ETİMESGUT’TA YOLLAR AÇIK

600 personel karla mücadele ediyor
ETİMESGUT’TA YOLLAR AÇIK

Başkentte kar yağışı etkisini artırırken Etimesgut Belediyesi’nin aldığı tedbir ve yaptığı çalışmalarla ilçede kapalı yol bulunmuyor. Meteorolojinin yoğun kar uyarısıyla teyakkuza geçen Etimesgut Belediyesi, hazır beklettiği ekipleri karla birlikte harekete geçirdi. 10 kar küreme-buzlama aracı, 20 greyder, dozer ve kepçeden oluşan 30 araçlık karla mücadele filosu, ilçenin dörtbir yanında çalışmalara başladı. İş makinelerinin yanı sıra 600 kişilik ekip, gece boyunca ilçede sokakların açık kalması için çalıştı.

TUZLAMA YAPILIYOR
Öncelikle ana arterler ve taşıt yollarını, ardından da gün içinde ilçe genelindeki bütün kaldırımları yaya trafiğine açık hale getirildi. Buzlanmaya karşı da tuzlama yapıldı. Sağlık kuruluşları ile kamu kurumlarının yolları sürekli olarak ulaşıma açık tutuldu.
Ara sokaklar ve araçların çıkmakta zorlandığı dik rampalar için özel önlemler alındı. Kar küreme ve tuzlama araçları bu noktalarda tuzlama çalışması gerçekleştirdi.

KALDIRIMLAR TEMİZLENİYOR
İş makinelerinin yanı sıra Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde görevli personel karla mücadeleye kaydırıldı. 5 ve 10’ar kişilik ekipler Etimesgut merkez, Elvankent ve Eryaman bölgelerinde buzlanmayı önlemek amacıyla kaldırımları kardan temizlediler. Vatandaşların yoğun olarak kullandığı parkların yürüme yolları da kardan temizlendi.

DEMİREL: TEDBİRLERİMİZİ ALDIK
Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, vatandaşların kar yağışından en az etkilenmesini sağlamak amacıyla tedbirlerin günler öncesinden alındığını hatırlatarak, “Karla mücadele ekiplerimiz ve iş makinelerimiz 24 saat görev başındalar. İlgili başkan yardımcılarımız, birim müdürlerimiz benim koordinemde ilçemizin yollarının açık kalması için 24 saat çalışıyoruz. Yeni kar küreme ve tuzlama araçlarımızın yanı sıra diğer iş makinelerimiz ihtiyaç duyulan noktalarda çalışmalarını gerçekleştiriyorlar. Personelimiz kaldırımları temizliyor. Şu anda ilçemizde ulaşıma kapalı yol bulunmuyor. Sürekli teyakkuz ve çalışma halindeyiz” diye konuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.