Adilcevaz Belediyesi Güneşten Elektrik Üretecek

Bitlis’in Adilcevaz Belediyesi tarafından hazırlanan Güneşten Elektrik Santrali Projesi kabul edildi.

Adilcevaz Belediyesi’nin Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (DAKA) Yenilenebilir Enerji Destek Programı kapsamında sunmuş olduğu Güneşten Elektrik Santrali Projesi’nin kurulmasının ardından, TEDAŞ Genel Müdürlüğü ile yapılan anlaşma neticesinde Ankara’dan gelen geçici kabul heyeti, proje alanında gerekli incelemeleri yaparak elektrik üretimi için onay verdi. Proje alanında görülen birkaç eksikliğin tamamlanması ile birlikte Adilcevaz’da kurulan panellerle güneşten elektrik üretilmeye başlanacak.

Belediye Başkanı Necati Gürsoy, ilçeye kurulan güneş enerji sisteminin kabul onayı aldığını ifade ederek, “Ankara’dan gelen ve kabul heyetinde bulunan mühendis arkadaşlarımız proje alanında gerekli incelemeleri yaparak projemize kabul onayı vermişlerdir. Proje alanında görülen bazı eksikliklerin tamamlanmasıyla birlikte belediye olarak kurduğumuz bu sistem sayesinde güneş enerjisinden 500 kWh gücünde elektrik enerjisi üretilebileceğiz. TEDAŞ Genel Müdürlüğü ile yaptığımız anlaşma gereğince buradan elde edeceğimiz elektrik enerjisi ulusal hata aktarılacak olup, belediyeye ek gelir sağlanacaktır. Belediye olarak kendi elektriğimizi üreterek elde edeceğimiz gelirle de vatandaşlarımıza hizmet edeceğiz” dedi.

Başkan Gürsoy, 2 bin 55 adet panelin kullanıldığı santralde yıllık ortalama üretecekleri 750 bin kilovat elektrikle ilçenin enerji ihtiyacını karşılayacaklarını ve bu enerjiden yıllık ortalama 250 bin lira gelir elde edeceklerini söyledi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.