BÜYÜKŞEHİR BELSO, TAZE MEYVE SUYUNU ANKARALILARA SEVDİRDİ

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BELSO ŞİRKETİ TARAFINDAN BAŞKENTLİLERE SUNULAN TAZE SIKILMIŞ PORTAKAL SUYU TÜKETİMİ GÜNLÜK ORTALAMA 3 BİN 500 LİTREYE ULAŞTI

-BELSO SATIŞ VERİLERİNE GÖRE, TAZE SIKILMIŞ PORTAKAL SUYU TÜKETİMİNİ 625 LİTRE İLE NAR SUYU, 275 LİTRE İLE HAVUÇ SUYU TAKİP EDİYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi BELSO Şirketi, taze meyve suyunu Başkentlilere sevdirdi. BELSO Şirketi tarafından Ankaralılara sunulan taze sıkılmış portakal suyu tüketimi günlük ortalama 3 bin 500 litreye ulaştı.

Vücut direncinin artmasında C vitamininin önemli bir rolü olduğunu belirten BELSO Üretim Müdürü Ahmet Yardımcı, Türkiye’de taze sıkılmış portakal suyunun en çok Ankara’da tüketildiğini ifade etti.

BELSO Şirketi satış verilerine göre Başkentliler, 2014 yılında günlük ortalama 3 bin 500 litre taze sıkılmış portakal suyu tüketti. Portakal suyunu, 625 litre ile nar, 275 litre ile havuç, 188 litre ile de nartakal (nar ve portakal karışımı) suyu takip ediyor. Ayrıca satış noktalarından günlük ortalama 62 litre Greyfurt suyu ile Limonata, 50 litre vişne suyu, 38 litre da kuşburnu suyu satışı gerçekleştiriliyor.

-‘SAĞLIKLI ÜRÜNÜ SAĞLIKLI SUNMAK’

Satışa sunulan taze sıkılmış meyve sularının tamamen doğal olup koruyucu, renklendirici, aroma verici, kıvam artırıcı madde içermediğinin altını çizen Yardımcı meyve sularının günlük tüketildiğini belirtti. Yardımcı, şunları söyledi:

“Meyve sularında kullandığımız ürünün kimliğini ve soyunu biliyor takip ediyoruz. Sıkmalık cins olan ürünleri ve mevsimlik olanı seçiyoruz. Özellikle aşıları belli, ilaç miktarları belli ürünleri tercih ediyoruz. Kimlik analizi, tohumdan meyve olana kadar ürünün kontrol altında tutulmasını sağlıyor. Üretim aşamasının en başında sağlıklı ürünü tercih ediyoruz. Çünkü sağlıksız üründen sağlıklı ürün çıkartamazsınız. Sağlıklı yetişen ürünü sağlıklı bir şekilde taşıyor ve depoluyoruz. Üretirken de sağlıklı bir şekilde işliyoruz. Portakal suyu araçlarda sıkılıyor taze bir şekilde anında tüketiliyor. Diğer meyve sularını satış oranlarına göre üretiyoruz. Böylece ürün beklemiyor iki gün içinde tüketiliyor. Bu dengeyi koruyoruz. İki güne ulaşan ürün rafta kalmıyor. Özel durumlarda kalan olursa tutanak ile imha ediyoruz. Ayrıca çıkan ürünleri belli periyotlarla analiz ettiriyoruz. Bu konuda Ankara’daki üniversitelerle ortak çalışıyoruz. Hijyene dikkat ediyoruz. Böylece ısıl işlem uygulamamıza gerek kalmıyor.”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.