmelerinden bahseden Bilhan, programın ikinci oturumunda ise protokol eğitimi konusunda yerel yönetimlerden katılan ilgili personeli bilgilendirdi.

Programın ikinci gününde diplomatik yazışma teknikleri ve müzakere konusunda eğitim verildikten sonra Birliğimiz uzmanlarından Bahar Özden tarafından Kardeş Şehir ilişkileri ve Uluslararası Yerel Yönetim Örgütleri hakkında sunum yapıldı.

Programın son gününde ise Avrupa Birliği Bakanlığından katılan yetkililer tarafından Avrupa Birliği Mali Yardımları ve Yerel Yönetimler ile Bölgesel Politika ve Yapısal Araçların Koordinasyonu (Avrupa Birliği Müktesebatı 22. Fasıl)’na ilişkin sunumların ardından katılımcılara sertifikları takdim edildi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.