HAYATA YELKEN AÇ PROJESİYLE ENGELLİLER, ALANYA’DA YELKEN SPORU YAPABİLECEK

Alanya Belediyesi, Antalya Deniz Ticaret Odası ve Alanya Yat ve Yelken Kulübü işbirliği ile hazırlanan ‘’Hayata Yelken Aç’’ projesi Alanya Marina’da yapılan başlangıç töreni ile başladı. Törende engelliler için özel olarak hazırlanan yelkenli alkışlarla denize indirildi.

“Hayata Yelken Aç Projesinin” Alanya Marina’da yapılan tanıtım törenine Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, Antalya Deniz Ticaret Odası Başkanı B. İnanç Kendiroğlu, Alanya Ticaret Odası Başkanı Mehmet Şahin, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili, Alanya Yat ve Yelken Kulübü Başkanı Cemal Özdiyar, MHP İlçe Başkanı Cafer Uyar, resmi kurum amirleri, turizmciler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Alanya Belediyesi Sosyal Hizmetler Koordinatörü Münir Altıoğlu, proje hakkında katılımcılara bilgi verdi. Altıoğlu, sporun engelli bireylerin yaşamında büyük önem taşıdığını ve Alanya Belediyesi’nin bu bilinçle hazırladığı projenin gerek engellilere spor imkânı tanıması gerekse de toplumsal bilincin arttırılması açısından büyük önem taşımakta olduğunu belirtti.

Alanya Yat ve Yelken Kulübü Başkanı Cemal Özdiyar ise konuşmasında; dernek olarak bu projenin bir parçası olmaktan ve engelli bireylere destek olmaktan ötürü büyük mutluluk içerisinde olduklarını ve amaçlarının uluslararası yarışmalarda milli takım seviyesinde paralimpik sporcu yetiştirmek olduğunu belirtti.

Alanya Belediyesine 2,4mR sınıfı yelkenli teknesini hibe eden Antalya Deniz Ticaret Odası Başkanı B.İnanç Kendiroğlu ise,”Oda olarak birçok projeye destek veriyoruz ancak bu projenin bizim için her anlamda daha farklı bir değeri ve önemi var, oda olarak bundan sonra da sosyal projelerin desteklenmesi konusunda çalışmalarımız sürecek’’ dedi.

BAŞKAN YÜCEL; DESTEĞİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “ Alanya Belediyesi olarak engelli bireylerin her alanda yaşama aktif bir şekilde katılmaları bizim için çok önemli. Spor sağlıklı bir bireyden daha fazla engelli kardeşlerimizin ihtiyaç duyduğu bir olgudur. Bu kapsamda Antalya Deniz Ticaret Odası ve Alanya Yat Yelken Kulübü işbirliğiyle Hayata Yelken Aç projesini başlattık. Alanya Marinaya vinç kurduk ve mevcut sporcularımızın özel ekipman ve kıyafetlerini temin ettik. Ayrıca Alanya Belediyespor olarak kuracağımız Bedensel Engelli Yelken Takımı bünyesinde diğer tüm engelli sporcularımızın ihtiyaçları eksiksiz olarak karşılanacaktır.”dedi.

BAŞKAN YÜCEL; PARALİMPİK YELKENLİ SAYISI ARTACAK

Başkan Yücel,” Paralimpik yelkenlilerin sayısının arttırılması için ALTİD Başkanı Burhan beyden söz aldık, 1 tekneyi ALTİD’den alacağız, ayrıca Sayın Numan Gümrükçüler’de bir tekneye sponsor olmaya söz verdi, kendilerine de ayrıca engelli sporcular adına teşekkür ediyor, projemizin hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi.

KAYMAKAM TANRISEVEN; 1 PARALİMPİK YELKENLİ DE ALANYA TİCARET ODASINDAN

Alanya’nın engellilerin rahatça sokaklarda dolaşabildiği bir kent olduğunu vurgulayan Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven; “Engelli vatandaşlarımızın spor yapabilmeleri için hazırlanan bu projenin çok önemli olduğunu belirtmek isterim ancak az önce sayın başkanında belirttiği gibi 1 yelkenli yetersiz, bu sayıyı arttırmamız gerekiyor, kentin lokomotifi olan Alanya Ticaret Odası başkanının da bizi kırmayacağını ve bir tekneyi de onlardan alacağımızın sözünü aldık, kendilerine de desteklerinden ötürü teşekkür ediyor, toplamda 3 yeni paralimpik yelkenlinin sporcularımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. Konuşmaların ardından engelliler için özel olarak hazırlanan 2,4 mR paralimpik Engelsiz 1 adlı yelkenli törenle suya indirildi. Kolu ampute olan engelli paralimpik sporcu Ruhi Kısır, yelkenli ile denize açılarak projenin tanıtımını yaptı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.