Atatürk’ün diktiği çınarlar da katledildi

Yalova’da CHP’li belediyenin yaptığı ağaç katliamına tepkiler sürerken, kesilen ağaçlar arasında Atatürk’ün talimatıyla dikilen çınar ağaçlarının da olduğu ortaya çıktı. Yalova Platformu Başkanı Avukat Zeki Öçal, 158 değil, 223 ağacın kesildiğini ileri sürerek, konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi.

CHP’li Yalova Belediyesi’nin, köprülü kavşak projesi kapsamında Tonami Meydanı’ndaki ağaçları kesmesine yönelik tepkiler sürüyor…

Belediyenin kestiği ağaçlar arasında anıt ağaç olarak nitelendirilen çınarlar da var. Belediye yetkilileri ağaçların gövdeleri geniş olduğu için taşınamadığını öne sürerken, Yalova Platformu Başkanı Avukat Zeki Öçal, kesilen ağaç sayısının 158 değil, 223 olduğunu ve konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi. Avukat Öçal “Yalova Platformu olarak belediyeye önerilerde bulunduk. Ağaçların kesilmesine gerek duyulmadan da orada trafik düzenlenmesinin yapılmasının mümkün olduğunu dile getirdik. Ama acele neyse Yalova Belediyesi bu ağaçları katletti. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın doğa düşmanı, ağaç katliamcısı olduğunu ilan ediyoruz” dedi.

ANIT AĞAÇLAR KESİLDİ
Yalova’nın eski Belediye Başkanı Yakup Koçal da ağaç katliamına tepki gösterdi. Kesilen ağaçların büyük bölümünün Atatürk’ün talimatıyla dikildiğini anlatan Koçal, “Atatürk kente geldiğinde kavşağın yapılacağı yerden Termal ilçesine kadar uzanan yolun çınar ağaçlarıyla süslenmesi talimatını vermiş. CHP’li belediye, Atatürk’ün diktirdiği o ağaçları kesti. Oradaki ağaçların bir bölümü Atatürk’ün talimatıyla, bir bölümü ise 1967 yılında babam tarafından dikildi. Ayrıca 2003 yılında orada ağaçlandırılma yapılmıştı. Yani yaşlı ağaçların yanında genç ağaçlar da vardı. Bunları söküp taşıyabilirlerdi. Çevre illerde ağaçları zarar vermeden söken makineler var. Ama maalesef belediye ağaçları kesmeyi tercih etti” diye konuştu.

‘O AĞAÇ DA, BU OT MU?’
CHP’li belediyenin ağaç katliamına Melda Onur’dan sonra CHP Yalova eski İlçe Başkanı Burçin Tangürek de tepki gösterdi. Eski Başkan Tangürek sosyal paylaşım sitesinde şunları yazdı: “Vefa Abi 11 Aralık 2013’te görevden düşürüldüğümden beri konuşmadım, sustum. Ama partili olma bilincim bunu gerektiriyordu. Sana ve partime zarar vermemek için sustum. Galiba biz sustukça siz çam devirmeye devam edeceksiniz. Partime zarar vermemeniz için artık konuşacağım.” Yerel gazete sahibi Çağatay Köse ise “Barajda su bitince yardım istenen Bursa’dan ağaçları sökmek için neden yardım istenmedi. Gezi Parkı’ndakiler ağaç da bunlar ot mu?” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.