BELEDİYE MECLİSİ’NDEN OBA’YA 8 KAT MÜJDESİ

Alanya’nın mahallelerinin birleşmesiyle her mahallede farklılık gösteren plan notlarının tip imar yönetmeliğine paralel olarak aynı çatı altında toplanması için 9 aydır süregelen çalışma tamamlandı. Plan ve Proje Müdürlüğü ile İmar Komisyonu tarafından yapılan ve Oba Mahallesi’nde 8 kata izin veren çalışma Belediye Meclisi’nin onayına sunularak AKP’nin çekimser, CHP ile MHP’nin kabul oyları ile oy çokluğu ile kabul edildi.

Avsallar Mahallesi hariç tüm mahallelerdeki yapılan plan notları kabul edilirken, Oba konusunda verilen karar dikkat çekti. Belediye Meclisi, 50 Metrelik Çevre Yolu’nun kuzeyinde kalan bölgeye 8 kat verilmesini oy çokluğu ile kabul etti.

Komisyonun Oba bölgesinde 50 metre’lik Çevre Yolu’nun kuzeyinde bulunan bölgelerde, yollardan 8 metre, yan bahçelerden 6 metre, iki bina arasında 12 metre yaklaşma mesafesi bırakılmak şartıyla, 3000 metrekare ve üzerinde yüzölçümlü parsellerde 8 kat yapı yapılabilir” kararına CHP’nin şerh koymasına rağmen kabul oyu verirken, AKP bu konuda da çekimser kaldı.

BAŞKAN YÜCEL, “OBA HALKINA VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTTUK”
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, CHP’nin şerh koymasına rağmen kabul, AKP’nin çekimser oy kullandığı Oba’da 50 metreli yolun kuzeyine 8 kat verilmesiyle ilgili konuda yaptığı açıklamada, dar alanda çözüm üretmeye çalıştıklarını belirterek, “İnsan, sevgi ve umutla yaşar. Bugün Oba için alınan karar zamanla uygun olan diğer bölgeler için de umut olsun istiyoruz.” dedi.

KOMİSYON BAŞKANI NAZİFOĞLU: MENFAAT, SİYASET VE ÖNYARGI GÖZETMEDİK
İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Melike Nazifoğlu, yaptığı konuşmada, “ 9 aydır süren plan notları çalışma sürecinde mesai kavramı, menfaat, siyaset ve ön yargı gözetmeksizin özveri ile çalışan tüm arkadaşlarıma ayrı ayrı çok teşekkür ederim. Bu süreçte yaptığımız her toplantıda ortak fikir ve düşünce ile kararlar alınmış ve bu sonuca ulaşılmıştır. Her gurubun incelenmesi ve tartışması için yeterli süreye sahip olmasına rağmen neticeye oy birliğiyle varılamamış olmaktan dolayı üzüntü duyuyorum. Sonucun hepimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.