2 BİN FISTIK ÇAMI TOPRAKLA BULUŞTU

Alanya Belediyesi ve Çevre Koruma Dergisi (ÇEVKOR) işbirliği ile ‘SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN SAĞLIKLI ÇEVRE’ adlı ağaç dikim kampanyası, Mahmutlar Mahallesi, Fevzi Çakmak Caddesi, Cüceler Mezarlığı karşısındaki alanda düzenlenen törenle tamamlandı.

Programa Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ÇEVKOR Genel Müdürü Ayhan Tokuştepe, STK temsilcileri, ilçe protokolü, engelli vatandaşlar, yerleşik yabancılar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Daha önce 1.800’ü dikilen ve yaklaşık bir haftadır dikimi devam eden kampanyayla 1 metre boyunda 2.000 fıstık çamı toprakla buluşturuldu. Sağlıklı yaşam için sağlıklı bir çevreye sahip olunması gerektiğine dikkat çekilen kampanyanın son gününde bir tören düzenlendi. ÇEVKOR Genel Müdürü Ayhan Tokuştepe törenin açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Tokuştepe, işbirliği sağlayan Alanya Belediyesi’ne, sponsor olan firmalara ve katılımcılara teşekkür etti.

2015’TE MERKEZ’E YENİ PARKLAR YAPILACAK

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de konuşma yaparak, Alanya’nın daha yeşil, daha yaşanılır bir kent olması için çalıştıklarını söyledi. Yücel konuşmasında, Alanya Belediyesi yönetim anlayışımız ve vizyonumuzda “Alanya’nın daha yeşil, daha yaşanılır bir kent” olması var. Bunun için projelerini hazırladığımız şehrimizin simgesi olacak, yeni park ve yeni yaşam alanlarını 2015 yılı içinde halkımızın hizmetine kazandıracağız.” dedi.

Törende Alanya Kaymakamı Hasan Tanrı Seven de söz alarak yeşil çevrenin insan sağlığı için önemine dikkat çekerek kampanyayı düzenleyen Alanya Belediyesi’ne ve ÇEVKOR’a teşekkür etti.

Törenin ardından sponsorlara ve katılımcılara plaketleri verilerek Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından hazırlanan alana 200 fıstık çamı Kaymakam, Belediye Başkanı, öğrenciler, vatandaşlar ve sponsorlar tarafından dikildi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.