BAŞKAN TUNA, 7. KEZ YILIN SPOR ADAMI SEÇİLDİ

Mersin’e kazandırdığı başarılı hizmetler ile spora ve sporcuya sunduğu katkılarından dolayı sporda yılın yerel yöneticisi ödülüne layık görülen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, ödülünü Sivas Spor’un Teknik Direktörü Roberto Carlos’un elinden aldı. -Başkan Tuna, bu ödülle birlikte 11 yılda 7.kez sporda yılın yerel yöneticisi ödülünün sahibi oldu.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Türkiye Spor Adamları Ödülleri anketinde halk oylaması sonucu ‘Sporda Yılın Yerel Yöneticisi’ seçilen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, ödülünü 13.Uluslararası Türkiye Spor Adamları Ödül töreninde aldı.

İstanbul Harbiye Convention Center’de “Sporda Barış ve Dostluk Gecesi” adıyla gerçekleştirilen programa; Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, A Milli Basketbol Takımı Antrenörü Ergin Ataman, FİFA Kokartlı hakemlerimizden Cüneyt Çakır, Fransa Milli Takımı ve Real Madrid’in başarılı sporcularından Christian Karembeu, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç gibi dünya ve Türk sporunun önemli isimleri katıldı.

Gecede Başkan Tuna’ya, ödülünü Sivas Spor’un Teknik Direktörü Roberto Carlos takdim etti.

Ödülü Toroslar halkı adına aldığını kaydeden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, organizasyonda emeği geçen ve kendisini bu ödüle layık gören herkese teşekkür ederek, böyle anlamlı ve önemli bir ödülü almaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.
Spora ve sporcuya verdikleri desteğin bundan sonra ki süreçte de devam edeceğini kaydeden Başkan Tuna; “11 yılda 7.kez sporda yılın yerel yöneticisi seçilmenin gururunu yaşamaktayım. Aldığımız her ödül çalışma şevkimizi daha da arttırmaktadır. Geçtiğimiz dönemlerde Toroslar’a kazandırdığımız spor tesisleri ve gerçekleştirdiğimiz sportif etkinliklerle ilçemizi sporun merkezi haline getirdiğimize inanıyoruz. Bu yoğun tempodaki çalışmalarımıza da devam etmekteyiz. Toroslar Belediyesi olarak şiarımız beyni bilgi ile dolu, sporcu kimlikleriyle öne çıkan bir gençlik oluşturmaktır” dedi.

İnşa ettikleri spor tesisleriyle, Toroslar’ın, Mersin’de en fazla ve Çukurova Bölgesinde en önde bir bölge olduğuna dikkat çeken Başkan Tuna, spor tesislerinin kapılarının amatör spora da her zaman açık olduğunu kaydederek; “Çocuklarımızı ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutabilmek amacıyla onları spora yönlendiriyoruz. Yaz spor okulları bünyesinde açtığımız futbol, basketbol, atletizm, güreş ve tiyatro branşları ile hocalarımız nezaretinde istedikleri spor aktivitesinde yer almalarını sağlıyoruz. Aynı zamanda seçtiğimiz sporcuların kendi spor kulübümüzde ya da diğer spor kulüplerinde yer almalarını sağlayarak, öne çıkmalarına gayret ediyoruz” dedi.

11 yıllık görev süresi içerisinde 8 kez yılın belediye başkanı ve 6 kez de yılın spor adamı ödülü alan Başkan Tuna, bu ödülle birlikte 15. ödülünü almış oldu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.