ETİMESGUT’TA 4 BÜYÜK YATIRIM

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, hayata geçireceği yeni projelerini açıkladı.

Başkan Enver Demirel açıkladı
ETİMESGUT’TA 4 BÜYÜK YATIRIM

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, hayata geçireceği yeni projelerini açıkladı. Demirel, Engelsiz Yaşam Merkezi, Güzelkent Aile Yaşam ve Eğitim Merkezi, Elvan Aile Yaşam ve Eğitim Merkezi ile Özgecan Arslan Kadın Konukevi projelerine başladıklarını söyledi.

Etimesgut’un, sosyal donatı yönünden önde gelen ilçelerin başında geldiğini vurgulayan Demirel, “5 yıl öncesine kadar sosyal donatılarımız, tesislerimiz yoktu. Şimdi Ankara’nın yaşam alanı ve sosyal donatısı en fazla olan ilçesiyiz. Etimesgut artık festivaliyle, kültür merkezleriyle, meydanıyla, yaşam alanlarıyla Türkiye’de tanınan ve örnek alınan bir kenttir. Yeni yatırımlarımız ve projelerimizle, hizmetlerimizi daha da yaygınlaştıracağız” dedi.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Kanal B Televizyonu’nda canlı yayımlanan Gündemin İçinden adlı televizyon programında soruları cevapladı. Etimesgut’un yaklaşık 30 bin hektar alan üzerinde 33 mahallesi bulunan, gelişime açık; Ankara’nın en modern ilçelerinde birisi olduğunu belirten Demirel, “Toplumumuzu topyekün kucaklayan hizmetler gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız yapısal, sosyal, kültürel, sanatsal ve çevresel hizmetlerimizle ilçemizi Ankara’nın en fazla tercih edilen ilçesi haline getirdik” dedi. Demirel, yeni projelerini açıkladı.

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ TÜRKİYE’DE İLK OLACAK
Engelliler ve aileleri için Engelsiz Yaşam Merkezi yapacaklarını belirten Demirel, “Ankara’nın en gözde semtlerinden birisi olan Bağlıca’mıza bu projemizi kazandıracağız. Engellilerimiz ve yakınları için konaklama, eğitim ve rehabilite alanları ve çeşitli sosyal donatılar yer alacak. Bu merkez, Türkiye’nin en kapsamlı merkezi olacak, örnek bir proje olacak. Projesini tamamladık, ihale süreci devam ediyor; en kısa sürede tamamlayarak hizmete açmayı hedefliyoruz” dedi.

2 YENİ AİLE YAŞAM MERKEZİ
Başkan Demirel, geçtiğimiz dönemde hayata geçirdikleri aile yaşam ve eğitim merkezlerinin ilçe halkından büyük talep gördüğünü belirterek, “Ahimesut, Elvan, Oğuzlar ve Topçu Mahallelerimizin orta noktasına, içerisinde kapalı yüzme havuzu ile eğitim ve kültür alanlarının yer alacağı Aile Yaşam ve Eğitim Merkezimizi kazandıracağız. Yine benzer bir aile yaşam merkezini Eryaman bölgemizde; Şeyh Şamil, Tunahan, Güzelkent mahallelerimize orta bir noktada yapacağız” dedi.

ÖZGECAN ARSLAN KADIN KONUKEVİ
Başkan Demirel, Özgecan Arslan adını verdikleri Kadın Konukevi projesinde de son aşamaya gelindiğini kaydetti. Bütün projelere son rötuşların yapıldığını ve ihale sürecine girildiğini ifade eden Demirel, “Öncelikli değerlendirdiğimiz 4 projemizi başlattık, ihale sürecine geldik, yapım aşamasına önümüzdeki aylarda geçeceğiz. 2015 yılı, İnşallah yatırım yılımız olacak” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.