Başkan Akaydın: “Kimse bana imar yolsuzluğu lekesi süremez”

akaydinisadamlariylabulustuAntalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, mal varlığı azalan bir politikacı olduğunu belirterek, “Mustafa Akaydın’a hiç kimse imar yolsuzluğu, rant yolsuzluğu lekesini süremez” dedi.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, işadamlarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Belediyenin projelerini işadamlarıyla paylaşan Akaydın, işadamlarının da sorularını yanıtladı. Antalya’da 33 yıldır yaşadığını hatırlatan Akaydın, Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü ve Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı süresince kente önemli katkılar koyduğunu vurguladı. Mal varlığı konusunda da açıklamalar yapan Akaydın, eşinin ve kendisinin yaptığı doktorluk mesleğinden kazandıklarının ve aileden kalan mirasın mal varlığını oluşturduğunu söyledi.

AKAYDIN’IN MAL VARLIĞI

Çocuklarından birinin yurtdışında yaşadığını ve her şeyini kendi elde ettiğini dile getiren Akaydın, bilgisayar mühendisi olan oğlunun da TÜBİTAK’ın verdiği 2 bin liralık bursla hayatını idame ettirdiğini kaydetti. Başkan Akaydın, “Mal varlığı son 5 yıldır azalan bir politikacıyım. Hiç kimse Mustafa Akaydın’a imar yolsuzluğu, rant yolsuzluğu lekesini süremez. Mal varlığımın azalmasından da gurur duyuyorum. Çünkü Türkiye’de şu anda yaşanan sıkıntı, rant bölüşümünden kaynaklanıyor. Mızrak çuvala sığmıyor artık” diye konuştu.

KONYAALTI SAHİLİ TEHLİKEDE

Konyaaltı Sahili ve 100’üncü yılda yapımı devam eden stadyum konusunda da görüşlerini açıklayan Akaydın, Konyaaltı Sahili’nin vahim bir tehlike ile karşı karşıya kaldığını söyledi. Sahilin 1999 yılında Milli Emlak tarafından ihale yoluyla bir müteahhide verildiğini hatırlatan Akaydın şöyle konuştu: “Projeyle sahildeki uygunsuz kullanımlar sona ermişti. İhalenin süresinin sona ermesinin ardından sahilin yasal olarak Büyükşehir Belediyesi’ne verilmesi lazımdı. 5 yıldır istiyoruz, vermiyorlar. Kullanım süresi geçen yıl dolmuştu. Ecrimisille bir yıl daha uzatılmıştı. Bu sürenin de dolmasının ardından sahildeki yapılar yıkıldı. Sahil artık uygunsuz kullanım yeri oldu. 6 mavi bayrak sahibi sahilde bu bayraklar tek tek gidecektir. Yerel seçimlerden sonra eğer Antalya’yı iktidar partisi kazanırsa, ona göre sahil birilerine verilecektir. Burası için verilecek karar seçim sonrasına bırakılmak isteniyor.”

GEZİ PARKI BİLİNCİ

100’üncü yılda yapımı devam eden stadyuma karşı olmadığını hatırlatan Akaydın, önceki projede yer alan 262 metre yüksekliğindeki rezidans ve AVM’ye karşı durduğunu söyledi. Danıştay’ın önceki projeyi durdurmasının ardından TOKİ yoluyla burayı tekrar stadyum yapmak için çalışmalara başlandığını belirten Akaydın, “Bu stadyum Antalya’nın rantıyla değil, Hükümet bütçesiyle yapılmalı. Yapımı devam eden stadyumun yanında 40 dönümlük bir arazi beklemeye konuldu. Seçim atlatıldıktan sonra bu stadyumun parası oraya yapılacak asgari bir AVM ile çözülecektir. Ben Antalyalılardan Konyaaltı Sahili ve stadyumun yanına yapılabilecek rant projeleri karşısında Gezi Parkı bilinci bekliyorum” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.