ÖNCE SAĞLIK… MAHMUTSEYDİ’DE SAĞLIK TARAMASI YAPILDI

Alanya Belediyesi Sağlık İşleri Birimi belediye sınırları içerisinde bulunan mahallelerde gezici sağlık taraması çalışmaları başlattı.

Alanya Belediyesi Sağlık İşleri Birimi tarafından mahallelerde sağlık taramaları başlatıldı. İlk olarak Mahmutseydi Mahallesi’nde başlatılan sağlık taramalarına Belediye Sağlık İşleri Birimi ve Engelsiz yaşam Parkı’ndan görevlilerin yanı sıra Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in eşi Yıldız Yücel’de gönüllü olarak katıldı. Sağlık taramasına kadın ve çocukların ilgisi yoğun oldu.

Mahalle Muhtarlık Ofisinde oluşturulan Sağlık Odasında mahalle halkı kontrolden geçirilerek, yaşlı kadın ve erkeklerin tansiyon ölçümleri yapıldı. Ayrıca mahallede yaşayan engelli bireylerinde tespit edildiği sağlık taramasında tedavi görmesi gereken vatandaşları ise sağlık kuruluşlarına yönlendirildi.

Sağlık taramalarının önümüzdeki günlerde de devam edeceği kaydeden Yıldız Yücel, “Her hafta ya da haftada iki kez olmak üzere sağlık taramalarını mahallelerimizde devam edeceğiz. Çok faydalı bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Bugün mahalle Muhtarlık ofisinde oluşturduğumuz sağlık odasında sağlık taramasını gerçekleştirdik. Engelli vatandaşlarımızın da tespiti yapıldı. Onları evlerinde ziyaret ettik’ dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.