DÜNYANIN UMUDU ÇOCUKLAR

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’un 20 Kasım “Dünya Çocuk Hakları Günü” mesajı.

DÜNYANIN UMUDU ÇOCUKLAR

Çocukların haklarının korunarak, onlara sevginin, hoşgörünün ve barışın egemen olduğu yaşanabilir bir dünyanın bırakılması, bizlerin en önemli sorumluluğudur.

Günümüzün en büyük gereksinimi olan evrensel barış, ancak çocukların sevgi ve hoşgörü anlayışı içinde yetiştirilmesiyle sağlanabilir.

Çocuklara değer verilmesi, çocuk haklarının korunmasının önem kazanarak ulusların gündeminde yer alması ve uluslararası kuruluşların bu yönde yoğun çalışma yürütmesi, insanlık adına sevindirici bir gelişmedir. Bununla birlikte, dünyada açlık sınırı altında yaşam mücadelesi veren çocuk sayısının çokluğu karşısında, ülkelerin ortak çabasının yeterli olup olmadığının sorgulanması gerekmektedir.

Ulusal kimliği, sevgi, hoşgörü, barış ve dostluk gibi değerlerle yoğrulmuş halkımız, dünya çocuklarına da aynı anlayışla yaklaşmaktadır. Büyük Önder Atatürk’ün, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş gününü çocuklarımıza bayram olarak armağan etmesi ve 23 Nisan’ın bugün dünyada kutlanan tek çocuk bayramı olması, bunun anlamlı bir göstergesidir.

Genç bir nüfusa sahip olan Türkiye’nin çağdaş bir yapıya kavuşması çocuklarımızın daha sağlıklı ortamlarda yetiştirilmesi ve fiziksel, ruhsal, sosyal gereksinimlerinin çağdaş ölçütlerde karşılanmasıyla sağlanabilir.

Geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın yetiştirilmesinde gerekli kültürel, ekonomik ve sosyal tüm önlemlerin alınması, aydınlık yarınların kurulabilmesi yönünden de büyük önem taşımaktadır. Sağlık, beslenme, eğitim, barınma koşullarının iyileştirilmesinin yanı sıra güç koşullarda yaşayan ve suça yönelen çocuklarımıza sahip çıkılarak topluma kazandırılmaları ve geleceğe hazırlanmaları, toplum olarak temel görevimizdir.

Bizler sosyal demokrat bir anlayışla çocuklarla gençlerimizin ulusal ve evrensel değerleri özümsemiş, yaratıcı düşünceye sahip, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, aydın yurttaşlar olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdüreceğiz.

İnanıyoruz ki sevgiyi temel alarak yürütülen tüm çabalar, çocuklarımızın korkusuz bir dünyada, kardeşçe, gelecek kaygısı taşımadan yaşamalarına katkıda bulunacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle dünyadaki tüm çocukların 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları gününü kutluyorum.

 

Av. Kazım KURT

Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.