Şişli Belediye Meclisi’nde soğuk rüzgarlar

Şişli Belediye Meclisi’nin Ocak ayı oturumuna Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile eski başkan Mustafa Sarıgül’ün oğlu Emir Sarıgül arasında yaşanan ve savcılığına intikal eden gerginlik damgasını vurdu.

Ölüm tehdidi iddiaları nedeniyle terör savcılılığına intikal eden gerilim nedeniyle Emir Sarıgül, Şişli Belediye Başkan yardımcılığı görevinden istifa etmişti. Emir Sarıgül’ün istifasının ardından ilk kez toplanan belediye meclis toplantısını izlemeye gelenler salona sığmadı, bazı kişiler oturumun bitmesini dışarıda ve koridorlarda bekledi. Kalabalık ve gergin ortam nedeniyle meclis üyeleri ve vatandaşlar arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı.

YANYANA OTURDULAR, GÖZGÖZE GELMEDİLER

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, aylık olağan meclis toplantısını en ön sıradan tek başına izledi. İnönü’nün hemen yanıbaşında bulunan sıraya oturan Emir Sarıgül’e belediye meclis üyesi Ahmet Yazıcı eşlik etti.

Denetim Komisyonu’nun belirlendiği oturumda, Emir Sarıgül’ün boşalttığı koltuğa açıktan atanan avukat Uğur Ertan Dinçer ile Erdoğan Yıldız başkan yardımcısı olarak görevlendirildi.

ÇOBAN: MESELE SİYASİ MESELEDİR

Meclis oturumunda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcüsü ve Şişli Meclis üyesi Tonguç Çoban, “Şişli olumlu bir şekilde gündemde değil. Son iki aydır sosyal medyada, basında dedikodu, aslı astarı olmayan iddiaları izliyoruz. Burası dedikoduların konuşulacağı yer değil. Burası Şişli Belediyesi’nin meclisi” diye konuştu.

Meclisi ve parti gruplarını ciddiye almak gerektiğinin altını çizen Çoban, “Mesele vardır doğrudur ama burada yaşanan mesele asla şahısların yaşadığı bir mesele değildir, bu mesele siyasi meseledir” dedi.

SALONDAN PEŞPEŞE AYRILDILAR

Oturumun ardından sıralarından kalkan Emir Sarıgül ve Hayri İnönü birkaç adım yakınlaşsa da gözgöze dahi gelmeden salondan ayrıldı. Şişli Belediyesi binasından ayrılan Sarıgül, gazetecilerin sorularına yanıt vermeden arabasına binerek uzaklaştı.
Hayri İnönü’nün de konuyla ilgili olarak sözlü bir açıklama yapmadı ancak yaptığı yazılı açıklamada, “Şişli Belediyesi durmaz. Hiç kimse merak etmesin çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. 30 Mart’ta Şişli’de yeni bir dönem başladı. Belediyemiz 2015 ile birlikte çalışmalarına devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.