Başkan Sözlü, “Engelli vatandaşlarımızın hayatın her alanında yer aldığı bir gelecek için çalışacağız.”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, engelli vatandaşların topluma entegresi ve “engelsiz bir Adana” oluşturmak için belediye olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını açıkladı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, engelli vatandaşların toplumdan soyutlanmadan yaşaması, hayatın her alanında yer alması ve üreten bireyler olarak yaşamlarını devam ettirmeleri için gereken faaliyetlere imza atacaklarını söyledi.

Adana’nın “engelsiz kent” olma yolunda önemli adımlar attığını ve önümüzdeki süreçte bu konuda daha modern bir şehir haline gelmek için Adana Büyükşehir Belediyesi olarak üzerlerine düşeni yapmaya kararlı olduklarını ifade eden Başkan Hüseyin Sözlü, “Engelli hemşehrilerimiz, toplumdan soyutlanarak, sadece kendi gurupları içinde yaşamak istemiyor. Bu yüzden engelli vatandaşlarımızla ilgili hizmetlerde, onların toplumun her kesimiyle birlikte hareket edebilmesini sağlayacak, aynı ortamı paylaşmalarına olanak tanıyacak projelere imza atmaya özen gösterilmesi gerektiğini çok iyi biliyoruz. Engelli insanlarımızın çarşıda, pazarda, toplu taşımada, sinemada, tiyatroda, çalışma hayatında rahatça yer alması, toplumda bununla ilgili farkındalık oluşturulması, bu konuyla ilgili temel hedeflerimiz arasında yer alıyor. İnsanlarımız engellilerle ilgili nasıl davranması gerektiğini bilirse, bu hem psikolojik açıdan, hem de onların yaşamlarınının kolaylaşması ve topluma entegre olmaları açasından önemli bir kazanım sağlar. Eğitim sistemimizde bu konuda özenli davranılmasını sağlayacak rötuşlara da ihtiyaç var” dedi.

Engellilerin eve kapanıp, toplumdan soyutlanmasının, en büyük sorunlardan biri olduğunu kaydeden Başkan Sözlü, “Bazı aileler bir çok nedenden dolayı engelli çocuklarını toplumdan soyutlayabiliyor. Bu da ileride onarılması güç sorunlara neden oluyor. Kaliteli eğitim alan, toplumla bütünleşen engelli; sosyal ve psikolojik yönden daha sağlıklı bir toplum anlamına gelir. Engelli insanımızın üretmesi, ekonomik olarak kendi ayakları üzerinde durabilmesi de çok önemli. Eğitimini almış, kendisini ifade edebilen ve üreterek kazanan engelli için engelli sıfatının bir önemi kalmaz. Bu konuda engelli insanımız kadar, engelli ebeveynlerinin eğitimi de gerekiyor. Engelli çocuk sahibi ebeveynlerin psikolojik yönden ve bilgi açısından mutlaka desteklenmesi, onlara yol gösterilmesi gerekiyor. Tüm bunlar için Adana Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşeni yaparak, ‘engelsiz bir Adana’ oluşturmak için var gücümüzle çalışacağız” diye konuştu.

Başkan Sözlü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün engelli vatandaşların sorunlarının çözümüne vesile olmasını diledi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.