GAZİPAŞA MAHALLESİ TAZİYE EVİ TEMELİ ATILDI

Tarsus Belediyesi tarafından arsası bağışlanan ve hayırseverler tarafından yapılacak olan Gazipaşa Mahallesi Taziye Evi’nin temeli törenle atıldı.

Gazipaşa Mahallesi’nde bulunan Benlizade Camii yanında yapılacak olan taziye evinin temel atma törenine Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, Belediye Başkanı Şevket Can, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, oda ve dernek başkanları, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Gazipaşa Mahalle Muhtarı İsmail Genç, mahallelerine taziye evinin yapılmasından dolayı belediyeye teşekkür etti.

Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Şevket Can, taziye evleri ile insanların bir araya geleceklerini, acılarını paylaşacaklarını, temiz ve hijyenik bir ortamda taziyelerini kabul edeceklerini söyledi.

Başkan Can, “Kentimizde çok sayıda taziye evi projesini hayata geçireceğiz, bu projenin ilkini Gazipaşa Mahallesi’nde yapmanın gururunu yaşıyoruz.

Şu anda Fevzi Çakmak Mahallesinde de bir taziye evi inşaatımız devam ediyor. Bunun yanında Tozkoparan Zahit Mahallesi Camii’nin yan tarafında da kamulaştırma çalışmamız devam ediyor. Ayrıca Barbaros Mahallesi’nde hem camii hem taziye evi çalışmamız proje aşamasında ve Şahin Mahallesinde de taziye evi çalışmamız proje aşamasında. Bu saydıklarımı Cenab-ı Allah’ın izni ile sizlerin duası ve desteği ile 2015 yılı sonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Bizler bir Allah’a inanan, peygamberi bir olan, Camii de beraber olan, acısını ve mutluluğunu paylaşan hemşehrilerimiz olarak hepimiz biriz. Bizler, kişi sevdiğiyle beraberdir hadisi şerifine bağlı kalan, Allah’a kulluk vazifesini yerine getiren, yaratılanı yaratandan ötürü seven insanlarız. İnşallah Tarsus’umuzda, bütün köylerimizde eşit bir hizmet anlayışı ile ayrım yapmadan, ayırmadan, kaynaştırarak birlik ve beraberliği koruyarak, hedefimiz ve düşüncemiz sevgi olsun diyorum. Bizlerin hangi dinden, hangi ırktan, hangi milletten, hangi memleketten olduğu önemli değil, belediye olarak hemşehrilerimizin Tarsus’ta yaşaması bizler için yeterlidir. İkametgahı Tarsus’ta olan bütün hemşehrilerimiz olarak aynı suyu içiyoruz, aynı havayı teneffüs ediyoruz. Yeter ki biz bir olalım, beraber olalım, dost olalım, kardeş olalım Allah’ın izni ile bizlerde belediye olarak ayrım yapmadan, ayırmadan hangi mahallemize, hangi köyümüze ne hizmet gerekiyorsa Cenab-ı Allah’ta bizlere yapmayı nasip etsin diyorum” dedi.

Kalıcı taziye yerleri yapacaklarını ifade eden Başkan Can, “Belediye olarak taziye çadırı hizmeti veriyoruz. Artık kalıcı olarak taziye yerleri yapmak istiyoruz. Bu taziye evimiz yaklaşık 500 metrekare alana isabet ediyor. Bu taziye evlerinden bizim beklentimiz fazla, sadece burada vatandaşlarımız yaslarını kabul etmenin haricinde de gerçekten dar gelirli vatandaşlarımızın sayısı da gün geçtik sıra artıyor şahsen, şahsımın hedefi ve düşüncesi Tarsus’umuzda bu taziye evlerinin sayısını arttırarak aynı zamanda güzel bir sosyal projeye parmak basmak istiyorum. En azından bu taziye evlerinin Türkiye genelinde de uygulanmasını istiyorum. İnşallah uygulanır. Bu vesile ile akşam namazından sonra örfümüze ve adetimize göre bütün vatandaşlarımız taziyesini gelip kabul edecekler. Hayırseverlerin desteği ile Taziye Evleri çalışmalarımız devam ediyor. İhtiyaç duyulan bölgelere taziye evleri kuracağız. Artık sokak aralarında trafiği engelleyen çadırları kurmak istemiyoruz. Vatandaşlarımız kalıcı ve daha temiz bir ortamda taziyeleri kabul edecekler.

Tarsus Belediyesi Gazipaşa Mahallesi taziye evi bayan ve erkek olmak üzere iki bölümden oluşurken, yemek ve mutfak bölümleri de mevcuttur” şeklinde konuştu.

Emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Can, “Projenin çizimini yapan belediye meclisi üyemiz mimar Sayın Esin Erkoç ve taziye evini yapacak olan hayırsever işadamı Sayın Sıtkı Toprak’a huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

Şimdi temelini atacağımız Taziye Evi’nin mahallemize, sizlere, kentimize ve hayırlara vesile olmasını diliyorum. Allah ölümün temizini versin. Allah’a emanet olun” dedi.

Tarsus Kaymakamı Hasan Göç ise, “İnşallah bu bir başlangıç olur ve bunların sayısı artar, ilçemizin her yanına yayılır. İlçemiz çok güzel bir yer, Türkiye’mizin göz bebeği. Tarsus Türkiye’nin dört bir yanından göç alan, farklı kültürlerden insanları bağrında barındıran, onlara iş, aş sunan bir ilçemiz. İlçemizde bu birlik ve beraberliği daha da güçlendirmek etrafımıza örnek olmak zorundayız.

Sayın başkanımızın da söylediği gibi her şey sevgiden başlıyor. Dinimiz bize ne emrediyor “İman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de gerçekten iman etmiş olmazsınız”. Burası çok önemli, birbirimizi seveceğiz, birbirimizle ilgili önyargımız, peşin hükümlerimiz, art niyetlerimiz olmayacak. Her şeyimizle gönlümüzü, kalbimizi, aklımızı, düşüncelerimizi karşımızdakine açacağız paylaşacağız. Ancak böyle kardeş olabiliriz, ancak böyle geleceğe güvenle bakabiliriz, ancak böyle bu dünyanın ötesinde var olan asıl hazırlık yapmamız gereken yere de böyle ulaşabiliriz.

Bu tür mekanlar da bizim bu bilinci devam ettirmemiz açısından bir kolaylığımız olacak. Buralar sadece cenaze merasimleri taziye evleri vazifesi görmeyecek hem belediyemizin hem diğer kurumlarımızın her türlü hizmetinde inşallah hizmet görecek. Bunun için başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Tarsus Müftülüğü vaizlerinden Mikail Tayşanlı’nın yaptığı dua ve kesilen kurbanın ardından Tarsus Belediyesi Gazipaşa Mahallesi Taziye Evi’nin temeli törenle atıldı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.