Bahçeli “aklan da gel” dedi, Tayyip “saklan da gel” dedi

MHP, Ali Duru’nun aday olarak belirlendiği Ceyhan’da aday adaylarının yanı sıra vatandaşların da yoğun katılım gösterdiği devasa tanıtım toplantısıyla adeta gövde gösterisi yaptı.

Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk toplantıda AKP hükümetine yüklendi: Dün, birilerinin tezgahını bozduğu için MHP’nin Bakanına karşı medyada saldırı başlatılmıştı. Sayın Devlet Bahçeli hiç tereddüt etmeden o arkadaşımıza ‘git aklan da gel’ dedi. Kimde var bu yürek?
Tayyip ise bugün “Saklan da gel” diyor.

Bahçeli “aklan da gel” dedi
Tayyip “saklan da gel” dedi

ADANA – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) üç dönemdir Hüseyin Sözlü ile belediye başkanlığı kazandığı Ceyhan’da dördüncü döneme de rahat giriyor.

CEYHAN KENETLENDİ
Belediye Başkan Adayı gösterilen Ali Duru’nun, vatandaşların yoğun katılımına sahne olan aday tanıtım toplantısı adeta gövde gösterisine dönüştü. Devlet Bahçeli Tesisleri’nde düzenlenen etkinlik İstiklal Marşı ile Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Etkinlikte aday adaylarının MHP adına Duru etrafında kenetlenmeleri büyük alkış aldı.

protokolBAHÇELİ TESİSLERİNDE
Tanıtım toplantısında MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, MKK Başkanı Adnan Fatin Özdemir, MYK Üyesi Adem Özbay, Adana Milletvekili Muharrem Varlı, Ceyhan Belediye Başkanı ve Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü, Adana Ülkü Ocakları Başkanı M. Ali Arslan, MHP Ceyhan İlçe Başkanı Nurettin Çetiner, Çukurova Adayı Ali Uğur Akbaş, İmamoğlu adayı Gazi Adamhasan, il ve ilçe yöneticileri, il ve ilçe kadın kolları yöneticileri, başta Ticaret Odası olmak üzere STK temsilcileri de hazır bulundu.

MHP- AKP ARASINDAKİ BÜYÜK FARK
MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk yaptığı konuşmada, ortaya çıkan yolsuzluk ve rüşvet olaylarına atıfta bulundu. Öztürk “Dün topraklarımız saldırı altındaydı bugün varlıklarımız. Allah adına denmiş, Peygamber adına denmiş, hırsızlamışlar, soymuşlar. Mücahit edasıyla geldikleri makamlarda, kasaları doldurmuşlar, yetmemiş ayakkabı kutularını doldurmuşlar, yatak odalarına da para sayma makinası koymuşlar” dedi.

Hırsızların değil, yolsuzlukları ortaya çıkaranların cezalandırıldığını vurgulayan Öztürk, bu konuda MHP ile AKP’nin farkını anlatarak şöyle devam etti:

ERDOĞAN’DA BU YÜREK VAR MI?
“Dün, birilerinin tezgahını bozduğu için MHP’nin Bakanına karşı medyada saldırı başlatılmıştı. Sayın Devlet Bahçeli hiç tereddüt etmeden o arkadaşımıza ‘git aklan da gel’ dedi. Kimde var bu yürek? Aradaki farka bakın; Bahçeli “aklan da gel” diyor, Tayyip “saklan da gel” diyor. Dün bizim Bakanımız gitti alnının akıyla aklandı geldi. Hem de Anayasa Mahkemesi’nin verdiği 11-0’lık oylarla aklandı. Bir de bugüne bakın. Sen bugün dört Bakanına aynı şeyi söyleyebiliyor musun? Sende var mı bu yürek? ‘Gidin aklanın gelin’ diyebiliyor musun? Hayır, diyemiyor. Bu kadar hırsızlığın, yolsuzluğun olduğu yerde senin haberin yok muydu? ‘yetimin, öksün malını yemeyin’ diyebiliyorlar mı? Hayır, çünkü birbirlerinden farkı yok.

NEREDEN NEREYE?…
Öztürk devamla “Devletin haline bakın. Dün kulağından tutup yakalandığında cani ‘benim anam Türk. Devletime hizmet etmek istiyorum’ diyordu. Bugün hapiste yatan cani arka ayağıyla kafasını kaşıyor, koskoca Türkiye Cumhuriyeti’ni tehdide yelteniyor. Biri çıkıp ta hak ettiği cevabı veremiyor. Dahası aynı cani cezaevinde yanında milletvekilleriyle poz veriyor; sanırsınız başbakanın mevkidaşı. Dünyanın neresinde böyle bir şey görülmüş. Bu devleti bu hale nasıl getirdiniz? Ceplerinizi doldurmalarla meşgul olduğunuz için bunları göremediniz. Ama Türk milleti çaresiz değildir. Bu yolsuzluğu, bu yıkımı bizden başka durduracak başka bir irade yok.” Şeklinde konuştu.

BAŞKAN İZGİOĞLU: 15+1 DEDİ
MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu da, “Türkiye’nin kader seçimi” diye tanımladığı süreçte 15 ilçe ve Büyükşehir Belediyesini kazanmak için yola çıktıklarını söyledi. Çalışmalarından dolayı teşekkür ettiği aday adayları da dahil herkesin birlik ve beraberlik içinde olmasının önemine değindi. İzgioğlu “Adana genelinde 90 civarında aday adayımız vardı. Adayın belirlenmesinde bir çok kriterler uygulandı ve genel merkezin onayına sunuldu. Ama bulundukları yerlerde sadece birine adaylık nasip oldu. Nasip, kısmet işi. Aday gibi çalıştılar. Allah hepsinden razı olsun.” diye konuştu.

ADNAN FATİN ÖZDEMİR
MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Adnan Fatin Özdemir ise, “Sayın genel başkanımız bu zihniyetin adını ‘Aldatma ve Kandırma Partisi’ koymuştu. Ama dava açtılar. Dava sonucunda AKP haksız bulundu ve böylece mahkeme kararıyla ‘aldatma ve kandırma partisi’ ismi tescillenmiş oldu. Şimdi bir isimleri daha çıktı, ‘ayakkabı kutusu partisi’. İşte bu parti, canla, kanla, alın teriyle kazanılan bu vatanı kolayca peşkeş çekme yoluna gitmişlerdir.” dedi.

BAŞKAN HÜSEYİN SÖZLÜ
Ceyhan Belediye Başkanı ve Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü ise, bir ülkü bir dava adamı olarak mücadele ettiğini belirterek “Çıktığımız yolda, inandığımız yolda kazanacağımızdan zerre kadar şüphemiz yok” ifadesini kullandı. Sözlü, Ceyhan’a veda etmediğini, Allah’ın izniyle seçilmesinin ardından kendisinin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, Ali Duru’yla beraber Ceyhan’a hizmete devam edeceğini kaydetti. Sözlü “Allah nasip eder ve Adanalı hemşerilerimiz de destek verirse MHP’nin üç hilalini Adana’da da dalgalandıracağız. Hep birlikte olursak daha diri oluruz. Ceyhan halkı kadirşinastır adayımız Ali Duru beye de sahip çıkacaktır. Tüm aday adayı arkadaşlarımızın da desteği ile MHP yeniden Ceyhan Belediyesini alacaktır. MHP kurulduğu ilk günden beri çizgisini siyasi çizgisini bozmayan bir partidir. Siyasi tarihte MHP gibi başka hiçbir parti yoktur. Taviz vermeden dimdik yürümeye devam ediyoruz. Allah, dirliğimizi ve birliğimizi bozmasın.” şeklinde konuştu.

MUHERREM VARLI
MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, Ceyhan’da 9 aday adayı ile yola çıktıklarını, hepsiyle beraber gezerken birlik ve beraberliğin devam etmesi gerektiğini söylediklerini vurguladı ve “Çok şükür. Hiç biri bizi mahcup etmedi. Ceyhan’da yeniden kazanacağımızı herkese gösterdiler. Allah hepsinden razı olsun” sözleriyle aday adaylarına teşekkür etti.

MHP Ceyhan İlçe Başkanı Nurettin Çetiner de, MHP’nin bugünlere çok zor şartlar altında geldiğini ifade ederek, “2014 yerel seçimlerinde partimizden 9 aday adayı arkadaşımız yarıştı. Buradan aday adayı olan tüm arkadaşlarımıza çalışma ve katkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum. İnanıyoruz ki, aday adayı olan arkadaşlarımız da kendileri adaymış gibi çalışacak ve MHP’nin var olan potansiyelini daha da arttıracaktır.” dedi.

Ceyhan Belediye Başkan Adayı Ali Duru da, Ceyhan’da MHP’nin dördüncü kez kazanacağını, herkese adil, eşit ve kaliteli hizmetin hız kesmeden artarak devam edeceğini söyledi “Allah’ın izni, hemşehrilerimizin desteğiyle Ceyhan’da gücümüze güç katacağız ve başarımızı sayın genel başkanımız Devlet Bahçeli’ye hediye edeceğiz” dedi. Konuşmaların ardından Oktay Öztürk, adaylar ve aday adaylarıyla sahneye çıkarken, vatandaşlar bu tabloyu coşkuyla alkışladı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.