ALANYA’DA NOEL COŞKUSU…

Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi (Yeni Alanyalılar) tarafından organize edilen 5. Uluslararası Alanya Noel Pazarı, bugün İskele Şelale önünde başladı…

Pazarda, Hür-Türk, Alanya’da faaliyet gösteren İrlandalılar ve İngilizler’in oluşturduğu gruplar, Norveç Kültür Evi, Kilise Derneği, İsveç, Finlandiya, Danimarka, Polonya, Alman, Litvan ve Rus Dernekleri katılarak milli kültürlerini anlatarak yiyecek, içecek ve hediyelik eşyalar sergilediler..

Yabancı derneklerle birlikte sivil toplum kuruluşları, ev hanımları ve bazı işletmeler de el sanatları, yeme-içme, sergi ve tanıtım standı açarak etkinliklerde yer aldılar.

İskele Şelale önünde saat 13:00’da açılış konuşmaları ile başlayan etkinliğe Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Almanya’nın Antalya Konsolosu Martin Wvetter, Litvanya Ankara Büyükelçisi Kestutis Kudmanas, Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu, ilçede yaşayan yerleşik yabancılar ve davetliler katıldılar.

Açılış konuşmasını yapan Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu, elde edilen gelirin yardım amaçlı değerlendirileceğini belirterek, ‘Müslümanların kutladığı dini bayramlar gibi Noel Bayramı da Hıristiyan aleminin bir dini bayramıdır. Alanya’da farklı ülkelerden çok sayıda yabancı yaşamaktadır. Alanya Belediyesi’nin kendilerine sunduğu bu imkanlarla farklı kültürler, inançlar bir birini tanıma fırsatı buluyor’ dedi.

Hoşgörü kültürünün güzel örneğini bugün düzenlenen Noel Pazarı’yla tekrar yaşadıklarını belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ‘Burada yabancı derneklerin yanı sıra Alanya’dan da çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve işletme stant açarak kültürümüzü sergilemektedir. Bu alanda insana saygı ve kültürel zenginliğin sonuçlarını hep birlikte görüyoruz’ dedi.

ATALARIMIZDAN ÖĞRENDİĞİMİZ HOŞGÖRÜ VE BİRLİKTE YAŞAM KÜLTÜRÜNÜ DEVAM ETTİRECEĞİZ

Yeni Alanyalı dostlarımızı, bir misafir, bir yabancı gibi değil onları da buranın sahibi gibi görüyoruz diyen Başkan Yücel, ‘Komşuluk ilişkilerimizle, misafirperverliğimizle, evimizde pişirdiğimiz yemeği paylaşarak çok kültürlülüğü tam anlamıyla hep birlikte yaşıyoruz. Dünyanın sayılı tatil merkezlerinden biri olan Alanya, bugün 35 bin yerleşik yabancıya ev sahipliği yapabiliyorsa, bu onlara verdiğimiz değerin göstergesidir. Tarihten gelen hoşgörü kültürünün layıkıyla yaşandığı şehrimize olan ilgi, her geçen gün artmaktadır. Belediye olarak bizim görevimiz, kendi halkımızla birlikte sizlerin mutluluğu ve refahı için çalışmaktır. Farklı kültürler ve bu kültürlerin uyumu, Alanya’nın çok eski tarihinden günümüze kadar gelerek, hiçbir kayba uğramadan günümüzde de etkisini devam ettirmiştir. Selçuklu Türk Devleti, Anadolu toprakları üzerindeki toplulukları yan yana, iç içe ve barış içinde yaşatmayı başarmıştır. Alanya Belediyesi, farklı kültürlerin, inançların bir birini tanıma fırsatı bulabilmesi için beş yıldan beri Noel Pazarı’nı kurarak Yeni Alanyalı dostlarına elinden gelen desteği vermiştir. Biz atalarımızdan hoşgörü ve birlikte yaşam kültürünü öğrendik, bunu da böyle devam ettireceğiz. Önemli olan, sahip olduğumuz dini ve kültürel zenginliğimizi yaşatırken birbirimizi kırmadan, üzmeden barış içinde yaşayarak tüm dünyaya örnek olmaktır. Bu duygularla Yeni Alanyalıların Noel Bayramı’nı kutluyorum’ dedi.

Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası 5. Noel Pazarı’na katılmaktan onur duyduğunu belirten Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Alanya’da bir çok yerleşik ve yeni Alanyalıların yaşadığını belirterek, bizlerde bu güzel ilçemizde onları ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz dedi.

Konuşmaların ardından Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Kaymakam Hasan Tanrıseven etkinlik alanında kurulan stantları gezerek, etkinliğe katılan yabancılar ile sohbet ettiler.

Etkinliklerde ayrıca Müzik Mozaik Korosunun Noel Şarkıları ve Orkestra Allegro’nun konseri yer aldı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.