YÜCEL, YASAK BAŞLAMADAN İNŞAATLARIN BİTİRİLMESİNİ İSTEDİ

Bugün yapılan Encümen Toplantısı’nda konuşan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, vatandaşlardan inşaat yasağı başlamadan önce inşaatlarını ve tadilatlarını bitirmelerini istedi.

Haftalık olağan Encümen Toplantısı, Belediye Başkanı Yücel başkanlığında Başkan Yardımcıları ve Encümen Üyelerinin katılımıyla bugün gerçekleştirildi. Gündeme ilişkin konuların görüşüldüğü toplantıda, tüzel kişiliğini kaybederek Belediyeye bağlanan yeni mahallelerin muhtarlıklarından geçen malların ihalesi de yapıldı. Zabıta, Plan Proje, Mali Hizmetler, İmar, Yapı Kontrol Müdürlüklerinden gelen konuların da değerlendirildiğini söyleyen Başkan Yücel, mayıs ayında başlayacak inşaat yasağıyla ilgili de açıklamalarda bulundu.

BAŞKAN YÜCEL, SEZONDAN ÖNCE İNŞAATLARIN TAMAMLANMASI İÇİN ÇAĞRIDA BULUNDU

Kış sezonuyla birlikte inşaat sezonunun da açıldığını belirten Belediye Başkanı Yücel, “Bilindiği gibi kış sezonunun gelmesiyle birlikte inşaat yasağı da kalktı. Yasağın kalkmasıyla birlikte şu aylarda gerek yapılaşmadan gerekse çalışma koşullarından dolayı belediyemize bir çok şikayet gelmektedir. Bugün bunları da değerlendirdik. Biliyorsunuz bizim ne tarımı, ne inşaatı, ne de turizmi bir birinden ayırt etme gibi bir lüksümüz yok. Hepsini eşit bir şekilde değerlendiriyoruz. Biz sadece vatandaşlarımızın inşaat yasağı başlamadan önce tüm inşaatlarını ve tadilatlarını bitirmelerini istiyoruz” dedi.

Mayıs ayı başlamadan turizm sezonu öncesi tüm inşaatların tamamlanmasını isteyen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, bu bölgedeki herkesin turizmden ekmek yediğini hatırlattı. Yücel, “Bu bölgede hepimiz turizmden ekmek yiyoruz. Bunun için yaz sezonu başlamadan hazırlıklarımızı tamamlamalıyız. Şehrimize gelecek misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak adına gerek görsel, gerekse hijyen açısından temiz bir ortamda onları ağırlamak adına bunları söylemek zorundayım” diye konuştu.

MAHALLE GEZİLERİMİZ DEVAM EDECEK

Toplantıda, basın mensuplarının mahalle ziyaretleriyle ilgili sorularını da yanıtlayan Belediye Başkanı Yücel, mahalle gezilerinin devam edeceğini söyledi. Yerel Yönetimlerin en büyük özelliğinin insanlara dokunmak olduğunu vurgulayan Başkan Yücel, “ Onlarla birlikte yaşamak, onlarla birlikte hareket etmek bizim hizmet felsefemizdir. Biz direkt vatandaşla temas halindeyiz. Ben bunu tüm ekibimle, müdürlerimle birlikte yapıyorum. Vatandaşın ayağına kadar gidip onların bölgesel ihtiyaçlarını öncelik sırasına göre belirleyip o hizmeti yapmak zorundayım. Biz bunu bir çalışma prensibi edindik. Batı bölgelerimizdeki mahallerimizi tamamladık; 15 – 20 gün sonra doğudaki mahallelerimizi de peyderpey dolaşarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.