TOROSLAR’DA VEZNELER HAFTA SONU DA AÇIK

Toroslar Belediyesi, vergi ödemelerinde yoğunluğu önlemek amacıyla bu hafta sonu da veznelerini açık tutacak.

Toroslar Belediyesi, 1 Aralık 2014 tarihinde sona erecek vergi borcu yapılandırmasında ve 30 Kasım 2014 tarihinde sora erecek olan emlak ve çevre temizlik vergisi ikinci taksit ödemelerinde vatandaşların sorun yaşamaması için belediye veznelerini 29 Kasım Cumartesi ve 30 Kasım Pazar günü de açık tutacak.

Torba yasada yayımlanan 6552 Sayılı Kanun kapsamında Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi borçları ile bunlara bağlı vergi cezalarını yapılandırmak isteyen mükellefler, başvurularını 1 Aralık 2014 pazartesi günü mesai bitimine kadar Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı belediye veznelerine yapabilecek.

Normal süresi 30 Kasım tarihinde bitmesi gereken ikinci taksi ödemeleri ise bu tarihin hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle 1 Aralık Pazartesi günü mesai bitimine kadar da tahsil edilebilecek.
Konuyla ilgili açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, vezne önlerinde uzun kuyruklar oluşmaması için mükelleflerden, ödemelerini son güne bırakmamalarını istedi.
Mükelleflerin, vergilerini kredi kartıyla da ödeyebileceklerini kaydeden Başkan Tuna; “Yoğunluğu önlemek amacıyla Mahalli Hizmetler Müdürlüğümüze bağlı veznelerimizi bu hafta sonu da açık bulunduracağız. Mükelleflerimiz, başvurularını ve ödemelerini belediye hizmet binasındaki veznelerin yanı sıra Yalınayak Mahallesi ile Halkkent Mahallesi’ndeki Yunus Emre Kültür Merkezi’nde bulunan tahsilat şubelerinde de yapabileceklerdir. Yapılandırmadan faydalanılması halinde kanunun belirlediği oranda cezalar da silinecektir. Vatandaşlarımızdan isteğimiz, gecikme zammına maruz kalmamaları ve cezalı duruma düşmemeleri için vergilerini zamanında ödemeleridir” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.