ATAÇ, “KIRSALA SAHİP ÇIKACAĞIZ.”

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Tarımda Güneş Enerjili Sulama Projesi (TARGES) ile ilgili bilgiler vermek için Yakakayı sakinleri ile bir araya geldi. Mahalle sakinlerinin büyük ilgi gösterdiği toplantı yaklaşık 2 saat sürdü.

Burada bir konuşma yapan Başkan Ataç, tarım ile uğraşan kesimin akaryakıt ve elektrik gibi iki büyük gideri olduğunu kaydederek, “Bugün baktığınızda akaryakıtı kullanamaz haldesiniz. Binlerce liralık elektrik borçlarınız var. Sulama motorlarınız çalışamıyor. Biz bu konulara çözüm üretmeye çalışıyoruz. Köyünüzde gerçekleştirdiğimiz yenilenebilir enerji kullanarak suyun kullanımını sağlamak bunun bir ürünüydü. Bu yapılan küçük proje bütün Türkiye’de televizyonlarda konuşuluyor. Demek ki hiç bir yerde yapılan bir şey değil. Yaygınlaştırırsak birçok noktada yapılabilir hale getirirsek o zaman sizin çok önemli giderlerinizden biri de belki asgariye indirilecek. Burada karşılıklı bir dayanışma olduktan sonra çözüm mutlaka üretilecektir.”

Dt.Ahmet Ataç; “Biz elimizden geldiği kadar kırsala sahip çıkacağız.”

Tepebaşı Belediyesi’nin insanlara yaklaşımıyla insanların yanında olmasıyla sosyal projeler, sağlık projeleri ve kırsal alanlardaki projeleri ile farklılık yarattığını belirten Ataç, “Bir yıldır iki arkadaşımız köy-köy dolaşıp kendi bilgilerini veterinerlik ve tarım bilgilerini sizinle paylaşıyor. Sizlerin belki bilemediğiniz noktaları size aktarıyorlar ve o işlerle yapılacak yatırımlarınızı daha kolay çözmeye başladınız. Kırsal çok önemli, kırsal ihmal edildiği için bugün bu hale geldi. Biz elimizden geldiği kadar kırsala sahip çıkacağız. Sizinle beraber olacağız, böyle farklı projeler yapacağız.
Toplantıda konuşan Tepebaşı Belediyesi Başkan Yardımcısı Melih Savaş ise Yakakayı sakinlerine, Tarımda Güneş Enerjili Sulama Projesi ve 5 Milyon Euro’yu kapsayan Avrupa Komisyonu hibesi hakkında detaylı bilgiler verdi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.