BAŞKAN TUNA, MİNİK ÖĞRENCİLERLE FİDAN DİKTİ

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, her yıl 21-26 Mart tarihlerinde kutlanan Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Vali Sabahattin Çakmakoğlu İlkokulu öğrencileri ve öğretmenleri ile birlikte fidan dikimi gerçekleştirdi.

Halkkent Mahallesi’ndeki Yunus Emre Kültür Merkezinin güney kısmında bulunan alanda fidanları toprakla buluşturan minik öğrencilere Belediye Başkanı Hamit Tuna da eşlik etti.

Amaçlarının çocuklara doğa sevgisini aşılamak olduğunu belirten Başkan Tuna; “Başta çocuklarımız olmak üzere halkımızın çevreye ilişkin konularda bilinçlenmesini ve yeşil alan çalışmalarına destek vermesini önemsiyoruz. Bu amaçla ilçemizdeki okullarda okuyan öğrencilerimiz ve ilimizde bulunan çeşitli sivil toplum örgütleri ve üniversitelerle birlikte fidan dikimi çalışmaları gerçekleştiriyoruz.11 yılda 106 bin metrekare olarak devir aldığımız yeşil alan miktarını 1 milyon m2’ye ulaştırırken, yaptığımız planlı yeşil alan çalışmalarıyla 56 olan park sayısını da 168’e çıkardık. Ayrıca parklar, cadde ve bulvarlar ile tesislerimize diktiğimiz ağaç ve çiçekleri Park ve Bahçeler Müdürlüğü Bünyemizde üretiyor ve yetiştiriyoruz” dedi.

Minik öğrencilere; erozyonu ve küresel ısınmayı önlemenin ağaçlandırma çalışmalarıyla gerçekleşebileceğini anlatan Başkan Hamit Tuna, ağaç dikmek kadar onları korumanın da önemli olduğuna dikkat çekerek, öğrencilerden ve tüm vatandaşlardan bu konuya daha duyarlı olmalarını istedi.

Etkinlik sonunda öğrencilere Türk Bayrağı armağan eden Belediye Başkanı Hamit Tuna, daha sonra onlarla birlikte “Memleketim” şarkısını söyledi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.