“DÜNYA ENGELLİLER” GÜNÜ KUTLANDI

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen etkinliklere katıldı. Yücel, engelli vatandaşlarla yakından ilgilendi

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Alanya’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Atatürk Anıtı önünde başlayan kutlama programına Alanya Kaymakamı Dr.Hasan Tanrıseven, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, idari birim amirleri, engelliler ve aileleri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Törende önce Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven tarafından anıta çelenk konuldu. Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını Alanya Sosyal Hizmet Merkezi Müdür Vekili Esra Özarslan yaptı. Özarslan konuşmasında, engellilerin başkalarına muhtaç olmadan toplumsal hayata katılmaları ve daha iyi yaşam koşullarına kavuşabilmeleri için kamu kurum kuruluşları yanında, sivil toplum örgütleri ile de işbirliği çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Daha sonra konuşan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün diğer önemli günler gibi kutlanarak değil farkında olmak amacı ile değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Başkan Yücel, “Farklı değil; farkındayız” sloganıyla herkes için yaşanabilir bir dünya sağlamak ve bunun içinde üzerimize düşen görevleri yerine getirmek ana amaçlarımızdan olmalıdır. Engelli kardeşlerimizin toplumsal yaşama aktif olarak katılabilmeleri için belediye olarak ne gerekiyorsa yapacağımızı bilmenizi isterim. Bu gün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında, Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi ek binası Engelsiz Sanat Atölyesi ve Sosyal Hizmetler Koordinasyon biriminin açılışını gerçekleştireceğiz. Açılışımıza buradan sizleri davet ediyorum. Tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum.” dedi.

Alanya Kaymakamı Dr.Hasan Tanrıseven ise, “Çağdaş dünyanın geldiği ileri noktada engelli vatandaşlarımıza, eğitim, istihdam, barınma, rehabilitasyon ve bakımının sağlanması, ailelerinin desteklenmesi, özürlülerimizin üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri yaşam koşullarının iyileştirilmesi, kolaylaştırılması en önemli hedeflerimiz arasında olmalıdır. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmek, tüm hizmetlerden ve haklardan eşit bir biçimde yararlanmalarını sağlamak, insanlık borcumuzun yanı sıra, çağdaş toplum ve devlet olmanın da en önemli gereklerindendir. Bu duygu ve düşüncelerle, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün, tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam getirmesini diliyorum. “diye konuştu.

Kaymakam Tanrıseven’in konuşmasının ardından kortej eşliğinde İskele’deki Şelale Meydanı’na kadar yüründü. Burada devam eden kutlamalar ve müzik dinletisinin ardından 21-26 Mayıs tarihleri arasında Portekiz’de düzenlenen, “Down Sendromlular Dünya Atletizm Şampiyonası”nda, dereceye giren özel sporculara teşekkür belgeleri ve Alanya Spor forması ödülleri Kaymakam Tanrıseven ve Belediye Başkanı Adem Murat Yücel tarafından verildi. Ödül töreninin ardından İskele Şelale önündeki kutlama programı sona erdi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.