BAŞKAN CAN, “ÇOCUKLAR GELECEĞİMİZDİR”

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 95. yıldönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşadıklarını belirterek, geleceğimiz olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek zorunda olduğumuzu ifade etti.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının sadece Türk çocuklarına değil, tüm dünya çocuklarına hayırlar getirmesini dileyen Başkan Can, çocukların barışın, sevginin ve kardeşliğin simgesi olduğunu belirtti.

Başkan Can, “ Birinci Dünya savaşından sonra ülkemiz işgal edilmiş ve Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, vatanı kurtarmak için çok büyük güçlüklerle 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi kurulmuştur. Ülkemiz bu meclisin yönetiminde, uzun, zor ve büyük bir savaş olan Kurtuluş Savaşı sonunda, 29 Ekim 1923’te Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdu. Cumhuriyetimizi kuran Türkiye Büyük Millet Meclisi, ülkenin geleceği olan çocuklara kuruluş günlerini armağan etti. Çünkü onlar çocukları barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin simgesi olarak görüyor, aydınlık yarınlar için çocuklarımıza güveniyorlardı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyada kutlanan ilk ve tek çocuk bayramıdır. Çocuklar bir toplumun geleceğidir. Bizlere düşen görev geleceğimizin mimarları olan çocuklarımıza, milli ve manevi değerler aşılayarak, topluma faydalı bireyler olmasını sağlamaktır. Gençlerimize ve çocuklarımıza inanıyor ve güveniyoruz. Çocuklarımıza daha güzel, daha mutlu ve vatandaşı olmaktan her zaman gurur duyacakları bir Türkiye bırakmak için var gücümüzle çalışmaya devam etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, ilk meclisimizin kahraman üyelerini ve milli egemenliğimizin kazanılmasında mücadele veren kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle anıyor, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 95. yılını ve Cumhuriyetimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, bu özel günü bizlere armağan eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha minnetle, şükranla anıyoruz” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.